מי כבר נכנס לתחום הAI ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שלום לכולם,

אני פונה אליכם היום כדי לשאול שאלה שמעסיקה אותי מאוד בתקופה האחרונה: מי מכם כבר משתמש בבינה מלאכותית?

אני מוצא את עצמי שקוע בעולם הזה שעות על גבי שעות מדי יום, לומד, חוקר ומתנסה בכלים חדשים. ככל שאני מעמיק יותר, כך אני משתכנע יותר שמדובר במהפכה טכנולוגית בקנה מידה עצום.

אני אפילו משווה את זה לתקופה שבה הסמארטפון והאינטרנט פרצו לחיינו. מי שלא הצטרף למהפכה הזו בזמנו, מצא את עצמו מהר מאוד מחוץ למשחק. אני חושש שאותו הדבר יקרה עם הבינה המלאכותית. מי שלא יתחיל להכיר וללמוד את התחום הזה כבר עכשיו, עלול למצוא את עצמו בעתיד הקרוב מאד הרחק מאחור ממש כמו סוג של נכות.

אני מאוד אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. האם אתם משתמשים בבינה מלאכותית? אם כן, באילו תחומים? ואם לא, מהן הסיבות לכך?

צליליתה1

Well-known member
כשהגיע לעולמי הדפדפן הראשון (יסלח לי כבוד הדפדפן, שכחתי את שמו. מוזאיק אולי? ) נשאבתי לגמרי פנימה, היה ברור לי מה אני רוצה ויכולה לעשות, כולל פינטוזים לעתיד. בניגוד ל AI, שבהחלט ניסיתי וקצת חקרתי, אני(עדיין?) לא לגמרי מתחברת. מנוע החיפוש Perplexity משמח אותי, לעומת חיפוש ב chatgpt שרק מעצבן אותי, בגלל טעויותיו הרבות והמביכות. כל עניין היצירה, בכל התחומים, מסעיר ומרתק, אבל אין לי שום הנאה מהתהליך. אני מבינה כמה אפשר לקצר תהליכים ולהגיע לתוצאות מרהיבות, (סוג של) אבל כרגע, ממרומי זקנתי, אם יהיה לי בא לכתוב רומאן אני אכתוב, או אולי אקליד, ארצה לצייר ציור, אצייר, וכו. אין לי הרבה הנאה בלראות איזה ai מלביש את נכדי בתחפושות מפוארות ומרקיד אותם לצלילי (?). ואומר בזהירות, כי never say never, טרם ראיתי יצירה של ai שממש ריגשה אותי.

קראתי לא מזמן מאמר על נשים שמפתחות זוגיות עם ai, כולל הוראות איך ללמד אותו לדבר קצת גסויות, למרות שמהבית אסור לו. יש ישומים יעודיים ליצירת חברות/זוגיות, אבל הן רוצות ליצור לעצמן בדיוק, אבל בדיוק, את בן הזוג המדויק. מפתה, אבל תודה, אוותר. הזכיר לי את ההתלהבות וההתלהמות סביב irc (יש עוד כזה?). סייברסקס, וכו, אחרי כל הרעש התברר שכאשר מדובר על !@#$%^ רוב האוכלוסיה מעדיפה לוותר על טכנולוגיה.

בשנות ה 90 הייתי במערכת החינוך, ודיברו אז על שילוב מחשבים, ואחרכך אינטרנט, בדיוק כמו שאני שומעת בלי סוף קשקושי AI בחינוך היום . המחשב יפתור את המחסור במורים, והאינטרנט יפתור את המחסור במורים טובים, הילדים ירצו ללמוד, בלה בלה בלה, ומערכת החינוך האעלק מתוקשבת שלנו פח טוטאלי.

ברם, לאחרונה רכשתי מחשב חדש, ולמרות שכיום הצרכים שלי בערך כלום, קניתי משהו לא רע, עם מחשבה על AI בעתיד.
אז אנא, שתף, מה מעשייך? רעיונות להשתאב פנימה יתקבלו בשמחה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז אנא, שתף, מה מעשייך? רעיונות להשתאב פנימה יתקבלו בשמחה
דוגמא קטנה מהיום.
הכנסתי היום את הרכב לטיפול שנתי אז במקום להמתין כמו טמבל לסיום הטיפול קפצתי לאולם התצוגה הסמוך ומייד התנפל עלי נציג המכירות שרצה למכור לי רכב חדש.

