מי יתנני פסוק?

ST

New member
אין בעד מה, מקווה שזה עזר. ../images/Emo9.gif../images/Emo29.gif

ת"ע, לא מקשיב בשיעורים?

-פתחתי פעם שרשור במיוחד על זה. אז הנה הסבר על הסוגים, ופה יש מאמר בנושא, ובקיצור: קרא את כל השרשור- יש שם כל מיני הפתעות. [בין השאר, יש שם את ההודעה הכי מצחיקה (בעיניי) של אמנון.]

תודה תודה שירה. האמת היא

שדוקא בשיעורים לפעמים הייתי מקשיב (וחוסך את כל מה שקשור בשיעורי בית...)

יש לי שאריות

מהבת מצוה הרפורמית שלי, דפים וקלטות, אבל לא נראה לי שהם נכנסים לאי-מייל למרבה הצער. הייתי שולחת לך, וזה.
פנה לרבי בבית הכנסת הקרוב לביתך. אגב, יש נגינות שונות לתורה ולהפטרה, בתורה זה יותר מאז´ורי ובהפטרה יותר מינורי, אם אפשר להגדיר את זה ככה. אבל בטח יש גם נגינות שונות מעדה לעדה. בעמוד ששלי(? לא זוכרת מי) הפנתה אליו מופיעות נגינות שונות ממה שמוכר לי. (אם ינתן לי טקסט מנוקד ומוטעם עכשיו אולי אפילו אצליח לשיר את חלקו מרוב ששיננתי אותם! ועברו מאז כבר כמה שנים.)

בבית הכנסת הקרוב למקום מגוריי...

יהיה קצת מסובך לקבל את המידע שאני רוצה תוך פרק זמן סביר. ובית הכנסת הרחוק ממקום מגורי - ממש רחוק...

עגנון

New member
ת"ע שלום וברכה

הכתוב אומר "נח איש צדיק תמים היה בדורותיו" המלה היה מופיעה רק פעם אחת. אם בדוגמאות אתה חפץ, אז, "בראשית, ברא אלוהים" היה "בראשית ברא אלוהים". דוגמא נוספת "קול קורא, במדבר פנו דרך" ולא "קול קורא במדבר, פנו דרך".

יש לי שאלה אליך, ת"ע ../images/Emo141.gif

האם אתה מנתק את עצמך מהטכסט ותכניו כאשר אתה עוסק ביצירה מוסיקלית ? לי קשה להנות מיצירה אם הטכסט מקומם אותי. אילו הייתי דובר גרמנית, אני מניח שלא יכולתי להנות מיצירות נוצריות (מיסות, רקוויאמים), למשל. ולא אגיד שום דבר על האופרות של וואגנר.

hillelg

New member
יש הרבה

קח למשל את חמשת ה"מקראות שאין להם הכרע", שכבר ציינו חז"ל - "ובמנורה ארבעה גביעים משוקדים כפתוריה ופרחיה" (מי משוקד?); "וצא הלחם בעמלק מחר אנכי נצב על ראש הגבעה" (מה מחר?). הם מנו גם את "הנך שוכב עם אבותיך - וקם - העם הזה וזנה", ואת "כי באפם הרגו איש וברצונם עקרו שור - ארור - אפם כי עז" (ועוד פסוק שאני לא זוכר), אך שם כנראה האפשרות השנייה היא שהמילה תעלה לשני הצדדים - כמו שאומרים גם לגבי הפסוק "דברי למואל מלך משא אשר יסרתו אמו" ועוד כמה. אני לא זוכר אם אחד מהחמשה היה "הלוא אם תיטיב שאת ואם לא תיטיב...", אבל גם אותו אפשר לפסק ביותר מדרך אחת. יש עוד כמה הטעמות שהפרשנים חלקו עליהם, וייתכן שהטעמים הם במפורש סטו מפשוטו של מקרא מכיון שמדובר בקריאה בציבור, מחשש להגשמה וכו´. קח את "שרפים עומדים ממעל - לו" בתור דוגמה. אם אתה רוצה, יש ספר מצוין של הרב מרדכי ברויאר על כל נושא טעמי המקרא; לא שאני יודע איך להשיג אותו.

hillelg

New member
עגנון, כיף לראותך שוב!

ולשאלתך: יש לאחותי בת מצוה. או שמא: אחותי מגיעה לגיל מצוות. טוב שלא קוראים גם לזה "ברת מצוה"...

עגנון

New member
מזל טוב!

או כפי שאיש ההלכה היה אומר הגיע לשלב שבין נערה לבוגרת.

תודה רבה הלל ותודה לכוווולכם../images/Emo13.gif

האמת היא שככל שהצצתי בכתובים (אני מתכוון למקרא בכללותו), מצאתי דוגמאות בלי סוף. מסקנה - התעצלתי, שאלתי אתכם כדי שלא אצטרך לעבוד קשה, עוררתם אצלי תאבון ובסוף חפסתי (כמעט) כאילו לא נתתם לי דוגמאות (למרות שכמובן אשתמש בדוגמאות שנתתם - כי הן ממש יפות)

גנגי

New member
לא בטוחה עד כמה

כולנו עזרנו, אבל תודֶה שלפחות הוספנו לנושא מגוון טעמים.

למעלה