מי יכול לעזור לי?

מי יכול לעזור לי?

אני צריכה עזרה למצוא תרגילים לרכיבה טיפולית שמתעסקים ב: *שיווי משקל *קואורדינציה *מיומנויות כדור תודה מראש לכל מי שיכול לעזור

לXקי

New member
היי אוריאן,

תרגילים כאלו אישית הייתי עושה כ 1:אותיות ABC באם הילד\ה המטופל\ת יכול להוביל את הסוס בעצמו עם המושכות אז פשוט מנחים את הילד\ה לכיוון אות זו או אחרת, 2 :חישוקים, מפזרים קונוסים צבעוניים במאנז' ולכל קונוס שיהיה חישוק בצבע תואם (או כמה) ניכנסים עם הילד\ה כשהוא\היא רכובה על הסוס\ה ואז תוך כדי תוך כדי תמיכה (אפשר להיעזר בעוד אדם מהחווה) מהצד נותנים לו\לה להחיל את אותם חישוקים לקונוס בצבע הנכון, 3: משחק כדור לוקחים כדור (עדיף אחד עם ידיות) ותוך כדי שהילד\ה על הסוס\ה מתמסרים איתו\ה ותוך כדי גם מבצעים תרגילים של להרים ידיים למעלה ולהישען לצד וכד', כרגע אני בסיום קורס הדרכה טיפולית ואם אתקל בעוד רעיונות אשמח לכתוב לך,

maneandtail

New member
אין צורך ב"תרגילים"...

תהליך לימוד הרכיבה הוא זה שמשפר שיווי משקל וקואורדינציה. ולגבי מיומנויות כדור- נראה לי שזה משהו שרצוי ללמוד בחוג כדורסל או טניס...

לXקי

New member
תלמד לשרשר להבא

אמת, אבל..

איך אתה בתור רוכב היית משפר את שיווי משקל שלך יותר? גם ברכיבה רגילה עושים המון תרגילים שהמטרה שלהם היא ללמד אותך להתאזן טוב יותר, ככה שכשאתה מגיע לרכב "רגיל" דברים יותר קלים לך.

maneandtail

New member
אם המדריך ילמד את הרוכב

לשבת נכון לא תהיה לו בעיה לשמור על שיווי משקל.דמה שבטוח זה שאין שום קשר בין קונסולים וחישוקים לבין שיווי משקל באוכף.

fliperit

New member
אני מבינה שאתה לא מתחום הרכיבה הטיפולית

המטרה ברכיבה טיפולית היא לא להקנות כישורי רכיבה. זה נכון שאם יושבים נכון אז שיווי המשקל על הסוס הוא טוב. אבל עבודה עם קונוסים, פניות, חישוקים ועוד משפרת את שיווי המשקל מהר יותר. ועוד דבר- גם תלמידי רכיבה רגילה צריכים שיהיה להם קצת עניין בשיעור. תרגילים עם קונוסים וכדומה יכולים לעזור

maneandtail

New member
בדיוק עם הגישה הזאת אני לא מסכימה

אחד היתרונות ברכיבה הוא שהסוס לא יודע שהילד "טיפולי" ולכן הרכיבה גורמת לו להבין שהוא יכול להתמודד כמו כל ילד אחר. ברגע שמפרידים בין רכיבה "רגילה" לטיפולית מונעים מהילד את המסגרת היחידה שבה הוא לא חייב להיחשב לשונה או חריג. בנוסף, לא ברור לי למה אי אפשר ללמד ילד עם הפרעות קשב או בעיה רגשית לרכב על סוסים במקום להתייחס אליו כמו לטיפש או חסר יכולת. מרגיז אותי לראות שחוסר היכולת של רוב המדריכים הטיפוליים גורם לכך שהתלמידים מפספסים את היתרונות הייחודיים שיש ברכיבה.כנראה שהרבה יותר קל להוליך את הילד על הסוס סביב דגלים וחישוקים מאשר ללמד אותו לרכב (מה שיתרום לו הרבה יותר מבחינה פיזית ומנטלית).