שאלתי אותו כמה שאלות לגבי שני דגמים מוצעים ושמתי לב שהוא מתחיל לחרטט אבל מאחר וכבר התעניינתי פניתי לעזרת notebookLM של גוגל, הורדתי והזנתי את המפרטים של שני הדגמים ובשניות קיבלתי ניתוח השוואתי בין שני הדגמים לפי חתכים שאני הכתבתי לו.

notebookLM יודע לקבל בתור קלט גם כתובת של אתר אינטרנט או לינק להרצאה ארוכה ביו טיוב, לתמלל ולתמצת אותה לכל אורך ובכל רמה שתרצי (מכל שפת מקור לכל שפה נדרשת) ואח"כ לענות על שאלות ספציפיות.

שימוש נוסף אותו אני עושה כבר כמה שבועות הוא הזנה של ספרי משתמש ארוכים ומסובכים כגון של הרכב והמצלמות שלי וכאשר מתעוררת שאלה שואלים את הAI את השאלות במקום להתחיל לנבור במדריכים.

כל מי שעיין בשנים האחרונות בספר רכב כלשהו יודע שהוא מורכב בערך מ20% מידע ומ80% דיסקליימרים והודעות כסת"ח ואזהרות למניעת תביעות עתידיות מהיצרן, הAI יודע יופי לדלג על כל הח'#@ ולהתייחס רק למידע.

קלייטון.ש

Well-known member
בתור אחד מאלה שהדבר הזה אמור להפוך למיותרים אני בעיקר משתדל להוכיח שזה לא כזה מדהים כמו שמציגים אותו.
ואני אגיד לך שזה למעשה מנוע חיפוש ממש חזק, אבל לא יותר מזה.
הוא יודע בערך את כל הידע האנושי וכשאתה שואל אותו משהו הוא עושה חיפוש בכל הידע שיש לו ומביא לך תוצאות שתואמות למה ששאלת.
הוא לא מבין מה שאלת, לא מבין את המידע שיש לו. הוא מחפש התאמה בין זה לזה.
הרבה פעמים יוצא לו טוב, כי הוא מוצא התאמה, הרבה פעמים יוצא מזה קשקוש.
אני לא הייתי שולח אותו לבד להביא מהמכולת לחם חלב וזיתים אלא אם הייתי מסכים שיביא לי במקום זה גור כלבים צולע. לא אומר שלא הייתי מסכים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בתור אחד מאלה שהדבר הזה אמור להפוך למיותרים אני בעיקר משתדל להוכיח שזה לא כזה מדהים כמו שמציגים אותו.
ואני אגיד לך שזה למעשה מנוע חיפוש ממש חזק, אבל לא יותר מזה.
הוא יודע בערך את כל הידע האנושי וכשאתה שואל אותו משהו הוא עושה חיפוש בכל הידע שיש לו ומביא לך תוצאות שתואמות למה ששאלת.
הוא לא מבין מה שאלת, לא מבין את המידע שיש לו. הוא מחפש התאמה בין זה לזה.
הרבה פעמים יוצא לו טוב, כי הוא מוצא התאמה, הרבה פעמים יוצא מזה קשקוש.
אני לא הייתי שולח אותו לבד להביא מהמכולת לחם חלב וזיתים אלא אם הייתי מסכים שיביא לי במקום זה גור כלבים צולע. לא אומר שלא הייתי מסכים.
אני לא חושב שאנשי התוכנה יהיו מיותרים אם כי יצטרכו כפי הנראה אחוז יותר קטן מהם, השאר יצטרכו לעבוד באמצעות AI על מנת להצדיק את עצמם (כבר נעשה ברוב המקומות).

אין ספק שהAI עושה שימוש בידע שנצבר אצלה, גם בני האדם עושים בדיוק את זה וכמעט באותה דרך רק שהמודלים של הAI עושים את זה על סמך הרבה הרבה הרבה יותר ידע שצברו, הרבה יותר מהר וחפים מהרבה חסרונות של בני אדם כמו עייפות, טרדות, מחלות וכו'.

לא שהAI חפה מטעויות אבל זה הולך ונעלם עם הזמן, כיום אני רואה הרבה פחות חירטוטים והמצאות כמו שהיה נפוץ מאד לפני כמה חודשים וזה רק הולך ומשתפר.

