מי (לא) רוצה קיטנה?

פלגיה

New member
מי (לא) רוצה קיטנה?

ומה אפשר לומר לילד שהוא כבר מרגיש "גדול", נניח בן 10, וממש לא רוצה לשמוע על אף קיטנה משום סוג? האם לתת לו לשבת בבית מול המחשב והטלוויזיה ימים שלמים? ואם לא - מה בכל זאת עושים?

irisgh

New member
לא

אמנם אפשר להבין שלא בא לו מסגרת. גם לי בחופש לא בא דבר ראשון מסגרת. אבל אחרי כמה ימים בבית מתחיל לפעמים לשעמם. לדבר איתו על זה שהוא אכן יכול להעביר כך 3-6 ימים, ואח"כ הוא אמור להיות אחראי לפעילויותיו. שינסה לארגן לעצמו תכנית לחופש הגדול, ויבדוק אם היא ישימה, וינסה להוציא אותה לפועל. אפשר שיקבע עם חברים, שיקח על עצמו פרוייקט, מה שרוצה. ואם ב'מחזור הראשון', רואים שלא יוצא מזה שום דבר, לוקחים אותו לשיחה, ומסכמים ביחד שעדיף אולי בכל זאת קייטנה לפי טעמו..

3תיתי

New member
לא חייבים קיטנה

אם הילד יודע להעסיק את עצמו. אם לא, אולי כרטיסים לבריכה? ואפילו קיטנה שבועית או יומית (יש דבר כזה) או נסיעה לבני משפחה

ק א סי

New member
לדעתי אי אפשר לחייב קיטנה

אמנם הגדול שלי בן 8 ומאוד רוצה קיטנה אבל הקטן (4.5) לא בטוח שירצה (שנה ראשונה שיש צורך אחרי גן פרטי). אז רשמתי וסידרתי שיהיה לו שבוע ניסיון. אם לא יהיה טוב לו, הוא ישאר בבית עם סבתא (שזה אומר ללא פעילויות מיוחדות). וכשאני אגיע מהעבודה, אז הם מתנתקים ממחשב וטלביזיה ועושים פעילויות אחרות. לגבי ילד בן 10, אפשר לבדוק שיארח חברים ושיתארח אצל חברים. ואם אפשר ללכת עם חבר ואמא אחרת לבריכה מדי פעם, אז בכלל טוב.

Kalla

New member
אין כל היום מול המחשב והטלוויזיה.

גם אם אין קייטנה, חלק מהעיסוקים לדעתי חייבים להפעיל את הגוף והראש, ובייחוד את הגוף. כשחום יורד צריך לשלוח עם כדור או אופניים החוצה, לקחת או לשלוח לטיולים, לים ולבריכה, לרשום לקורסי שחייה למי שזה רלוונטי (אצלנו הוא בחוג, כך שבקיץ חופש) או כל פעילות יזומה אחרת שמפעילה את הגוף. לבן שלנו (בר מצווה בסתו) יש גם מטלות בבית והוא קורא הרבה. כמו כן, הוא ביקש להירשם לאיזה קורס בטכניון (יש כל קיץ מבחר קורסים לילדים בתחומי מדעים, מחשבים ועוד, ובטח יש כאלה גם במוסדות לימודיים אחרים). עדיין עם כל זה נשאר די והותר זמן למחשב, לטלוויזיה ולבטלה, שגם הם חשובים, אך במינון סביר.

לא חייבים קייטנה אבל צריך לארגן שיגרת

יום יום שלא תכלול רק משחקי מחשב וטלויזיה. האם יש מישהו מבוגר יותר בבית בחופש הגדול? אפשר להטיל משימות של עזרה בבית, אפשר לדאוג לחברים שיבואו לבלות יחד, אפשר להגביל שעות מחשב וטלויזיה . זה כמובן אם הוא לא נשאר לבדו כל היום ואז באמת אי אפשר לפקח מה הוא עושה בכל רגע נתון.

3בובות

New member
אני יכולה לספר מה אני עושה השנה

יש לי בת בת 11 שלא הסכימה להרשם לקייטנה. היא רוצה לישון וכו' אז היא סיכמה עם עוד 2 חברות שלה, ואני דיברתי עם ההורים שלהן, ועשינו לשלושתן מנוי לבריכה. אנחנו נחלק ביננו פחות או יותר להסיע אותן פעם או פעמיים בשבוע. וחוץ מזה, כל בת תעשה איזשהי הפעלה אצלה בבית פעם בשבוע. יצירה וכו' מתוכננת מראש. עוד כמה שבועות אספר אם זה היה מוצלח ../images/Emo3.gif אני מקווה..

למעלה