מי יכול לפרש לי "ןירא ה' כי טוב" על פי

ניליא

New member
לפי דעת הרוב, אבל יש מיעוט שטוען אחרת ובני

צריך להסביר זאת כך. וחיפשנו בפרשנויות שונות ולא הצלחנו. אז אולי מכאן תגיע הישועה?

רוני13

New member
זה לא נכון דקדוקית...

והקב"ה לא מפחד מכלום ככה שזה גם לא מסתדר הגיונית. ועכשיו עוד נקודה: "וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב"-המחלוקת האם ראיה או יראה? "וַיִּרְאוּ, מְאֹד מְאֹד"-יראה ללא ספק. " וַיִּשָּׂא-לוֹט אֶת-עֵינָיו, וַיַּרְא אֶת-כָּל-כִּכַּר הַיַּרְדֵּן, כִּי כֻלָּהּ, מַשְׁקֶה"-ראיה ללא ספק. "וַיִּירָא כָל-הָעָם מְאֹד אֶת-יְהוָה, וְאֶת-שְׁמוּאֵל"-יראה ללא ספק. עכשיו שים לב לניקוד, ותוכל להבחין שהניקוד שונה ובכלל אני לא חושב שאפשר לפרש את הפסוק אחרת במיוחד לא שה' "נרתע" ממשהו.

רוני13

New member
קודם כל שיציג את המפרשים...

אולי ההבנה של המורה שגויה. אבל קשה מאוד לקבל פירוש שה' "מפחד" ממשהו, זה לא מתקבל על הדעת אלא אם מדובר בפירוש של קאסוטו ואז הכל מובן.

ניליא

New member
אני לא חושבת שהמורה יודע מה זה קאסוטו. (אני

לא יודעת אם זה טו או רע). מעבר לכך, סתם בשביל האתגר,אולי הוא צודק? בדקתכל משפט ומשפט?

gushnick

New member
אני לא יכול לומר שלא פספסתי אחד,

אבל ודאי לי שעברתי מתישהו על כל ההופעות של השורש בתנ"ך, ואם היה משהו כזה הוא היה מסב את תשומת ליבי. ובכלל - דקדוקית זה לחלוטין לא נכון. את יכולה לשאול בפורום "השפה העברית" - אני בטוח שיגידו לך את אותו הדבר.

רוני13

New member
קאסוטו הוא...

הפירוש שמלמדים בבתי ספר חילוניים בד"כ-פירוש שאין להתייחס אליו.

רוני13

New member
אני בחרתי פשוט להתעלם ממנו...

אולי כי מאוד קשה לי עם הפירושים שלו.

רוני13

New member
כמובן...

הפירוש של קאסוטו עצמו ולא הפירוש של הרטום שאני לא חושב שיש בעייה איתו.

ST

New member
מה? להיפך!

הפירוש הבעייתי הוא זה של הרטום. הוא ידוע ברבים כ"קאסוטו", ונגדו יוצאים כולם... אני אמנם למדתי רק את הפירוש של קאסוטו על בראשית, אבל הוא מצוין. רק בהרטום יש את הבעיות... אל תשכח שקאסוטו היה רב, והרטום אקדמאי...

gushnick

New member
וראוי להעמיד דברים על דיוקם -

מורים לתנ"ך טועים לא פעם ולא פעמיים. ודאי כשמדובר בדקדוק, תחום שבו גם הטובים שבהם לא תמיד מתמצאים. בנוגע לענייננו - אין ספק קל שבקלים שמדובר ב'ראיה' ולא ב'יראה'. אם המורה ממשיך לחלוק - תשלחי אותו אלי...

למעלה