עלה לי רעיון לטיפול בגמגום!
חברים, בעוד אני ממשיך בניסיונותיי הנואשים לארגן פגישה באזור השרון של מגמגמים עלה לי רעיון מסוים ואני מרגיש שעליתי על משהו... קיימות שתי דרכים מתוך רבות לטיפול בגמגום. אחת מהם היא בארגון מפגשים כמו שמארגנת אמב"י שתורמים בעיקר להורדת לחץ והכרה של סביבה הקרובה לבעיה דומה לשלך. דרך אחרת היא מה שממליצים רוב קלינאי תקשורת - אימוץ קצב דיבור שונה. אני זוכר שבזמנו כשטופלתי אצל קלינאית תקשורת היא המליצה לי לאמץ דיבור של מישהו מוכר (אולי אפילו מישהו מפורסם כמו שחקן קולנוע) וע"י כך להסתגל לשטף דיבור אחר. הבעיה הייתה שזה בולט לסביבה שקרובה אלי ונשמע מונוטוני עקב כך. מה שאז היא אמרה לי זה שיקח זמן עד שהאימוץ הזה יהפוך למשהו קבוע ושטף הדיבור החדש יהפוך לחלק ממני. יש בזה משהו אבל כמו שכבר אמרתי יש כאן בעיה פסיכולוגית והיא שקשה לשנות שטף דיבור לגמרי כי מבחינים בכך וזה נשמע רובוטי מדי. והיום חשבתי לי. למה לא לאחד את שתי הדרכים הללו? והנה מה שאני מציע: מארגנים קבוצה של מגמגמים. כמו שכבר ידוע הבעיה המרכזית בגמגום היא שטף דיבור. כל אחד בקבוצה מאמץ סגנון דיבור אחר לפי ראות עיניו (זה יכול להיות אמירת הברות בצורה אחרת. דיבור יותר איטי ממה שבדרך כלל הוא מדבר וכו'). הקטע הוא שהשינוי יהיה אך ורק בתוך הקבוצה! ההסתגלות לשטף אחר המאומץ ע"י כל אחד בקבוצה יעשה אך ורק בתוך הקבוצה. אני אישית התקשיתי בזמנו לאמץ שטף אחד או סגנון דיבור אחר מכיוון שכל פעם כשהייתי בסביבה מוכרת נאלצתי לדבר כמו תמיד, כמו שכבר מכירים אותי כדי שזה לא ישמע מוזר פתאום הדיבור שלי. אבל! כשמדובר בקבוצה של מגמגמים נוצרים יתרונות. אימוץ הופך לכלל המרכזי בקבוצה. זאת קבוצה של אנשים זרים כך שכל אחד יכול מראש לבוא עם סגנון דיבור אחר ולתרגל אותו על הקבוצה. בנוסף יש כמובן את קטע התמיכה והמודעות. כל אחד מודע לכך שכל חבר בקבוצה מאמץ סגנון דיבור שונה ולכן לכל אחד יהיה קל יותר לדבר אחרת פתאום כי דיבור אחר הוא העניין של הקבוצה. תחשבו על זה: אני מדבר על קבוצה ספציפית שנועדה לתרגול! אני לא מנסה לבוא ולהגיד שזה פותר את הגמגום אבל זה סוג של תרגול עצמי עבור כל אחד ומפגשים לצורך זה יכולים להועיל. המפגשים הרגילים באמב"י הם בעיקר לשם הורדת לחץ וידיעה שיש עוד אנשים כמוך. אני מדבר על קבוצה תרגולית. על קבוצה שכל אחד יהיה מישהו חדש. ואז אפשר יהיה אפילו לאמץ דיבור של מישהו מפורסם או כל דבר אחר. מבחינת מבחן התוצאה, אני לא קלינאי תקשורת אבל אני מניח שלאורך הזמן השטף החדש יהפוך לחלק של כל אחד, ואז ניתן יהיה לדבר בשטף הזה ליד סביבה מוכרת מבלי להישמע מונוטוני. הכל קשור בכוח רצון ובהיענות. ייתכן וזאת שיטטה מוכרת ואני לא ממציא פה משהו חדשה אז אם כן תכתבו לי איך זה יהיה סוג ספציפי זה של טיפול. למעשה אני מציע משהו כמו בסגנון של קבוצת תיאטרון, אבל במקום לשחק מאמצים סגנון דיבור אחר במסגרת הקבוצה. יש לי תחושה חזקה בפנים שזה יכול לעבוד!!!! תכתבו תגובות. זאת בסך הכל עוד דרך טיפול. בוריס