מאוד מאוד מסכימה. ולמיינאנדטייל
קודם כל, אני מאוד מסכימה עם פליפרית ואני מקווה שברור לאוריאן, שהיא צריכה להבין למה כל תרגיל שהיא נותנת לתלמיד שלה עוזר לו. ולמיינאנדטייל, רכיבה טיפולית היא כל כך הרבה דברים, ולמגוון כה רחב של בעיות, ויש הרבה מדריכים שאין להם את הכלים ללמד תלמיד רכיבה אמיתית (כי כמו שנאמר, הם עצמם אינם באים מתחום הרכיבה, ולא יעזור כלום, תוף שנתיים של קורס אתה לא מדגדג את קצה התחום, וכמובן לא רוכש נסיון מספק). אני, בתור מדריכה, לא טיפולית בהכשרתי, אבל כמו שאמרת, גם רכיבה עצמה מטפלת... תהיתי על זה כל כך הרבה זמן. יש ילדים שהגיעו אלי אחרי שנה של טיפול ורק אז התחילו רכיבה באמת. אבל הסבירה לי מדריכה טיפ' שאני מאוד מאוד מעריכה - שכל מה שאת ואני טענו זה נכון, אבל לפעמים הטיפול הוא דרך הסוס, והקשר עם המדריך (כמו שאמרה פליפרית), ולאו דווקא דרך הרכיבה עצמה, ולכן כשהיא הרגישה שהיא מיצתה את הטיפול, היא העבירה אלי את התלמידים. מה שאת מתארת, זה מדריכים שכנראה שלא מבדילים בין הפתרונות לסוגי הבעיות, ולכן כל השיעורים שלהם נראים (לפחות על פניו) אותו הדבר. תנסי להעלות את הנושא בפני בעלי החווה, אולי הם פשוט לא יודעים ? אולי זה יעיר את תשומת ליבם ומשהו ישתנה? אגב, מדריכה טיפ' מוערכת נוספת, אמרה שלפי דעתה, וחבל שברוב החוות זה לא קיים, מדריך טיפולי צריך לעבוד במקביל לדמות מטפלת אחרת, ולהיות תחת השגחה של ממונה, כי הרבה אנשים הולכים לאיבוד, לפעמים צריכים עזרה, ולא רק שאין אל מי לגשת, אין גם מי שמפקח.