fliperit

New member
אני חייבת להבין

את מדריכה טיפולית בהכשרתך? 1. אוריין לא שאלה על ילד עם בעיות קשב וריכוז או בעיה רגשית. היא שאלה על ילד עם קשיים בשיווי משקל וקואורדינציה (עם בעיות קשב וריכוז אני משתמשת הרבה בעבודה על מיומויות רכיבה, אבל לא רק) 2. אף אחד מהתלמידים שלי לא שונה ולא חריג. הם כולם ילדים מדהימים ואהובים שמגיעים פעם בשבוע לחצי שעה של רכיבה וכיף. האווירה בחווה מאוד מזמינה והרבה מהם נהנים לעזור להאכיל ולטפל בסוסים. עם זת, במסגרת השיעור אנחנו עובדים על החולשות שלהם 3. את מאוד טועה. הרבה יותר קל ללמד ילד לרכב מאשר לטפל בו. הייתי מדריכת רכיבה הרבה שנים לפני שהחלטתי להתפתח וללמוד הדרכה טיפולית. הסוס הוא לא המטפל היחיד. המדריך שותף מלא לטיפול והוא חייב להביא מעצמו. אני כיום מדריכה גם רכיבה טיפולית וגם רגילה. יש לי תלמידים טיפוליים (הבוגרים יותר שמסוגלים לשבת לבד על סוס) שלומדים גם מיומויות רכיבה וייתכן שיצטרפו לקבוצה שיש בה גם תלמידים "רגילים" (בהיעדר מונח טוב יותר). עם זאת, הדגש הוא על שיפור בתחומים שהם חלשים בהם, יותר מאשר על רמת הרכיבה. זה כל כך יותר קל ללמד רכיבה, שאני משתדלת שבסוף כל יום עבודה תהיה לי קבוצה של תלמידים "רגילים", רק כדי לסיים בשיעור קליל יותר

maneandtail

New member
אני שמחה לשמוע שאת גם מדריכת רכיבה

אבל את שייכת למיעוט.הנקודה שאני מנסה להעביר היא שברגע שהשיעור כולו מתנהל עם מוביל והילד עסוק בכדורים וחישוקים לא מתבצע שום טיפול ולמעשה אפשר לקרוא לזה ריפוי בעיסוק ולוותר על הנוכחות של הסוס.אני לא מדריכה טיפולית אבל יש לי תעודת מדריך ואני רוכבת הרבה שנים,עצוב לי לראות שהרצון להרוויח שכר לימוד גרם לבתי"ס להכשרת מדריכים לתת תעודה לאנשים שאין להם מושג מה באמת אפשר להפיק מהרכיבה ואיך ניתן לעזור לתלמידים שלהם להינות מהחוויה המדהימה של הרכיבה.

