הילד שבך - 1 ו-2 מדהים!!!!
אני אוהב במיוחד את סאליק ו"כתמים - שגורמים לי לבכות בכל פעם שאני שומע אותם, אני אוהב את "מה יהיה יהיה" ("אין אף אחד בבית הדלת סגורה דלתות היו תמיד פתוחות וכלום לא קרה" - גדול!!!) וב"מזוודות" ישנה שורה שהולכת אתי לכל חיי - "כמה פעמים העמדנו פני מתים ונשארנו בחיים". שירים נוספים: רומנטיקה זולה, סיגריות בשרשרת, לא יודע (במיוחד הביצוע של ההופעה החיה), והילדים באים (שיודה פעם תיקן אותי אחרי ההופעה ואמר שיש לשיר "זה סידור קבוע, סידור קבוע" ולא "זה סיפור קבוע" ששירתי בהופעה עצה כשיבתי [עמדתי] בשורה בראשונה בתיאטרון י-ם). נעימות: 1) המנטליות של תוף הפח (שנקראת על שם הציור של האלבום "קצת מהמנטליות של תוף הפח" אבל מזכירה יותר אווירה של בית כנסת וקדושה, לטעמי). 2) הנה בא הלילה ו-הנה בא הבוקר מה שמדבר אליי אצל פוליקר הוא השילוב במנצח של מילים ולחן:" בין אם אלו מילים שיודה כותב ובין מילים שהוא בוחר להליחן, הוא משכיל לבחור במילים בעלות משמעות ולמצוא להן לחן קולע ומבריק ולהתאים להן עיבוד שמיוחד רק להן. אבל....מה אתם אומרים על שירים שיודה כתב לאחרים ולא מבצע בעצמו? למשל "תפילות הילדים" המקסים והמדהים שכתב לריקי גל, או "ואחרי הכול" לדנה אינטרנשיונל, ויש עוד המון... . תגובות.