מי יכול לספר לי מנסיונו עם טכפידרה?

מי יכול לספר לי מנסיונו עם טכפידרה?

אני אמורה להתחיל טיול בטכפידרה ומבקשת לדעת מנסיונכם, בעיקר מבחינת הסתגלות, ופעות לוואי, איך ומתי כדאי לקחת... תודה רבה.

bali

New member
מנהל
בהצלחה עם הטכפידרה

אין לי נסיון אישי איתה, אך מקווה שיענו לך כאלה עם נסיון כזה.
בינתיים ממליצה לשאול גם את הנוירולוג/ית שלך או את האחות המלווה, שאני מניחה שיש כזו כמו בכל טיפול תרופתי לטרשת נפוצה.
ממה שהבנתי, לא מנסיוני, יש תופעות לוואי של הסמקה מוגברת וקצת בעיות קיבה (שלשולים וכאלה) אבל זה עובר תוך כמה שבועות. וחשוב לזכור שלא לכל אחד יש את כל תופעות הלוואי האפשריות, זה אינדיבידואלי.

תודה. אכן זה מה שאמרו הרופאה והאחות ומאד רציתי לשמוע מאנשים

שהתנסו, מה זה למשל "הסמקה מוגברת".
גם בקופקסון יש תופעה של "הסמקה", וכשחוויתי אותה זה היה פשוט נורא. כאבים וחום מטורף בכל הגוף, לחץ בחזה וכו'.
רציתי גם לשמוע מה זה שלשולים וכו', עד כמה זה מגביל משמירת השגרה.
אשמח אם יענו לי.
שנה טובה והמון בריאות!

דומיק

New member
הי, אני לוקחת טקפידרה כבר שנה וחצי

לא היו לי תופעות לואי בכלל. לא בהתחלה ולא אחר כך. מהרופאים כן הבנתי שזה עלול לקרות. הסמקה וגם כאבי בטן. הם בכל מקרה אמרו לי שזה עובר תוך כמה שבועות.

תודה רבה. זה מאד מעודד. ושאלה...

האחות אמרה לי שיש לקחת את התרופה עם אוכל שומני. אפשר לשאול איך את נוהגת לקחת את התרופה?
תודה.

דומיק

New member
אף אחד לא נתן לי אף פעם הוראות אוכל

הרופא אמר לי שלדעתו הכי נוח זה לשים את התרופה ליד הכיור באמבטיה ואז זוכרים לקחת את זה בוקר וערב ביחד עם צחצוח השיניים. אז זה מה שאני עושה. זה לא רופא ישראלי, אבל הוא מנהל את המחלקה לטרשת נפוצה בבית החולים סטנפורד בקליפורניה, זה נחשב בית חולים מצוין והוא רופא מעולה אז אני סומכת על עצתו. זה אומר שבדרך כלל בבוקר אני לוקחת את זה לפני האוכל ובערב לפני שאני הולכת לישון.

למעלה