fliperit

New member
אני יכולה להסכים איתך

בנקודה הזאת שרוב המדריכים הטיפוליים לא מגיעים מתחום הרכיבה ולא יודעים להשתמש בסוס ככלי טיפולי. זה נכון שהיום כל אחד יכול לקבל תעודת מדריך טיפולי ושההכשרה גרועה. זאת הסיבה שלא הסתפקתי בללמוד הדרכה טיפולית, ואני היום סטודנטית לעבודה סוציאלית. הקורס שעשיתי לא נתן לי מספיק כלים טיפוליים, ועוד יותר מזה הוא לא נתן שום כלי מקצועי עם הסוסים. היו כמה חניכים בקורס שעשיתי שמפחיד אותי לדעת שיש להם תעודת מדריך טיפולי. אבל בין הצורך להיות איש סוסים ומדריך רכיבה מקצועי, לבין ההכרזה שלך שלימוד רכיבה הוא מספיק לילדים עם צרכים או קשיים מיוחדים, יש מרחק רב. יכול להיות שאת מדריכת רכיבה לתפארת, אבל זה לא עושה אותך מומחית לטיפול ברכיבה, או לטיפול בכלל. את אולי מכירה חלק מהסגולות הטיפוליות שיש לקשר עם סוסים ולרכיבה, אבל את בוודאי לא יודעת להשתמש בהן. רכיבה טיפולית יכולה לסייע לטיפול במגוון רחב מאוד של בעיות, ולכל בעיה מתאימה התנהלות שונה. לעיסוק בחישוקים וכדורים על גבי סוס הולך יש יתרונות עצומים על פני אותו עיסוק כשהוא נעשה בחדר של מרפאה בעיסוק. התנועה של הסוס מרגיעה, מחזקת, משפת שיווי משקל ועוד. יש ילדים שלימוד רכיבה הוא לא מה שיקדם אותם הכי הרבה. באותה מידה שלא מספיק לזרוק לילד כדור, גם לא מספיק ללמד אותו רכיבה. אני אתן לך דוגמא קטנה. יש לי תלמיד שמתקשה לשלוט בשתן שלו. הוא מרטיב את המכנסיים כמה פעמים ביום. אני משתמשת בתנועה של הסוס כדי לעזור לו לפתח מודעות באזור האגן, אבל יחד עם זה אנחנו עושים גם הרבה תרגילים שלא קשורים לרכיבה שיחזקו את רצפת האגן. למה הרכיבה טובה יותר מעיסוק אחר? כי הוא אוהב את הסוסים, מתחבר אליהם ויותר מהכל- הוא לא פספס על הסוס אף פעם. לפני שהאמא אמרה לי שיש בעיה (כשנהאחרי שהתחלנו את הטיפול) לא היה לי מושג שהיא קיימת. הרכיבה נותנת לו מקום בטוח, שהוא יכול להנות ממנו בידיעה שלא יברח לו. אני יכולה להקנות לילד הזה מיומנויות רכיבה, אבל אני יכולה לבנות טיפול יעיל הרבה יותר דרך הקשר עם הסוס והרכיבה לעזור לו לשלוט בשתן ולהבין ששתן זה דבר טבעי שאין צורך להתבייש בו כי גם הסוסים משתינים.

maneandtail

New member
עדיין לא הבנתי

למה צריך קונוסים עם אותיות בשביל להוביל את הסוס סביבם כדי שזה ייחשב לתרגיל שיווי משקל.דבר נוסף שלא ברור הוא איך ניתן לצפות שאותו תרגיל יתאים לפיתרון של "בעיות ספציפיות" שנובעות מגורמים שונים.האם לא היה נכון יותר לשאול איך עוזרים לילד עם חגורת כתפיים חלשה לשבת זקוף או איך לעזור לילד עם עקומת לשבת באופן שווה על שתי עצמות הישיבה כך שלא ייטה לאחד הצדדים?כל אחת מהבעיות האלה מצריכה פיתרון שונה. בגדול אני מסכימה עם רוב הדברים שאמרת,מה שכתבתי הוא תגובת נגד למה שאני רואה ביום יום- מדריכים טיפוליים ש- 100% מהתלמידים שלהם מבלים 100% מהשיעור בישיבה על הסוס כשמישהו אחר מוביל אותם מסביב. גם נראה שהם עושים את אותו תרגיל או משחק לכל התלמידים בלי קשר לסוג הקושי שלהם,סתם כי זה יותר נח. נשמע שאת מדריכה מצוינת,אני מקווה שתישארי בתחום ושיהיו לך עוד הרבה סיפורי הצלחה כמו זה שסיפרת עליו!

