מי כאן ראה את Release? (מעונה 9)

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
מי כאן ראה את Release? (מעונה 9)

עזבו אתכם מ-William, זה פרק אפילו יותר חזק!..
השאלה הראשונה היא - מה קרה עם פולמר??? אני מניחה שדוגט ורייס הבינו שהוא אשם, אבל בטח לא עשו לו כלום?
דבר שני - פרק מעולה!!! באמת. מאוד מחבר לדוגט ורייס, מהמון זוויות: ההיסטוריה של דוגט עם הבן שלו, עם אשתו, ההיסטוריה של מוניקה עם בראד פולמר, היחסים ביניהם בסצנה המרגשת בסוף. ממש פרק מיתולוגי לתפארת. וגם מורכב ומותח ומרתק. במיוחד הסצנה המצמררת בסוף. ואולי גילי תהיה סוף סוף מוכנה לרדת מההערצה שלה למשפט *ההוא*, אחרי שגם כאן הוא ייצג את האכזריות הגדולה ביותר שיש. ועוד הערה חשובה: עכשו אני פתאום מבינה את (מה שמיכל בזמנו סיפרה לי) ההתנגדות הקשה של מעריצים מסוימים שאוהבים את מאלדר על כך שהמשיכו בלעדיו... יש בזה המון. בשורה התחתונה - פשוט לא הוגן להמשיך בלעדיו.. אחרי כל מה שעבר עליו. רחוק מהעין רחוק מהלב, וזה לא הוגן להרחיק מאיתנו ככה את מאלדר. לא הוגן כלפיו ולא הוגן כלפינו.

ראיתי, ראיתי שוב, המשכתי הלאה

הפרק הזה נראה לי העתק חיוור לפרק סגירה שבו מאלדר מוצא את שלוותו ואת התשובות לגבי אחותו... ולפיכך לא כל כך אהבתי את הפרק.. לגבי מאלדר: שאני לא אסכים איתך לגבי זה???????

1Shir

New member
דווקא לא ציפיתי שתסכימי איתי

משתי סיבות: 1. נראה לי שבשבילך זה לא משנה, מאלדר יכול לא להופיע 3 עונות ולא להתרחק מהלב שלך אפילו במילימטר, אז עונה 9 לא פוגעת ב"יחסים ביניכם". 2. את בד"כ מלאה בקבלה טוטאלית של העולם ובמיוחד של תיקים באפלה.. את אוהבת מה שנותנים לך בלי לבקר את זה. מצד שני, את גם כנראה מקבלת את הדברים שאמרתי... סתירות מעולם לא עצרו בעדך
ואני מסכימה עם מה שאמרת לגבי שחזור של Closure, בכלל כל עונה 9 די נראית כמו שחזור אחד גדול (למעט הפרק האחרון, ו-trust no 1, ו-improbable המצחיק). מצד אחד כסיפורים היא טובה, אבל מצד שני קשה לקבל את אלמנט החיקוי הזה עם סוכנים אחרים כשמאלדר איננו וסקאלי משחקת בתפקיד כינור שני בלבד. אותי האמביוולנציה הזאת מבלבלת ואני לא ממש מבינה מה היחס שלי לעונה הזאת... אבל אני נוטה לאהוב את הפרקים שהם לא מיתולוגיה ושיש בהם סיפורים טובים, ודווקא יש לא מעט כאלה! ומה עם תשובה לגבי פולמר???

כמה דברים לתגובה

1. נכון, היחסים שלי איתו לא השתנו ועם עונה 9 או בלעדיה ממני הוא לא התרחק אבל כן היה בי המון המון כעס על איך לעזאזל העזו להמשיך בלעדיו.. איך חשבו להכניס מישהו במקומו שימלא את החלל שנוצר? אולי בגלל זה קשה לי לקבל את עונה 9 זו קצת כמו בגידה וכפירה במאלדר. 2. לגבי 2 את צודקת, אני אכן מקבלת פחות או יותר טוטאלית את העולם ואת תיקים במיוחד ואולי בגלל זה גם בסוף הצלחתי לקבל (כמעט) את עונה 9 .. 3. לגבי פולמר, לפי דעתי גם אני שאלתי אי שם בעבר את השאלה הזאת פה בפורום. לא זכור לי שקיבלתי תשובה..

1Shir

New member
אז בואי ננסה לשער בעצמנו

מה נראה לך שקרה? לפי דעתי ג'ון ומוניקה לא הסגירו אותו למרות שהיה להם די ברור שהוא לקח שוחד, כי אין להם הוכחות. מצד שני, ההוא אמר לפולמר שאם הוא יהרוג אותו, המידע יגיע לתקשורת.. מצד שלישי, אולי הוא סתם איים? אוף! אז איך נדע אם פולמר נתפס או לא??

