מי לוקח אומגה 3? וכמה? ואיך זה מרגיש לכם?

star3300

New member
מי לוקח אומגה 3? וכמה? ואיך זה מרגיש לכם?

קצת סקפטית לגבי האומגה 3

bali

New member
מנהל
אומרים שזה דווקא טוב וחשוב

לגבי המינון, זה בד"כ קפסולה או שתיים ביום, הכי טוב להתייעץ עם רופא/ה, אפילו רופא/ת משפחה, לא בהכרח הנוירולוג/ית.

star3300

New member
כן, אומרים שזה חשוב לגבי המון דברים

אבל השאלה היא אם באמת מותר לקחת כל כך הרבה שנים...
אולי עדיף להוריד את המינון... לקחתי שתי כמוסות

maya 25

New member
אני יותר ממליצה על ויטמין D3

יותר ויותר אני מגלה שיש קשר בין המחלה שלנו לחוסר בויטמין הנ"ל,אצלי בכל אופן הוכיח את עצמו,
9 חודשים ללא התקף ואני ללא תרופות למחלה.

star3300

New member
וואוו!!! יש לי שאלה..

קודם כל שימשיך כך

האם לפני 9 חודשים היה לך התקף ואז החלטת לקחת ויטמין D?

את לא לוקחת בכלל אומגה 3?
( יצאו שתיים
)

תודה

maya 25

New member
אז ככה

לפני 9 חודשים אובחנתי לראשונה לאחר mri ראש ו4 התקפים,הופנתי למרפאת טרשת בתל השומר
ונתנו לי חמישה ימים סטרואידים כי הייתי בעיצומו של התקף,אחרי השוק של גילוי המחלה הלכתי לחקור ולראות מה אני יכולה לעשות כדי להימנע
מהתקפים,זה התחיל בדיקור סיני,נרשמתי לקאנטרי והתחלתי לשחות 4 פעמים בשבוע והנירולוג ייעץ לי להתחיל לקחת ויטמין d כאשר נתגלה שהיה לי 16 בבדיקת דם,אני לקחתי החלטה לא לקחת תרופות לטיפול בטרשת שכן אני נמצאת בקשר זוגי ומנסה להרות וכידוע אין ממש תרופה שמותר לקחת בזמן זה,לאחרונה התחלתי לקחת גם מולטי ויטמין של אלטמן בהמלצה של הנירולוג לטיפול בעייפות הקשה שחוויתי כי שוב לא יכולתי לקחת פרווג׳ל לעייפות מאותה סיבה,
לפני שבוע עשיתי mri ראש ועמד שידרה ואני מקווה לראות שהמצב נותר כמו שהוא ולא חלה לי החמרה כי אני ירגישה מצוין
אבל זה לא קנה מידה לדעת מה מצבי באמת....

maya 25

New member
אגב

אומגה גם לקחתי לפני איזה שנה אך הוא לא ממש עזר לי במניעת התקפים

דומיק

New member
לוקחת גם אומגה 3 וגם ויטמין D

אומגה 3 בעקבות המלצה של מומחים לתזונה שטענו שזה ממש קריטי. מינון גבוה. לוקחת 6 קפסולות ביום (כשאני זוכרת), יש כל מיני סוגים. מאד חשוב לבדוק איזה סוג את לוקחת ולקחת סוג איכותי, ולשמור אותו בקירור.
ויטמין D לוקחת בהמלצת הנוירולוג שלי שטוען שיש מחקרים שמוכיחים קשר ישיר. הוא אומר שהמחקרים בדקו את חומרת ההתקפים (לא את התדירות) והראו שלאנשים עם רמת ויטמים D מתחת למינימום מסוים היו התקפים הרבה יותר חזקים. בכל ביקורת הוא שואל אותי אם אני מקפידה לקחת. לוקחת מינון גבוה של 5000, לפי הוראת הנוירולוג.

star3300

New member
תודה עבור המידע..

נראה שאת לוקחת אומגה 3 יותר ממה אני לוקחת
אני לוקחת 2 ליום ( גם כשאני זוכרת...
)

מה נוירלוג אמר לך לקחת ויטמין D במינון כל כך גבוה
כי בטח לאחר זמן עם הכמות הזאת אין לך חוסר...

בדר"כ רופאים ממליצים על תוספים רק כשיש חוסר..