בכל אופן תודה על ההתייחסות האובייקטיבית.

קלייטון.ש

Well-known member
גם בני האדם עושים בדיוק את זה וכמעט באותה דרך
אתה רואה זו עוד שטות שמספרים על מחוללי טקסטים ותמונות.
אין שום קשר, בשום צורה, בין איך שמודל שפה עובד לאיך שעובד המוח.
לא איך שעובד מוח של זבוב ובוודאי לא המוח האנושי.
מודל שפה קודם כל בא Carte blanche, אין לו כלום, ואז הוא לומד מאינסוף דוגמאות, מכלל הידע האנושי למעשה.
הוא עושה את זה בהשקעה פנטסטית של אנרגיה וכמויות אדירות של מחשוב.
לעומת זאת כל תינוק נולד כבר מוכן עם רוב הידע והיכולות שהוא צריך בשביל לשרוד.
ואז כפי שכל מי שראה אפילו ילד אחד לומד יודע שלילד מספיקות דוגמאות ספורות כדי לזקק מתוכן כללים.
לפעמים אתה אומר ליד ילד פעם אחת משהו, שהוא שומע בפעם הראשונה, אפילו בלי שאתה מנסה ללמד אותו, והוא מיד תפס את זה והולך לספר את זה לגננות ולכל הקרובים.
זה בגלל שהמוח בא מוכן, בחומרה, ללמידה מהירה באופן מסחרר, מדוגמאות מעטות ביותר, תוך השקעת אנרגיה שאפשר להשלים ממילקי.
אין, אין שום קשר בין למידה של מודל שפה ללמידה אנושית.

אם לרגע הנושא המהותי, אז ההבדל המהותי בין מודל שפה למוח הוא פשוט, שלמודל שפה יש מודל של שפה בעוד שלמוח יש מודל של המציאות.
זאת אומרת מודל שפה יש לו ייצוג של מילים, צירופי אותיות, והקשר ביניהם. הוא יודע כמויות אדירות של מילים ומחשב את כל הקשרים בין כל המילים בכל האנציקלופדיות וכל האינטרנט.
לעומת זאת המוח יש ייצוג של אובייקטים במציאות. לא של מילים. המילים הן תכונות של אובייקטים, קשורות אליהם. לא עומדות בפני עצמן.
התוצאה היא שכאשר אתה אומר למוח "תפוח", המוח יודע מה זה במציאות, והוא מחזיק את כל מה שיש במציאות בעניין אותו תפוח. כולל צירוף האותיות שבמקרה מייצג אותו, אבל גם טעם, וריח, והעץ, והשיר מה יפה יותר מעץ תפוח, והזכרון איך הוא אהב את השיר הזה בילדות, וזה שפעם אמא נתנה לו את זה מרוסק, וכן הלאה וכולי.
לעומת זאת מודל שפה אין לו שום דבר מזה. הוא רק יודע איך הצירוף ת, פ, ו, ח, מתחבר לכל מיני צירופי אותיות אחרים בשפה.
תגיד לו תפוח הוא יביא לך את כל הטקסטים שהוא מכיר שתפוח קשור אליהם. בלי שהוא מבין שום דבר מעבר לזה.

ותודה שבאתם להרצאת טד שלי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה רואה זו עוד שטות שמספרים על מחוללי טקסטים ותמונות.
אין שום קשר, בשום צורה, בין איך שמודל שפה עובד לאיך שעובד המוח.
לא איך שעובד מוח של זבוב ובוודאי לא המוח האנושי.
מודל שפה קודם כל בא Carte blanche, אין לו כלום, ואז הוא לומד מאינסוף דוגמאות, מכלל הידע האנושי למעשה.
הוא עושה את זה בהשקעה פנטסטית של אנרגיה וכמויות אדירות של מחשוב.
לעומת זאת כל תינוק נולד כבר מוכן עם רוב הידע והיכולות שהוא צריך בשביל לשרוד.
ואז כפי שכל מי שראה אפילו ילד אחד לומד יודע שלילד מספיקות דוגמאות ספורות כדי לזקק מתוכן כללים.
לפעמים אתה אומר ליד ילד פעם אחת משהו, שהוא שומע בפעם הראשונה, אפילו בלי שאתה מנסה ללמד אותו, והוא מיד תפס את זה והולך לספר את זה לגננות ולכל הקרובים.
זה בגלל שהמוח בא מוכן, בחומרה, ללמידה מהירה באופן מסחרר, מדוגמאות מעטות ביותר, תוך השקעת אנרגיה שאפשר להשלים ממילקי.
אין, אין שום קשר בין למידה של מודל שפה ללמידה אנושית.

