מי ייתן ...

מי ייתן ...

"מי יתן וכל היצורים ידעו רק אושר והסיבות לאושר, מי יתן וכל היצורים יהיו חפשיים מכל סבל." כמעט מסיימת לקרוא ספר שנקרא "להב היהלום". ספר מדהים המדבר על עקרונות הבודהיזם והתאמתם לעולם העסקים. לא קל לקרוא אותו ובטח שלא להבין, אבל הוא משנה צורת חשיבה ופותח צוהר לחשיבה אחרת - נקייה יותר. אוהבת את הרעיון הבסיסי שאומר שכעס אינו מביא לשום מקום חיובי, שבמקום לכעוס צריך לחוש חמלה על אנשים שמזיקים לנו או שמנסים להזיק. "עובדת" בשיטה הזו כבר כשנתיים - לפני שאפילו שמעתי והכרתי את הספר והעקרונות שמאחוריו. בודהיזם טיבטי - זה מה שאני רוצה להתחיל ללמוד השנה. הזהירו אותי שהלימודים מאוד קשים אבל מתגעגעת ללימודים, לאתגר, לחשיבה ... ואם אני נעלמת מפה מתישהו - סימן שנסעתי למנזר בטיבט ללמוד להיות לאמה
.

והנה עוד דוגמא

"כל אושר שיש בכל התבל, בא מלרצות באושרו של אחר. כל סבל שיש בתבל רבתי, בא מלרצות רק באושר שלי." כמה פשוט וכמה נכון ...

ניסית ?

כי הנסיון שלי מוכיח לי עד כמה בכל פעם שאני משחררת, הדברים מסתדרים בצורה מופלאה. כאשר מנסים לפגוע בי (מבחינה עסקית) - אני לא מגיבה. אנשים סביבי לא מבינים איך אני שותקת ולמה אני לא מגיבה ורק אחרי שעובר זמן ורואים שלמרות ששתקתי הכל מסתדר על הצד הטוב ביותר, הם מבינים שיש משהו בדרך הזו. אני בעיקר מרחמת על אנשים שעסוקים ברוע של ועל אחרים ומבינה שהקושי הוא שלהם ולא שלי. "עובדת" בדרך הזו כבר יותר משנתיים - הרבה לפני שקראתי את הספר והבנתי את העקרונות שלו ונפעמת בכל פעם מחדש. קלישאתי כותב אדם שאינו מכיר ואינו ניסה מעולם..... תקרא את הספר ואז אולי תבין על מה אני מדברת.

rrredshay

New member
אני יכול להמליץ לך גם על הרבה ספרים...

שמתיימרים לתת לנו דרך לחיים... בנתיים היחידים שמתעשרים מהם (ולא רק מבחינה חומרית) אלו המחברים.... אגב, אותי לימדו שכשאין לך משהו חכם להגיד אז תגיד "זקן סיני חכם אמר...." אני יותר מתחבר לקלישאות כמו" לדרבי חוקים משלו".... בנתיים זה הוכיח את עצמו יותר....

אני לא מתחברת לקלישאות בכלל

ובטח שלא חיה על פי קלישאות. אני חיה כמו שאני מאמינה שצריך לחיות, בינתיים זה מוכיח את עצמו מצויין, בכל יום מחדש.

ozzz64

New member
בתי משוגעים מלאים באנשים מאושרים

חלקם עם כדורים וחלקם בלי. מי שלא ידע סבל לא מעריך אושר.מסכים עם שי בתור קלישאות זה אחלה.

אני מבינה

שבדקת את עניין הכדורים/אי כדורים בבית משוגעים באופן אישי... זה דווקא מסתדר לי לא רע עם פיצול האישיות שאתה לוקה בו ...

יערית

New member
לאמה?

לאמה זו לא הנקבה של הגמל ? :)) הכעס הוא כמו כל רגש אחר בסקאלת הרגשות שלנו, קשה לוותר עליו אבל רצוי לשלוט עליו ולדעת לנהוג בו בחכמה אם כי הוא רגש הרסני. מתקשה עם כל הרוחניקיות הזו שמבטלת רגשות ומחדדת אהבה וחמלה לזולת בלבד, יש בזה כהות חושים לדעתי. ומה עם השנאה? אחד מהרגשות היותר קשים שאפשר לחוש והוא כ"כ גבולי לאהבה...אז אם אהבה מביאה אהבה, היא יכולה להביא איתה גם שנאה?

זה מזכיר לי

דיון מעניין מפעם שטענתי בו שהאהבה והשנאה נמצאות על אותו מעגל ומה שמפריד ביניהם היא נקודה אחת של החיבור כשהאהבה נמצאת בשיאה, מספיקה פגיעה אחת להפוך לשנאה כמו דימר של נורה

הכעס

לא מוביל לשום דבר טוב ואינו מקדם אותנו לשום מקום שהוא. מכירה כ"כ הרבה אנשים שמונעים ע"י כעס בחיים והכי קשה לי עם אלו שכאשר הם כועסים על אדם ספציפי או מקרה ספציפי - הם עדיין לא למדו לנתב את הכעס רק כלפי אותו אדם/מקרה וכועסים על כוווווולם. יש בסביבה שלי מעט אנשים שמסוגלים היום להוציא אותי משלוותי ובכל יום מחדש אני לומדת איך להתמודד מולם בלי לכעוס. קל זה לא אבל מספק מאוד זה כן. לדעתי אני אחד האנשים הכי ריאליים שאני מכירה
אבל עם השנים גיליתי ע"י מקרים שקרו לי שלא משנה כמה ריאלית אני - יש דברים אותם אני לא יכולה להסביר ובכל זאת הם קורים לי, לטובה כמובן. ושנאה היא אכן רגש קשה שמתקשר גם לאהבה ולטעמי הקו הכ"כ דק ביניהם הוא זה שמביא כ"כ הרבה זוגות שמתגרשים לשכוח שפעם הם אהבו את בן/בת זוגם וכתוצאה מכך היום הם מונעים ע"י השנאה לבן/בת זוגם, אותה שנאה שבגללה הם נכנסים למלחמות שברובן הן מלחמות אגו ...

למעלה