מי מבין בכימיה?

Double Oxygen

New member
תשובה

פריטין הוא היכולת של הגוף שלנו לאגור ברזל. כלומר,מאגר הברזל בגוף.
המוגלובין הוא חלבון שנמצא בתאי הדם האדומים ומוביל את החמצן לתאים.

Gidi Shemer

New member
לשאלתך הראשונה- לא אני, וברח לי כרגע שם הניק

אבל יש לך פה חוקרת בכימיה.

לשאלה השניה שלך- פריטין הוא חלבון שקושר ברזל בתאים ולמעשה משמש כמאגר הברזל בגוף. המוגלובין הוא החלבון שקושר את הברזל בתוך תאי הדם (מעין הרכב עליו נוסע הברזל בתוך הדם).

הפריטין הוא המדד החשוב לקביעת רמות ברזל מכיון שהוא נותן הערכה לכמות המאגרים ולא רק לרכוזים זמניים בדם.

Gidi Shemer

New member
, תודה

אז אם ככה

איך יש מצב שהברזל (המוגלובין) גבוה מאוד (בטווח העליון של הנורמה)
ואילו הפריטין נמוך (עד כדי מחסור)?

ladybug6

New member
ממה שהבנתי, בדיקת הברזל לא אמינה במיוחד

ונוטים להסתמך יותר על הפריטין, המוגלובין ומדדים נוספים שנותנים אינדיקציה לאנמיה.
במקרים של פריטין נמוך ההמלצה היא בדר"כ לקחת תוסף ברזל, וכמובן להתחיל לאכול מזונות עשירים בברזל, כדי לא להגיע שוב למצב של חוסר.

לא מדוייק

לרוב כשיש אי התאמה בין מדדים שונים בודקים עוד.
ההמלצה היא מראש לבקש ברזל ופריטין בנוסף להמוגלובין שכן ההומגלובין לבדו אינו אינדיקציה ישירה למצב המלא של הברזל, כפי שגידי הסביר.

לא בגלל שבדיקות הברזל אינן מהימנות אלא כי כאשר בודקים רק מדד אחד אין תמונה מלאה

Gidi Shemer

New member
זה אומר בדיוק את זה

המאגרים מדולדלים, אבל ההוגלובין שרץ בדם (קשור לברזל) נמצא במצב תקין. כדאי לשים לב ולעקוב כי זה כמו מצב של ברזל נמוך.

עוד אופציה שכדאי לשלול (ובבקשה לא להילחץ, זה ממש לא חיב להיות המקרה) הו מצב של Hemolytic Anemia שבו כדוריות הדם מתפקרות, מה שמעלה את אמת ההוגלובין והברזל בדם עצמו.
שוב, לא להילחץ. זו אנמיה לא נפוצה, אבל כדאי שהרופא ישלול אותה.

אז זה אומר שאם אצלי הברזל נמוך

אבל הפריטין וההמוגלובין בטווח התקין - אז הכל טוב...

תלוי גם כמה זה תקין

רופאה הסבירה לי פעם שהפריטין צריך להיות מעל 30. פחות מזה זה נמוך גם אם בטווח הנורמה.

יש לי 47.6...אני עוד צריכה לבדוק

את הטענה הזאת של הרופאה... למרות שאני עומדת בה

וגם לא זוכרת ועוד לא בדקתי אם זה שיפור או נסיגה מהבדיקה הקודמת
אבל בכל מקרה אחר שנה של טבעונות וחצי שנה של כ70% אחוז פירות טריים (שקלול) - זה לא רע בכלל!

למעלה