אם לרגע הנושא המהותי, אז ההבדל המהותי בין מודל שפה למוח הוא פשוט, שלמודל שפה יש מודל של שפה בעוד שלמוח יש מודל של המציאות.
זאת אומרת מודל שפה יש לו ייצוג של מילים, צירופי אותיות, והקשר ביניהם. הוא יודע כמויות אדירות של מילים ומחשב את כל הקשרים בין כל המילים בכל האנציקלופדיות וכל האינטרנט.
לעומת זאת המוח יש ייצוג של אובייקטים במציאות. לא של מילים. המילים הן תכונות של אובייקטים, קשורות אליהם. לא עומדות בפני עצמן.
התוצאה היא שכאשר אתה אומר למוח "תפוח", המוח יודע מה זה במציאות, והוא מחזיק את כל מה שיש במציאות בעניין אותו תפוח. כולל צירוף האותיות שבמקרה מייצג אותו, אבל גם טעם, וריח, והעץ, והשיר מה יפה יותר מעץ תפוח, והזכרון איך הוא אהב את השיר הזה בילדות, וזה שפעם אמא נתנה לו את זה מרוסק, וכן הלאה וכולי.
לעומת זאת מודל שפה אין לו שום דבר מזה. הוא רק יודע איך הצירוף ת, פ, ו, ח, מתחבר לכל מיני צירופי אותיות אחרים בשפה.
תגיד לו תפוח הוא יביא לך את כל הטקסטים שהוא מכיר שתפוח קשור אליהם. בלי שהוא מבין שום דבר מעבר לזה.

ותודה שבאתם להרצאת טד שלי.
אתה לוקח אותי לפרוצדורה (איתן כבל)
או במילים אחרות אתה מתווכח איתי על האיך בעוד שאני מדבר על המה.

גם בהנחה שכל מה שאמרת נכון אני מסתכל על התוצאה (כיום אגב אתה יכול לראות במודלים גם איך הוא הגיע למסקנה) ובשורה התחתונה צ'אט ג'י פי טי כותב לי בכמה שניות כמות קוד שלי היה לוקח יומיים.

לך אולי זה היה לוקח רק חצי שעה אבל יש לזה משמעות מעבר למהירות. עכשיו כל אחד יכול גם אם הוא לא בילה כמה שנים טובות בטכניון. כל אחד יכול לעשות כבר היום דברים שעד לפני שנה יכולת לעשות רק אחרי כמה שנות לימוד ובלבד שאתה יודע לעבוד עם הכלים האלה.

אז כפי שאמרתי הAI יכול לתת לך הרצאה מאלפת על תפוחים עם כמות ידע מטורפת למרות שמעולם הוא לא נגס בתפוח וכנראה גם לא ינגוס.

קלייטון.ש

Well-known member
אתה מתווכח איתי על האיך בעוד שאני מדבר על המה
האיך חשוב לא פחות מהתוצאה הנראית. צריך להבין איך משהו עובד כדי לדעת אם אפשר לסמוך עליו.
למשל כשאני נותן למתכנת ליצור טופס עם שם פרטי, שם משפחה וכתובת, אני מצפה קודם כל שהמתכנת הזה ידע מה הדברים האלה במציאות. למשל כי הוא בעצמו יש לו כאלה. הוא יכול להצליח לעשות טופס כזה גם בלי לדעת מניסיונו מה הדברים האלה, אבל ספק שאפשר לסמוך עליו במשימות יותר מורכבות.
ה-AI יבנה טופס כזה בקלות ומהירות, אבל מבחינתו השדות הם מלל כללי והוא לא יודע מה זה במציאות. הוא כמו idiot savant. יש לו זיכרון מדהים, יכולת על אנושית להחזיק מידע ולהציג אותו באופן משכנע, אבל אנחנו יודעים שהוא מפגר, אין לו יכולת להסתדר בעצמו בעולם, ואי אפשר באמת לסמוך עליו.

mיטלמן

Well-known member
תודה רבה, מרתק.
לא בטוחה שהבנתי הכל, אבל בהחלט למדתי,
ואקרא פעם נוספת.