דומיק

New member
המינון כמובן מתואם עם הרופא

ורמות הויטמין D נמדדות כל הזמן. רמה תקינה לויטמין די היא מעל 30 (המקסימום התקין הוא 100). התחלתי לקחת בעקבות רמת ויטמין D של בערך 13, מה שממש הטריד את הרופא. אחרי 4 חודשים שבהם ממש הקפדתי לקחת כל יום, רמת הויטמין D הגיעה ל 38. שאלתי אותו בפירוש אם להפסיק לקחת או להוריד מינון והא אמר שלא, שזה משפיע עלי לטובה ושאשאר באותו מינון. מאז אני משתדלת לקחת כל יום, ועושה בדיקות דם כל כמה חודשים. בפעם האחרונה (לפני שבוע) הרמה היתה 33. אני חושבת שלרוב האנשים אין רמה מספקת של ויטמין D. גם בארץ חמה כמו ישראל, רוב האנשים נמצאים רוב ביום בסביבה סגורה וממוזגת (אלא אם כן את עובדת בחוץ בשמש מה שלא ממש סביר לרוב חולי הטרשת). ולכן כדי לשמור על רמה תקינה של D בדם צריך לקחת תוסף באופן שוטף. לגבי מינון - עלי המינון הגבוה עובד טוב, אבל בודאי שעדיף להתייעץ עם רופא ולא לקחת סתם.
לגבי אומגה 3, אני מודעת לזה שאני לוקחת כמות גדולה. זה לאחר התייעצות עם שני מומחים לתזונה. אחד מהם גם רופא במקצועו, והשניה נתורופטית עם הרבה שנות ניסיון. אומגה 3 ידוע כתוסף שחסר לרוב האוכלוסיה, אבל משמעותי במיוחד לחולים במחלות נוירולוגית (לאו דווקא טרשת אגב). אחרי ההמלצות שקיבלתי מהם, ואחרי ששאלתי את הרופא שלי, שאמר לי שזה רעיון מצוין להוסיף אומגה 3, התחלתי לקחת.
הדבר השלישי שאני לוקחת זה ויטמין B12. אני לא אוכלת כמעט בשר, וכבר כשאובחנתי לפני כמה שנים האחיות במחלקת טרשת בתל השומר אמרו לי שחולי טרשת חייבים שתהיה להם רמת ויטמין B12 גבוהה במיוחד, של לפחות 500-600 (הטווח התקין הוא בערך 200-1000). אגב, כמעט אף פעם לא הצלחתי להגיע לזה. גם עם התוסף אני מתנדנדת סביב ה 300.

בשורה התחתונה - אלה 3 התוספים שהכי מומלצים לחולי טרשת. אבל שלא תביני אותי לא נכון, יש מליון תוספים. אם תלכי למומחה לצמחים או לרפואה טבעית הוא ירשום לך המון. אני החלטתי ללכת בגישה שאני לוקחת רק מה שאני מקבלת עליו המלצות מאנשי מקצוע שנראים לי מאד מנוסים, והרופאים או מצטרפים להמלצה או לפחות לא מתנגדים.
האם זה עוזר? אין לי התקפים. אבל אני גם לוקחת תרופות. אז מה עוזר יותר? אי אפשר לדעת

star3300

New member
אני לא מתווכחת אני פשוט התפלאתי שרופאים

נותנים כאלה מינונים
לי למשל היה חוסר בויטמין D אבל ברגע שהגיע למינון הרצוי
הרופא המליץ להפסיק..
כך גם לגבי כל התוספים

אני לוקחת אומגה 3 לאחר שקראתי באינטרנט שזה נחוץ

נראה לי שבגלל שהתוספים לא עברו מחקרים אמפירים על פי אמות המידה שלהם הרופאים
חוששים להמליץ....

נראה שאת צודקת ש 3 התוספים האלו הם החשובים

מקווה שימשיך לך כך בלי התקפים

דומיק

New member
תודה
מאחלת לך אותו דבר

אגב, D ו B12 בדרך כלל לא מפסיקים. מפסיקים תוסף רק אם חושבים שהגוף יקבל אותו באופן שוטף מבחוץ. למשל אם מישהו לא אוכל כמעט בשר, אין לו דרך לקבל מבחוץ B12, רק מתוספים. גם אם הגעת לרמה הרצויה של ויטמין B12, ואז הפסקת, ואת לא מתחילה לאכול בשר בכמויות, די בודאות תיכנסי לחוסר שוב. כנ"ל D. אם את לא נמצאת הרבה מאד בשמש, אין לך איך לקבל ויטמין D. אז הרמה תעלה אחרי לקיחת תוסף חיצוני ואז תרד שוב אם לא תקחי אותו מבחוץ וצריך להמשיך בתוסף.
אני חושבת שבדרך כלל אין דרך להרגיש את זה פיזית. גם עם ויטמין D בכמות של 10-15 אפשר להרגיש מצוין (אני הרגשתי מצוין עם D ברמה של 13), וגם עם B12 של פחות מ 200. לכן אם את חושבת שהתוספים האלה משמעותיים לך כחולת טרשת את צריכה באופן יזום לעקוב אחריהם, כלומר לבקש מהרופא בדיקות יזומות אחת לכמה חודשים.
רק בריאות!

star3300

New member
צודקת.. באמת אחרי שלקחתי ויטמין D עשיתי

בדיקה ויצא גבוה
ומאז לא עשיתי בדיקה נוספת..
אם אני חושבת על זה שוב סביר להניח ששוב חסר..

אתחיל לקחת את הויטמינים האלו

שוב רק בריאות

למעלה