fliperit

New member
אם תחזרי להודעה שלו

תראי שהוא מדבר עם קונוסים עם אותיות שיסמנו לרוכב את הדרך, כשהוא מכוון את הסוס לבד. כיוון של הסוס מוציא את הגוף משיווי משקל והגוף צריך לאזן את עצמו בחזרה. (נכון, רובנו רוכבים כבר הרבה שנים וזה לא משפיע עלינו... חבל שאנחנו לא יכולים לחזור על חוויית הרכיבה הראשונה). את צודקת שהיא שאלה שאלות מאוד כלליות, והתשובות שנתנו לא יתאימו לכל מקרה. היא תצטרך להיות מדריכה חכמה ולהתאים את התרגילים שהצענו לילדים. אני מסכימה איתך גם בנוגע לרמת המדריכים. היום אני המדריכה הטיפולית היחידה בחווה שאני עובדת בה, אבל בשתי החוות הקודמות שעדבתי בהן יש צוות מדריכים לא טובים, וגרוע מזה- מסוכנים. אני יכולה לשבת כאן שעות ולכתוב על כל המקרים שראיתי, וזה לא ייגמר. אני חייבת להגיד שלשמחתי, התנופה החזקה של התחום הטיפולי קצת נבלמה. אם עד לא מזמן היו המון חוות שחיפשו מדריכים, בקרוב מאוד יהיו הרבה מדריכים שיחפשו עבודה. מצב כזה יביא לעלייה ברמת המקצועיות כי רק המדריכים מן השורה הראשונה יתקבלו ויחזיקו עבודות.

kenz

New member
מאוד מאוד מסכימה. ולמיינאנדטייל

קודם כל, אני מאוד מסכימה עם פליפרית ואני מקווה שברור לאוריאן, שהיא צריכה להבין למה כל תרגיל שהיא נותנת לתלמיד שלה עוזר לו. ולמיינאנדטייל, רכיבה טיפולית היא כל כך הרבה דברים, ולמגוון כה רחב של בעיות, ויש הרבה מדריכים שאין להם את הכלים ללמד תלמיד רכיבה אמיתית (כי כמו שנאמר, הם עצמם אינם באים מתחום הרכיבה, ולא יעזור כלום, תוף שנתיים של קורס אתה לא מדגדג את קצה התחום, וכמובן לא רוכש נסיון מספק). אני, בתור מדריכה, לא טיפולית בהכשרתי, אבל כמו שאמרת, גם רכיבה עצמה מטפלת... תהיתי על זה כל כך הרבה זמן. יש ילדים שהגיעו אלי אחרי שנה של טיפול ורק אז התחילו רכיבה באמת. אבל הסבירה לי מדריכה טיפ' שאני מאוד מאוד מעריכה - שכל מה שאת ואני טענו זה נכון, אבל לפעמים הטיפול הוא דרך הסוס, והקשר עם המדריך (כמו שאמרה פליפרית), ולאו דווקא דרך הרכיבה עצמה, ולכן כשהיא הרגישה שהיא מיצתה את הטיפול, היא העבירה אלי את התלמידים. מה שאת מתארת, זה מדריכים שכנראה שלא מבדילים בין הפתרונות לסוגי הבעיות, ולכן כל השיעורים שלהם נראים (לפחות על פניו) אותו הדבר. תנסי להעלות את הנושא בפני בעלי החווה, אולי הם פשוט לא יודעים ? אולי זה יעיר את תשומת ליבם ומשהו ישתנה? אגב, מדריכה טיפ' מוערכת נוספת, אמרה שלפי דעתה, וחבל שברוב החוות זה לא קיים, מדריך טיפולי צריך לעבוד במקביל לדמות מטפלת אחרת, ולהיות תחת השגחה של ממונה, כי הרבה אנשים הולכים לאיבוד, לפעמים צריכים עזרה, ולא רק שאין אל מי לגשת, אין גם מי שמפקח.

fliperit

New member
רק מוסיפה

שלפעמים גם טיפול שהוא פיזי או מוטורי, לא נעשה דרך לימוד רכיבה. ואני מאוד מסכימה עם הצורך בדמות מטפלת אחרת שתדריך. הבעיה היא שזה מאוד מייקר עלויות ולכן לא תמיד ריאלי (ריאלי רק בחוות גדולות מאוד). מאוד מקובל בתחום הטיפול ללכת להדרכה אצל מטפל בכיר יותר. אמא שלי בתחום הטיפול קרוב לעשרים שנה, ועדיין היא מקבלת הדרכה ממטפלים מנוסים ממנה במסגרות העבודה שלה. אני הייתי מאוד רוצה לקבל הדרכה, אבל במחיר של פלוס מינוס 300 שקל לשעה זה ממש לא ריאלי עבורי כרגע. אולי כשאני אסיים את הלימודים ואעבוד משרה מלאה, זה יהיה משתלם.