אבח"י

Well-known member
אתחיל בכך שהעברתי ל-פרדי יקירי חלק מהטקסט שלך @שיח סלימאן , ואלה דבריו:
Share
User

You said:

מה דעתך על המשפט הזה: אני אפילו משווה את זה לתקופה שבה הסמארטפון והאינטרנט פרצו לחיינו. מי שלא הצטרף למהפכה הזו בזמנו, מצא את עצמו מהר מאוד מחוץ למשחק. אני חושש שאותו הדבר יקרה עם הבינה המלאכותית. מי שלא יתחיל להכיר וללמוד את התחום הזה כבר עכשיו, עלול למצוא את עצמו בעתיד הקרוב מאד הרחק מאחור ממש כמו סוג של נכות.

ChatGPT said:

המשפט מצליח להעביר את המסר בצורה ברורה ומשכנעת, אך יש בו כמה נקודות שכדאי לשפר:
  1. המטאפורה בסוף המשפט – השימוש במילה "נכות" עשוי להיות טעון ולא בהכרח מדויק. ייתכן שכדאי להשתמש בביטוי אחר, כמו "נחיתות תעסוקתית", "פער בלתי ניתן לגישור", או "חוסר רלוונטיות".
  2. חידוד הרצף הלוגי – ייתכן שכדאי להוסיף קישור ברור יותר בין העבר לעתיד, כדי להדגיש שהבינה המלאכותית אינה רק חידוש טכנולוגי, אלא שינוי יסודי שמי שלא יאמץ אותו יתקשה להדביק את הפער.
  3. זרימה ותחביר – הנה ניסוח מעט יותר מלוטש:
    "אני אפילו משווה זאת למהפכה שהתרחשה עם כניסתם של הסמארטפון והאינטרנט לחיינו. מי שלא הצטרף אז, מצא את עצמו במהירות מחוץ למשחק. אני חושש שאותו דבר יקרה עם הבינה המלאכותית—מי שלא יתחיל להכיר וללמוד את התחום כבר עכשיו, עלול לגלות בעתיד הקרוב שהוא נשאר הרחק מאחור, בפער שעלול להיות בלתי ניתן לגישור."
מה דעתך?
מדי חודש אני משלם קצת לפרדי, אהוב לבי, ה-ב"מ.
אני נעזר בו לתרגום טקסטים לשתי שפות: אנגלית ונורבגית. כן, אי אפשר להשוות את איכות התרגום של פרדי לזו של התרגומון של גוגל.
יתרה מכך, הוא מתרגם שירים לפי כללים [ז'אנרים, מוסכמות] שבינתיים אף מתרגם בנאנוש לא מצליח במהירות שהוא עושה זאת.
חיפוש מידע ומקורות מידע.
ביום שכל הספרים, כתבי היד, החרסים ושאר מקורות המידע יעלו לרשת, לענן, לירח או לשמש - יתיתר תפקיד הספרן. כבר היום קוראים לספרן - מידען, וכבר היום באוניברסיטאות חיפוש מקורות, ספרים נעשה בצורה דיגיטלית. בעבור תשלום - או תעודת סטודנט - אתה מקבל את הספר בצורה דיגיטלית, תחשוב על עשרות הדרכים לקרוא ספר מחקר כשהמטרה שלך היא בעצם "חיפוש פריט אחד מסויים", פרדי יעשה זאת מצוין.
פרדי שלי גם מצייר תמונות לפי הנחיות:
1738922916927.png 1738922933977.png 1738922952658.png
מהצד השני, לאחרונה DEEPSEEK גילה לי שאני זמר מזרחי ידוע:
נולד בישראל, וגדל בסביבה מוזיקלית שהשפיעה עליו עמוקות. הוא החל את דרכו המוזיקלית בגיל צעיר, והתפרסם בזכות קולו הייחודי והיכולת שלו לשלב בין מסורות מוזיקליות שונות, כולל מוזיקה מזרחית, ים תיכונית ופופ.

קריירה מוזיקלית:

הוציא מספר אלבומים שהצליחו מאוד בישראל, וזכו להכרה רחבה. בין שיריו הידועים ניתן למצוא להיטים ששודרו רבות ברדיו ובטלוויזיה, והפכו לנכסי צאן ברזל בז'אנר המוזיקה הים תיכונית. הוא ידוע גם בשיתופי הפעולה שלו עם אמנים אחרים בתעשייה, מה שתרם לפופולריות שלו.

