מי יסייע בידי?

מי יסייע בידי?

אני מחפשת (עבור אבא שלי) שיר. לא בטוח שהוא הולחן (ולכן אני כותבת את השאלה פה ולא בפורום המוזיקלי) המילים שהוא זוכר הן כדלקמן: נִשְקֵנוּ עלום ויקר לא תשזפנו עין זר בקרב יכירנו הצר.... זה כנראה שיר או פלמ"חי או של אחת המחתרות. אולי הלח"י. גם אם לא מכירים ספציפית, ולמישהו יש רעיון איפה אפשר לחפשו, אשמח לשמוע (מכיוון שאני פוקדת את הספרייה הלאומית לא מעט לאחרונה, יש לי נגישות לכל הספרים, כך שגם כיוונים כאלה יועליו לי)

לא מכיר, אבל

התוכן יוצא מתוך עולם המושגים של תקופת הסליקים: נשק עלום ויקר החבוי מפני עין זר זה מצמצם את התקופה הרלוונטית לתקופת המנדט, והתוספת "בקרב יכירנו הצר" אולי מרמזת על תקופת אגירה בה טרם נעשה שימוש בנשק, ואם זה הוא הכיוון אזי זה מגביר את הסבירות של שנות ה-20 עד תחילת שנות ה-30

אינטואיטיבית

הייתי משייך את זה לשני כיוונים: - ארגון "ההגנה" (שכולל החל מאמצע שנות ה--20 את אנשי "השומר" בתוכו) שממוקד מאוד בנושא בניית ארסנל נשק. יוצאי "השומר" בכפר גלעדי יוצרים מורשת של קניית הנשק ואפסון שלו שמגיעים לכלל אתוס של ממש. הבעייתיות היא בכך שרוח השיר ממש לא מאפיינת אותם. - הלח"י. לא מבחינת התכנים אבל בהחלט מבחינת הסגנון והרוח. הז'רגון של הצר הטועם את טעם נשקנו מאפיין אותו יותר מאשר את הארגונים האחרים.

lexigali

New member
נסי בתוכנית של נתיבה בן יהודה

קהל המאזינים מהתקופה הרלוונטית הוא גדול. יום ד', רשת ב', אחרי חדשות חצות ועד שלוש בלילה.

פלפל.

New member
"נשקנו עלום ויקר - נשקנו רוח האדם!"

השיר נקרא "שיר הנשק" וכנראה שהוא מתקופת חומה ומגדל. מילים: זורבבל גלעד (1912-1988) לחן: עמנואל עמירן (1909-1933) המילים מופיעות (בין היתר) בספר התוים של עמירן ("לי לך: מזמורים", עמנואל עמירן-פוגצ'וב, 1980). אם את בבית הספרים הלאומי ולא מוצאת את השיר - חפשי את הספריה למוסיקה ובקשי מגילה לעזור לך לאתר את המילים באחד מאלפי השירונים שברשותם. בהצלחה!

lexigali

New member
פל, מניין המידע?

לא הבנתי: יש לך מילים של זה? תווים? אם יש לך אפשרות לסרוק לי, אשמח עד מאד. זרובבל גלעד ועמנואל עמירן זה שילוב קטלני במיוחד. די בהכרח.

אני חייבת להקפיץ את זה

כדי להגיד לפלפל שהוא גדול
אין לך מתחרים, אתה יודע את זה? מחר אלך למצוא אותו, ואדווח לך על התוצאות אלפי

ושוב

עכשיו שהשיר בידי תודה שוב בשמי ובשם אבי. ועוד תודה על ההיכרות שערכת לי עם מחלקת המוזיקה של בית הספרים הלאומי (אכן באחד השירונים המצהיבים מימי תש"ח נמצא השיר המבוקש)

lexigali

New member
../images/Emo92.gif

שיבולת, אשמח אם תוכלי לשלוח לי את המילים, או לחלופין אם תשלחי אותן ל-shiron.net. ואם יש לך גם תווים ואת יכולה לסרוק עבורי, מה טוב. תודה מראש.

יש לי מילים

ויש לי גם תוים ואפילו קישוט מעטר את הדף: ציור של (נחשו מה...) נכון, רובה. בשמחה רבה אשלח לך הכל אבל מה, בעיה קטנה: סורק אין לי. אבל יש לי גם יש שני אמצעים אחרים, ישנים ואהובים: מעטפה ובול. אם תכתבי לי (במסרים) את כתובתך, תקבלי את מבוקשך בימים הקרובים. ואת המילים אני מיד שולחת לך

למעלה