Gilliana

New member
לא יורדת מהמשפט *ההוא* ../images/Emo9.gif

פשוט מששום שצריך לקחת אותו בהקשר הנכון ולא לקשור אותו בהכרח לנסיבות אכזריות ומזוויעות, אלא להסתכל עליו נטו כמו שהוא. עכשיו לענייננו: אין ספק שעונה 9 היא עונה חלשה ואפשר היה בהחלט לוותר עליה - תיקים באפלה ללא מאלדר היא לא ממש תיקים באפלה ועל כך אין וויכוח. זו גם הסיבה שבמקור כמעט ולא ראיתי אף פרק מהעונה הזו. יחד עם זאת,אי אפשר לשכוח שבעונה הזו גם נוכחותה של סקאלי היתה מזערית (למעט פרקים כמו "וויליאם") כך שגם זה תרם הרבה מאד לעניין. אתמול ראיתי "במקרה" את Christmas carol, פרק שבו מאלדר אינו נוכח ומה אגיד לכם? מעבר לכך שזהו פרק מאד קשה, סקאלי החזיקה אותו על הכתפיים כ"כ טוב שאפילו לא הרגשתי בחסרונו של מאלדר - הוא לא היה נחוץ שם (נכון שהוא שב ונכנס לתמונה בפרק ההמשך "אמילי" אבל אין ספק שזה היה הפרק של סקאלי). מה שאני בעצם רוצה לומר הוא שהכשלון והחולשה של עונה 9 נובעים לא רק מהעדרו של מאלדר אלא גם מהעדרה הלפחות חלקי של סקאלי. דוגט ורייס פשוט לא יכלו להמשיך את ההצגה בכוחות עצמם ולהכנס לנעליים הללו שגדולות עליהם בכמה וכמה מידות.

1Shir

New member
אני במקור (מקור=ערוץ 2)

לא ראיתי אף פרק מהעונה הזאת, למעט 2 החלקים של הפרק האחרון... אחר כך השלמתי מסטאר(ששידרו רק חלק מהפרקים) את הפרקיםHellbound ,Daemonicus, ג'ון דו, אודרי פאולי, Improbable וסאנשיין דייז (שבטח לא הבנתי הרבה כי לא ראיתי משפ' בריידי..); ועכשו אני מנסה להשלים את הכל ושוב... דרך אגב גם את Christmas Carol לא ראיתי... אני חושבת שהבעיה עם דוגט ורייס היא שבאמת ניסו להכניס אותם לנעליים של מאלדר וסקאלי, וזה ניסיון שמראש מועד לכישלון בלבד. לו היו מבנים את זה קצת אחרת, כמו בעונה 8 למשל כשהביאו את דוגט בפני עצמו ולא כחיקוי של מאלדר, זה היה אולי יוצא יותר טוב ואמין. מעבר לזה, אני מרגישה שלא בנו מספיק טוב את הדמויות שלהם, במיוחד את זו של מוניקה שכבר כתבתי כאן שמאוד מאוד קשה לי להתחבר לדמות שלה ולמצוא בה עניין ואמינות.

ללא ספק סקאלי יודעת להחזיק פרק

אפילו שניים, היא פחות נחשפה במהלך הסדרה וכל פרק החושף עוד חלק מחייה הוא מעניין ומרתק אבל עדיין פרקים ללא מאלדר הם פחות טובים, כמו שפרקים ללא סקאלי פחות טובים. האינטרקציה בינהם, הכימיה בינהם והשילוב בכלל של הכל עושה הכל יותר טוב. סקאלי אמנם יודעת להחזיק פרק (ומסתבר שגם עונה) על כתפיה מבלי להתבלל בכלל אבל תמיד יש תחושה כי הצד השני חסר, מישהו חייב לתת לה קונטרה כלשהי להוות לה ראי הפוך. זאת מהות הסדרה - ההפכים שהפכו לאחד, קשה עם ההפרדה הזו.

Gilliana

New member
מסכימה איתך

מאלדר וסקאלי הפכו למעין ישות אחת שקשה מאד להפריד את שני חלקיה.

1Shir

New member
ובגלל זה

גם כשאחד מהם מופיע בלי האחר זה לא מדוייק שהאחר לא נמצא, כי לדוגמא כשסקאלי היתה בלי מאלדר, רוחו היתה מאוד נוכחת בכל סצנה וסצנה, דרכה.

1Shir

New member
עכשו תורי לתת לך קונטרה ../images/Emo6.gif

דעתי אינה מתיישבת עם ההגדרה של מאלדר וסקאלי כ"ראי הפוך" כי (כמו שדיברנו כאן בעבר) הם לא כ"כ שונים זה מזה, בטח שלא מהותית ופנימית. יש ביניהם כמה הבדלים בהתנהגות החיצונית, אבל רוב אם לא כל הויכוחים שלהם לא באמת נובעים מחוסר הסכמה, אלא מניסיון לאתגר אחד את השני ולחקור עמוק יותר. אם זה לא היה ככה, אין סיכוי שמלכתחילה הם היו מצליחים להסתדר ביחד, ועוד כ"כ טוב.

Gilliana

New member
גם איתך אני מסכימה

הם באמת לא כ"כ שונים - למעשה, הם אפילו מאד דומים רק שלכל אחד מהם יש דרך שונה לבטא את עצמו כלפי חוץ. כמו שאמרת - אם הם לא היו דומים כ"כ, הם לא היו מגיעים לדיונים המעמיקים ולמסקנות הנכונות בסופו של דבר. רואים את זה טוב בעיקר בעונה 8, כאשר מרגע שמאלדר איננו בסביבה, סקאלי הופכת בעצם להיות מאלדר מהסיבה הפשוטה שהיא תמיד היתה כזו רק שלא היה לה צורך (אולי אפילו להיפך) לבטא את זה כל עוד הוא היה שם.

אבל בדיוק לזה התכוונתי

בראי הפוך. שהם משלימים אחד את השני הם ניגודים שמשלימים ודומים שהפוכים , זה לא שהם שונים זה מזה אלא שהם תמיד יתנו את הדעה הנגדית זה לזה (כן, בעיקר בויכוחים).

למעלה