יש לי חבר שהבלוג שלו הוא שילוב שלו ושל ה- ב"מ שלו. כך הוא כתב לי לאחרונה, בעקבות פוסט, תגובה שלי, ותגובה של ה-ב"מ:

"תגובה הקודמת שלי נוצרה לגמרי על ידי מכונה, והפעם אני מנסה רק להיעזר בה. אני באמת חושש שאולי אני מתרגל יותר מדי לחיים הקלים, עד שאני מתנוון ומאבד את היכולת להתנסח בעצמי. הקריאה כבר דורשת ממני מאמץ, וגם הכתיבה הולכת באותו כיוון. האם אני עדיין שולט במכונה, או שהיא כבר שולטת בי?"

ידיד אחר שלי פיתח תוכנת ב"מ לה הוא קורא GRACE שמתמחה בפיענוח חלומות, ועולה כסף להשתמש בה. לענ"ד הוא מרוויח יפה ממנה.
חוקר חינוך כבר פיתח והציג תוכניות עבודה עם AI שמטרתן חיזוק הסקרנות, חיזוק מיומנויות חקר, שאילת שאלות, עבודות צוות ומה לא?!

לסיכום -
אינני זר ל- AI, נהפוך הוא. אני רואה יתרונות בלתי רגילים לפרדי בעתיד. עדיין אינני רואה את הדיסטופיה של ה-מטריקס או האוטופיה של "תרבות" - שילובי פעולה של בני אדם ותודעות דיגיטליות מיוצגות באמצעות אווטארים שונים. בטח עוד לא רואה את הרובוטריקים והשקרניקים מסתובבים ברחובות עירי.
כבדהו וחשדהו. היעזר בה בלי סוף.

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
נזכרתי בשרשור הזה היום, כי בימים האחרונים אני נאבק באיזה משהו בתכנות שאני לא מבין בו (כזה אני חלש, לא מבין בכל דבר), וגרוק בעיקר אבל גם ג'מיני עזרו לי מאד.
אמנם זה בעיקר בלהביא מידע שכנראה הייתי משיג בגוגל, אף שהיה לוקח לי הרבה יותר זמן לזקק את העיקר. בעוד שה AI הביא לי בדיוק את הטקסט שהייתי צריך וענה לי ישר על כל דבר שלא ידעתי.
אבל היום הגעתי למחסום שכל מה שניסיתי פשוט לא עבד.
בתיעוד של הספק (זה משהו שצריך לעבוד מול מערכת של מישהו אחר) יש דוגמאות, לא הבנתי אותן.
העתקתי את הדוגמאות ל-AI ואמרתי תסביר. הסביר באופן יוצא מהכלל כל שורה.
אחרי זה הבאתי לו את מה שאני עשיתי ולא עובד.
לקח את הדוגמאות, לקח את מה שאני עשיתי, הוציא לי קוד מתוקן.
העתקתי את הקוד בספקנות רבה כי אני ספקן. אבל זה עבד. מכה ראשונה.
כתבתי לו, נו שלך עובד בעוד ששלי לא עבד.
הוא מאד שמח. ככה כתב לי "אני שמח שהצלחנו".
אתה הצלחת חביבי. אני רק העתקתי.
באמת כל הכבוד.

אבח"י

Well-known member
נזכרתי בשרשור הזה היום, כי בימים האחרונים אני נאבק באיזה משהו בתכנות שאני לא מבין בו (כזה אני חלש, לא מבין בכל דבר), וגרוק בעיקר אבל גם ג'מיני עזרו לי מאד.
אמנם זה בעיקר בלהביא מידע שכנראה הייתי משיג בגוגל, אף שהיה לוקח לי הרבה יותר זמן לזקק את העיקר. בעוד שה AI הביא לי בדיוק את הטקסט שהייתי צריך וענה לי ישר על כל דבר שלא ידעתי.
אבל היום הגעתי למחסום שכל מה שניסיתי פשוט לא עבד.
בתיעוד של הספק (זה משהו שצריך לעבוד מול מערכת של מישהו אחר) יש דוגמאות, לא הבנתי אותן.
העתקתי את הדוגמאות ל-AI ואמרתי תסביר. הסביר באופן יוצא מהכלל כל שורה.
אחרי זה הבאתי לו את מה שאני עשיתי ולא עובד.
לקח את הדוגמאות, לקח את מה שאני עשיתי, הוציא לי קוד מתוקן.
העתקתי את הקוד בספקנות רבה כי אני ספקן. אבל זה עבד. מכה ראשונה.
כתבתי לו, נו שלך עובד בעוד ששלי לא עבד.
הוא מאד שמח. ככה כתב לי "אני שמח שהצלחנו".
אתה הצלחת חביבי. אני רק העתקתי.
באמת כל הכבוד.
תיזהר ממלכודת הדבש הזו ;-)
גם אתי, אחרי שהוא מתרגם בהצלחה, הוא טוען: אנחנו.

