מי יכול לעזור לי

זורחת1

New member
מי יכול לעזור לי

איך אני יכולה להיתנהג איתה .אני לא מרפה כי אני מבקשת ממנה שתעזור לי בבית. והיא בכלל לא מוכנה לכלום תמיד טוענת שאין לה זמן .או מתחמקת עיפה. וכאשר חברה מצלצלת אלאה ומבקשת שתבוא אלינו .אני ישר אומרת לה לא עשית מה שביקשתי. מצתחילה לנדנד שוב ושוב .וחו על עצמו כמה פעמים . כי היה פעם אחת ניסיון נידנדה שיש לה ללמוד עם חברה. עד שיש לה חברה. מצד אחד אני מאוד רוצה שתצא מהבית כי היא בדרך כלל לא יוצאת ואין לה חברות בכלל כי עברה בית ההספר לכיתת ליקוי למידה .ולא מוכנה לשמור על קשר עם הכיתה הקודמת .האמת יש לנו הרבה מתח בבית. אימא חולה אוין אף אחד שמשחק איתה.השאלה שלי .האים לרדת מהעיניין שתעזור .כי זה לא מתקדם לבנתיים פעמיים לא נתתי לה לצאת כאשר ביקשה בגלל שלא שמעה לי. למרות שעד עכשיו .בכלל לא שומעת לי .ואין לה שום גבולות . אני לא מצליחה להעמיד לה גבול. היא מנצחת למרות שאני האימא צריך סבלנות של סוס .לבעלי היא שומעת לדעתי כבר קיבלה פחד וברגע שלא מבצעת מעניש ועומד על המלה שלו.או מכה שאני לא בעד.כל השנים ויטרתי לכן היום מאוד מאוד קשה לי אחותה בת 17 מפריע לה שהבת 12 לא עושה כלום כלום פשוט לא מוכנה .לדעתי לא פייר כל פעם אני אומרת לה עם לא תתני גם לא תקבלי .וחוזרת צריך גן לתת כדי לקבל שום דבר לא עוזר .מה אני יכולה לעשות תעזרו לי בבקשה.

פלגיה

New member
נשמע מאוד קשה

לדעתי בשביל התחלה כדאי שתעשי הפרדה בין הקשיים: עזרה בבית בעיות חברתיות אמא חולה גבולות. הכי קל להתחיל לטפל בעזרה בבית. אי אפשר לצפות שבת 12 שהתרגלה לא לעשות כלום, תתחיל מיד לעשות הכל בבת אחת. לכן כדאי להחליט על דבר אחד שהיא עושה, וצריכה להתמיד בו מדי יום. לא לנדנד לה - רק להזכיר. תשתדלי שזה לא יהיה משהו תלוי בזמן - כך שהיא תוכל לבחור אם לעשות את זה לפני שהולכים לחברה או אחרי זה. אחר כך יהיה אפשר להתחיל לעשות איתה דברים נוספים. בהצלחה.

למעלה