מי יודע?

דורינה5

New member
מי יודע?

מהם 'מפתחות חנוך'? אני מבקשת שם מחבר ושם הוצאה. היכן אפשר להשיג. תודה לעונים.

היי דורינה ושבוע-נפלא../images/Emo24.gif

הסבר מאתר מרכבה- תשובתו של אריק: עולם שלם מתבקש כאן, בשתי שורות...היתכן? מפתחות חנוך נלמדים במהלך שנים ולעניות דעתי ניתן להשוותם במידת מה ללימוד ספר הזוהר בהשאלה בלבד ...ספר הזוהר לגבי הינו הרבה מעבר לכך אך רק רציתי להמשיל כדי להסביר את הקושי בשאלה... בארצנו הקטנטונת , לא מלמדים ספר זה מטעם המחבר אם כי יש המלמדים אותו על פי דרכם ...אולי נכונה ואולי לא...אך בהחלט מתאימה לבוחרים בכך... הלימוד המקורי נעשה על ידי הורטק ואשתו בארה"ב... הבנת הספר , הינה המפתח לספר ...כי הלמד משנה הבנתו ללא הרף בעקבות ההתרחבות שעוברים תוך כדי הלימוד... אני מוצא כי לימוד תחום זה לעומקו משול ללימוד שנים רבות ומי שאינו מוכן להשקיע בכך...חבל על זמנו... אין לצערי תימצות של הספר בשורות מספר...כל מפתח והבנותיו... כל מפתח וקישוריו... כל מפתח וההתפתחות הסובבת אותו... המרכבה , דהיינו מרכבת מלכיצדק גם היא מחוברת לספר זה ברמות מסוימות... אז קודם כל אולי נשאל עצמנו מיהו חנוך...? ואולי לאחר מכן נשאל האם לחנוך הזה הכוונה במפתחות חנוך ? האם אנו בכלל מבינים את חנוך ו":מסע" החיים שלו הייחודי מאוד... רק על חנוך לספר נדרש זמן לא מועט ושורות רבות...אז כמו נושאים רבים גם זה, אין לצערי אפשרות, לי לפחות, להעבירו ברגע קט...והאמיני לי נטע, הלוואי ויכולתי...:) בעתיד הקרוב יצא הספר שלי "מרכבות האש" לאור ושם יש מספר מפתחות מספר חנות המקושרות בעיקר למרכבה... תרגום מאנגלית לעברית של ספר זה, אינו פשוט כלל ועיקר , מילים רבות חסרות בשפה העברית והבנת הכוונה קשה לא פחות...אז עד הפעם הבאה... פשוט לחפש בגוגל ולמצוא בקלות... אריאלה באהבה

מצאתי עוד משהו ../images/Emo140.gif

שם הכותר: מפתחות חנוך. שם המחבר: הורטק. קטגוריה:דת ורוחניות. אריאלה באהבה

דורינה5

New member
אריאלה תודה רבה

מכיוון שאני באה מן האקדמיה, אני מכירה את ספרי חנוך א' ב' ו-ג'. קראתי במקום כלשהו כי מפתחות חנוך נמצאים בנספחים של ספרי חנוך. מכיוון שלא זכרתי שיש שם נספחים, בדקתי שוב, ואכן לא מצאתי. מדברייך אני מבינה שמפתחות חנוך אינם קשורים כלל לספרי חנוך אלה, והם פרי מחבר פרטי, רק נושאים שם דומה. האם הבנתי נכון? אני כמובן גם אנסה לחפש בגוגל, אולי אמצא את הנוסח שלהם. שוב, תודה.

אני מכירת את הספר מפתחות חנוך

והוא אכן באנגלית, לפי מיטב ידיעתי לא תורגם מעולם לעברית, נתקלתי בו בצורה מאד משונה בספריה של מרכז הרי קרישנה בניו דלהי, מה שנקרא עולם מוזר. הספר נכתב בתקשור כאשר חנוך הוא זה שהכתיב את המפתחות ואת הפירוש שלהם. כל מפתח הוא למעשה אות עברית עם ציור מעליה בדומה למה שמופיע בכתב של הסידור הקבלי. הציורים בדרך כלל הם של להבות בצורות שונות. מאחר שנתקלתי בספר במקרה, אחרי שהתעניינתי בו זמן רב אך לא השגתי אותו, סקרתי אותו בצורה מהירה ולכן ראיתי בעיקר את המפתחות ואת הסיפור של הדרך שבה הספר תוקשר. האנרגיה שלו מדהימה והמפתחות עצמן גרמו לי שאני רואה את עצמי כרגילה לאנרגיה ואפילו לאנרגיה בתדר גבוה סחרחורת מהסוג של תדר גבוה במיוחד. שווה לקרוא אותו, אך לא מדובר בטקסט מקור שאפשר לקשר בצורה קונבנציונלית או אקדמית לספר חנוך המקורי.

דורינה5

New member
יפית תודה על האינפורמציה

למיטב ידיעתך, האם הספר אכן תוקשר על ידי חנוך ההוא? הרי יש לך את הכלים לבדוק את זה. שווה לבדוק שכן כל אדם יכול להגיד שהוא מתקשר את חנוך, וכן יכולה ישות להתחזות לחנוך, ואפשר בכלל שזה חנוך אחר לחלוטין.

למעלה