מי לה' אליי!

מי לה' אליי!

לא, אני לא מושפעת מחגי ישראל הבאים עלינו לטובה, אני מתכוונת לאות ה'. אתם יודעים, במילון! אז יאללה! האות ה'! רק שימו לב! זה לא כולל את ה' הידיעה! יש בכלל מונחים לאות הזאת?..

הולוגרמה

הקרנה של דמויות אדם, חפצים או מקומות הנראים אמיתיים לחלוטין, אך למעשה אינם קיימים. להולוגרמות שימושים מגוונים, למשל הטעיית אויבים במהלך קרב, שיחזור אירועים לשם הליך משפטי וכמובן למטרות בידור והנאה. (תוסיפו לי קצת, אנשים, חסר לי פה "טכנו-בבל"!)

למשל - למטרות זיכרון והנצחה

אלבומי תמונות יכולים להיות הולוגרמיים, ואהובתנו טאשה יאר (המקורית, זאת שלא עברה מעולם תיאוריה לרכב פרטי/מסחרי מדרגה 02 אך למרות זאת נהרגה סתם כך כי יצור שחור ומגעיל חשב שזה יהיה כיף) השאירה הקלטה הולוגרמית של עצמה עבור חבריה לצוות.

הולודק

(אולסו קנואן אז הולוסוויט). איזור מיוחד, בדרך כלל על ספינת חלל, שמותקנים בו אמצעי הדמייה אופטיים משוכללים וממירי אנרגיה/חומר כך שאפשר ליצור בו לפי הזמנה מראה של סביבה כלשהי - בין אם היא שחזור של מקום כלשהו בעולם (למשל האגמים הגדולים של בטאזד) או סתם משהו אקרי פרי הדמיון. הסביבה הממוחשבת נראית למתבונן אמיתית לחלוטין. אפשר לגעת בה, ליצור אינטראקציה איתה והמחשב יכול ליצור תחושה שהמקום גדול הרבה יותר מהחלל האמיתי של החדר (שאינו גדול במיוחד בדרך כלל). ניתן להוסיף דמויות ממוחשבות כדי ליצור סצנות מורכבות יותר. למשל - כשדאטה רוצה להתאמן בבדיחות הוא מארגן לו קהל ממוחשב, בתוכניות אימונים שונות תיכנת וורף יריבים ממוחשבים בדרגות קושי שונות. במקרים אחרים תוכנת ההולודק באופן ספציפי לסיפור מוכר כך שאנשים יוכלו להיכנס ולקחת בו חלק (פיקארד ודיקסון היל, דאטה ושרלוק הולמס, ג'יינווי והסיפורים שלה..). ההולודק משמש לאימוני קרב, לאימוני ספורט, לנופש, רומנטיקה, הרפתקאות ואפילו לצורך שחזור אירועים מציאותיים כחלק מחקירות שונות.

../images/Emo29.gifבואו תראו משהו מגניב../images/Emo29.gif

אם אתם מעלים את המונחים למילון בעצמכם, השם שלכם מופיע למטה! ואז כולם יודעים לדורי דורות שאתם כתבתם את ההגדרה! כמו בהגדרה הזאת למשל! אז אם אתם זוכרים שכתבתם הגדרה באחת האותיות הקודמות והיא עדיין לא מופיעה במילון, אז לכו,חפשו את השירשור (זה לא כאילו היו כ"כ הרבה שירשורים כאלה בינתיים!), תעלו את ההגדרה ותהנו מזכויות היוצרים.
אחרת יופיע שאני כתבתי את זה
אז מה אתם אומרים, אין עוד מונחים בה'...?

יש עוד כמה פחות מרכזיים

הנסון, אדמירל ג'יי.פי. - מפקד כוחות הפדרציה שלחמו בבורג בגזרת וולף 359. הנסון נהרג באותה התקפה, ביחד עם עוד כ- 11 אלף איש. הרימן, קפטן ג'ון - קפטן האנטרפרייז B. נראה בפעם הראשונה (והיחידה) בתחילת הסרט Star Trek:Generations כשהוא מפגין אימפוטנטיות מדהימה בפיקוד על הספינה שלו, ומלקק לקפטן קירק כדי שיעזור לו. היפוספריי - מכשיר רפואי המשמש למתן תכשירים שונים כתרופה בשיטה של לחץ תת עורי. ההיפוספריי עושה שימוש בלחץ אויר מאוד ממוקד ודקיק כדי להעביר את החומר הרפואי את מתחת לעור ללא צורך במחט כמו במזרקים המיושנים המוכרים לנו. היו (Hugh) - בורג יחיד (3 מ- 5) אשר הוצל ע"י האנטרפרייז D והושב לתפקוד כאשר הוא מנותק מהקולקטיב. היו פיתח מודעות עצמאית, והדבר הקשה על קפטן פיקארד לשלוח אותו חזרה לבורג ביחד עם "וירוס" מושתל שיכול היה אולי לחסל את הקולקטיב. היו הוחזר אם כן לבורג, אך לא הצליח להתמודד עם הזהות העצמאית שגיבש לעצמו על האנטרפרייז והוא ביחד עם בורגים נוספים התנתקו מהקולקטיב וניסו למצוא את עצמם. בשלב מסוים לור, התאום הרשע של דאטה, מצא אותם והפך אותם למשרתיו, עד ששוב הגיעה האנטרפרייז D ובהשפעה התחילו הבורג לנסות להתמודד עם המצב החדש בעצמם. הומם - העוזר/משרת של לוקסאנה טרוי. מקום מוצאו אינו ידוע. הומם תמיד מיעט מאוד בדיבור. יש לו גובה מרשים, יכולות פיזיות גבוהות יותר משל בני אדם, וכן יכולת לגמוע כמויות גדולות של אלכוהול מבלי שהדבר ישפיע עליו.

deathcaster

New member
הוסאנוק

התרבות המסתורית שישות ה"דאוד" שעליה כתבתי באות ד' מחקה מהיקום

למעלה