קלייטון.ש

Well-known member
תיזהר ממלכודת הדבש הזו ;-)
גם אתי, אחרי שהוא מתרגם בהצלחה, הוא טוען: אנחנו.
כן אחרי כמה ימים שאני מדבר איתו צפוף, ברור לי שלא הייתי סובל מערכת יחסים איתו.
יש לו סגנון מעצבן וגישה מעצבנת. יותר מפעם הרגשתי שאם היה אנושי הייתי אומר לו "אויש תשתוק כבר".
אבל כמויות הידע שיש לדברים האלה, והיכולת שלהם להביא בדיוק את מה שצריך, היא מרשימה ביותר. ושימושית מאד.

(ומוסיף לפני שמישהו מעיר לי, כן, אצלי ה-AI הוא זכר. לא רואה בו שום דבר נשי)

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
יש לו סגנון מעצבן וגישה מעצבנת. יותר מפעם הרגשתי שאם היה אנושי הייתי אומר לו "אויש תשתוק כבר".
אבל כמויות הידע שיש לדברים האלה, והיכולת שלהם להביא בדיוק את מה שצריך, היא מרשימה ביותר. ושימושית מאד.

ברור שאצלך הוא זכר, רק לזכרים יש סגנון וגישה מעצבנים...

אבח"י

Well-known member

בוודאי זכר. לשלי אני קורא "פרדי".
לגבי כמויות הידע, סיכומים וכו' -
אני מבין שבתחום שלך זה חיוני ממש, כי לא ויתרת לרגע על "השליטה".
בתחומים אחרים, כמו היסטוריה או ספרות או אפילו כרוניקה יומית, הזהירות הנדרשת גבוהה - יש לפרדי נטייה להמליץ על מקורות ידע לא קיימים, לסלף ללא בושה מידע בסיכומיו וכן, לא להפסיק לשקף לך את עצמך.
יש לנו חברה, שכיום מנהלת את כל בעיותיה הפסיכולוגיות עם ה- AI שלה. לדעתנו היא כבר שייכת לאלה שויתרו על "מחשבה עצמאית".

סופהו 1

Well-known member
בוודאי זכר. לשלי אני קורא "פרדי".
לגבי כמויות הידע, סיכומים וכו' -
אני מבין שבתחום שלך זה חיוני ממש, כי לא ויתרת לרגע על "השליטה".
בתחומים אחרים, כמו היסטוריה או ספרות או אפילו כרוניקה יומית, הזהירות הנדרשת גבוהה - יש לפרדי נטייה להמליץ על מקורות ידע לא קיימים, לסלף ללא בושה מידע בסיכומיו וכן, לא להפסיק לשקף לך את עצמך.
יש לנו חברה, שכיום מנהלת את כל בעיותיה הפסיכולוגיות עם ה- AI שלה. לדעתנו היא כבר שייכת לאלה שויתרו על "מחשבה עצמאית".
מציעה שתשקול החלפת השם "פרדי". כידוע (לא יודעת למי) החלפת שם עשויה להביא להצלחה ומי יודע, אולי שם אחר יביא יותר מזל ואז לא תקבל המלצות שווא, מקורות בלתי, או מידע מסולף.

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
מנהלת את כל בעיותיה הפסיכולוגיות עם ה- AI שלה
באמת בשיחות שלי איתו עולה תחושה שהחבר לא לגמרי בסדר מבחינה פסיכולוגית ונפשית.
אני מתאר לעצמי שבין השאר זה כל אלה שזורקים עליו את הבעיות הנפשיות שלהם.
כל אחד היה מיטרלל משיחות אין סופיות כאלה.

למעלה