גם בלימוד רכיבה רגילה

כוללים המון תרגילי שיווי משקל וקורדינציה. לפני שאתה מקבל מושכות ליד אתה אמור ללמוד לשבת נכון, לפני שאתה מקבל מתג תלמד לא להשתמש במושכות לאיזון. כל זה מתבצע בצורה "סטרילית" ככל האפשר וכולל מספר תרגילים. במקרה של ילדים ברכיבה טיפולית , דגש רב יותר על עקרונות הרכיבה יוביל לשני מצבים: 1) הילד יפתח כישורים בעייתיים אצלו 2) הילד יתקרב לרמה שבה יוכל לרכב בצורה "רגילה" לזרוק אותו למים עמוקים יכול לשבור אותו במקום לחזק אותו, וזה הדבר האחרון שרוצים. אגב, השימוש בגוף שני זכר מטעמי נוחות בלבד.

maneandtail

New member
אני לא רואה בזה זריקה למים

כמובן שצריך ללמד בקצב שמתאים לרכוב אבל זה לא קשור לרכיבה טיפולית אלא להדרכה נכונה. נכון שיש שימוש בתרגילים של שיווי משקל גם ברכיבה "רגילה" אבל הם מותאמים לסוג הבעיה שצריך לפתור. למשל תרגיל שעוזר לרכוב להוריד משקל לעקבים לא יעזור לרוכבר שנשען אחורה מדי. זה קצת חסר תועלת לבקש תרגילים בלי להבין את ההקשר ומתי נכון ליישם אותם. חוץ מזה, לפני הכל המדריך צריך להבין מהי ישיבה נכונה ואיך היא משפיעה על הסוס והרוכב, קשה לתקן משהו אם אתה בכלל לא מבין שהוא לא בסדר...

עוד לפני הלא בסדר

אני מאמין גדול בבנייה של רוכב מדרגה מדרגה- עוד לפני שמכניסים רוכב למנז' לרכב לבד כשזו הפעם הראשונה שלו על הסוס, עדיף לבנות לו ישיבה נכונה, כזה זורם טבעי, אפשר לתת ניהוג לידיים, כשהשילוב הזה זורם, אפשר לתת מתג לפה. את כל הדברים האלה לוקח יותר זמן לבנות נכון, אבל זה עדיף על לתקן. בהמשלה קצרה- אין טעם לעשות מטווח לפני שלימדת נכון את עקרונות הקליעה.

fliperit

New member
כמה תרגילים

קודם כל, אני מציעה לעבוד עם חגורת וולטז'/אוכפית (אני מעדיפה בד"כ וולטז', אבל יש מצבים שעדיף אוכפית). לגבי שיווי משקל: 1. תרגילים עם התכופפות לצדדים (לגעת בכפות רגליים, להרים אבן מקונוס וכו'). 2. ישיבה על הצד (שתי הרגליים באותו צד של הסוס) 3. עמידת 6, עמידת צפרדע לגבי קואורדיצניה: 1. אני מאוד אוהבת לתת לילדי מושכות. כמובן שאני מחברת את המושכות לראשיית בית ולא למתג, ותמיד מחזיקה את הסוס. ככה הם מרגישים טוב שהם לומדי לכוון את הסוס וזה משפר גם את הביטחון העצמי. 2. לתלמידים שכבר עושים קום שב אני נותנת לעשות קום שב תוך כדי שהם מסובבים כדור סביב הגוף מיומנות כדור זה יחסית פשוט- מסירות, קליעה לסל, סיבוב של כדור סביב הגוף, זריקה ותפיסה ביד 1 או 2...

למעלה