מי לומדים עם ליטף?

אלינקה

New member
מי לומדים עם ליטף?

היום הבן יוחד שלי הביא שעורי בית לעבור על הדפים שהם עשו עד עמוד 12 מי שלא הספיק להמשיך בבית אני לא מורה ולא יודעת ללמד אבל היתי יותר שמחה אם הוא היה לומד לפי שיטה פונטית אבל זו רק ההתחלה נמחכה ונראה הוא קבל גם 2 דפים קלים בחשבון

אלינקה, את זוכרת שעשינו את שרשור המקצועות

הגדול? את יכולה לבדוק בשירשור מי עוד לומד עם ליטף ולשלוח להם מסר. צירפתי לך קישור וגם אפשר להגיע לזה דרך הטאגליינס. בהצלחה, שרון.

נטלי22

New member
גם אצלנו לומדים עם ליטף.

סער עכשיו, והבת הבכורה שלנו לפני 3 שנים. אבל שניהם הגיעו די קוראים לכיתה א', כך שהם לא הסתמכו על השיטה הזאת כדי ללמוד. יהיה בסדר.

אופקיקו

New member
גם אצלנו לומדים עם ליטף ואופק הגיע לא ממש

יודע לקרוא האם כדאי לתת לו חיזוקים נוספים?????????

נטלי22

New member
ממש לא. אני מבטיחה לך, שכל הילדים בכיתה

ידעו לקרוא מקסימום עד חנוכה. כך היה בכיתה של בתי הבכורה (שכאמור למדו עם ליטף) וכך יהיה בכיתתו של סער ובכיתתו של אופק. אני פשוט כתבתי, שאין לי דרך להשוות אם השיטה טובה, כי שני ילדי הגיעו קוראים לכיתה א', אבל אני רואה שכל חבריה לכיתה של בתי הבכורה קוראים נהדר.

חני ב

New member
את מבטיחה לה?

ואת כ"כ טועה. זו הטעות הרווחת בין ההורים שהילדים שלהם לומדים בליטף. משום מה אומרים להם שעד חנוכה כולםםםם יודעים כבר לקרוא. טעות חמורה!

זה לא נכון... ../images/Emo10.gif

עד חנוכה יקראו התלמידים החזקים בכיתה. מרבית הילדים ילמדו לקרוא עד סוף א'. חלק קטן מן הילא יסתדר עם ליט"ף ויועבר לשיטת קריאה אחרת, המתאימה להם יותר. לפחות אצלנו זה עובד כך.

ruthi26

New member
מאיה את צודקת וכדאי שכל ההורים יידעו

שלא כל הילדים הם אותו דבר, כמו שעשר אצבעותינו שונות, כך הם ילדינו. ואם לא מתאים לילד ליט"ף, או דבר אחר שלומדים בבית הספר, מתאימים לו את המסגרת שמתאימה לו, כך זה ברוב בתי הספר, אך כדאי לשים לב טוב טוב, אם הילד לא מצלם את המילים, ובעצם לא יודע לקרוא... מאוד חשוב שימו לב, אמנם אנו בתחילת הדרך, אך חשובה מאוד שימת הלב שלנו... רותי

חני ב

New member
העברתי שיטה 4 ילדים באמצע השנה

לא הסתדרו עם ליטף. מביניהם כיום שלושה קוראים, אחד עם לקות למידה ועדיין קורא לא מדויק ולא בשטף.

אופקיקו

New member
קצת יותר רגועה כי הקצב הוא ממש איטי והכנת השע

השעורים היא דף או שניים ביום.

אני מלמדת לפי שיטת ליט"ף... ../images/Emo13.gif

במה את זקוקה לעזרה? אשמח לסייע ולהסביר.

מדהה איתך

גם אצלנו הם לומדים עם ליטף ואני עדיין המומה קשה לי אפילו לסייע לו והוא בגאווה קורא לי שלום אבא שלום אמא שלום כיתה א לדעתי הם מצלמים את המילה - סבבה אבל מה הלאה ? כשיהיו המון מילים לזכור איך אז הם ידעו או מילה שלא פגשו ???

אלינקה

New member
אצלנו בקשו שנעבוד בבית על ההברות

להרכיב מילים חדשות מצנו לא מעט אבל הן לא מופיעות במילון אז פסלנו אותם

למעלה