מי יכול,

מי יכול,

להוסיף פרטים על הקונטרס שהופץ בצפת,על ידי ראש ישיבת אור יקר ?ולהסביר מה המניע של קונטרס זה.

אני לא יודע

את השם , אבל אני יודע , שזה יצא על ידי, ראש ישיבת אור יקר , נגד ברסלב ומביא ציטוטים מליקוטי מוה"רן.

רבינו כבר הודיע ...

בס"ד בר"ה שכשה' יתברך רצה להוריד את נשמת רבינו לעולם בא הבעל דבר וזעק 'אם הוא יורד לעולם, מה יש לי לעשות פה...?' ... אמר לו ה' יתברך לך וטכס לך עיצה .. ואז בא הבעל דבר .. עם 'זקן' ואמר לה' יתברך 'מצאתי פתרון' .. ורבינו אמר שההתנגדות... זו הפתרון של הבעל דבר... אז מי שרוצה לזכות בכל האור והשפע שיש בעולם-שילך אחרי רבינו... מי שרוצה ללכת אחרי הבעל דבר ולהפסיד אור אין סוף - שילך אחרי ההתנגדות.. יותר מזה לא נראה לי שיש מה לדבר.. כל הישועות :)

אינדיק

New member
יש כמה מניעים למתנגדים כגון:

א- אם התלמידים שלי יקרבו לרבינו,הם יהיו חסידי ברסלב ז"א לא יעשו לי הוראת קבע לישיבה(ואיך אחתן את הילדים?ואיך אקנה להם דירה?) ב- יפסיקו לעשות לי כבוד,ומה אני יהיה איש פשוט?? ז"א אני לא שווה כלום. ג- רבי נחמן מזריק הרבה אמת לאנשיו.עכשיו הם יגלו שאני......ש...

אינדיק

New member
אני לא מכיר את הנ"ל,אך אם תעיין

בספרי רבינו מובא "כשחולקים על צדיקי אמת ואנשיהם,והקב'ה רוצה לגרש אויביהם מפניהם,הוא מפיל את אויביהם לתאות ממון,וכו (ליקוטי עצות-מחלוקת ומריבה-י) ועוד "מה שעל פי רוב הלומדים חולקים על הצדיקים,זהו מחמת שלומדים תורה שבעל פה,דהיינו גמרא ופוסקים וכו בגאותגדול,ואזי נעשה להם מתורה שבעל פה פה לדבר על הצדיקים עתק בגאוה ובוז,אבל הצדיקי אמת מעלין ומתקנים כל דבריהם הרעים,וחוזרים ועושים מהם הלכות,ומעלין שעשועים גדולים להשם יתברך ע'י זה דיקא."(שם-ז)

2way

New member
שמו הוא ירמיה הכהן שר"י

רבים מהבחורים שהיו בישיבתו התקרבו לרבינו ועזבו אותו , ועל ידי זה הוא התחיל להתגבר במחלוקת קשה על רבינו הקדוש אור האורות רבינו נחמן מברסלב שאמר "אני נהר המטהר מכל הכתמים..." וכו' . אותו רשע משתמש בהשמטות המובאות בספר חיי מוהר"ן ועורר את המחלוקת על ידי שציטט דברים שאמר החולק מסוואראן בשעתו , שחלק על רבינו ותלמידיו והתיר את דמם , וזה לפני כ200 שנה והנה לאותו חולק לא נותר שום זכר אבל רבינו הקוש אמר "ניצחתי ואנצח גמרתי ואגמור... " ודע, כי אין לנו עסק במחלוקות וזו לא דרכינו אך יש גבול והלכה בשו"ע ששומע שמחרפים ומבזים תלמידי חכמים אסור לשתוק ויש למחות והרינו מוחים על כבודו של אדמו"ר ז"ל רבינו הקדוש והטהור שזכינו להסתופף בצילו , וגדולתינו ותפארתינו יגלה רק משיח צדקנו .

למעלה