מי יודע?

Dinosaur Jr.

New member
מי יודע?

איך מתקבלים למשרד הביטחון? לשב"כ ,לתפקידי אבטחה למיניהם או לתפקידים במשרד עצמו?

שריונר 7

New member
סיפור מהתחת

יותר קל להגיע לירח מאשר להגיע לשב"כ( אני מגזים אבל זה הרושם שקיבלתי) אם אתה חייל משוחרר כעיקרון אתה יכול להגיע ליחידות שמתעסקות באבטחה ( כמו אבטחת שגרירויות ואבטחת אישים וכדומה ) כמובן שאתה חייב להיות עם נתונים גבוהים ויוצא יחידה טובה בצבא .המיונים נורא קשים ולוקחים הרבה זמן כולל סיווג בטחוני נורא גבוה , אתה צריך לעבור קורס ממלכתי אחיד שזה קורס של כמה חודשים בתנאי פנימייה ( קריעת תחת לא נורמלית ) . היה לי את הפקס שלהם אבל אין לי אותו כרגע . אתה יכול לברר בלשכה להכוונת חיילים משוחררים ( לבקש פקס של כוח אדם של משרד הביטחון)או לברר את הפקס של משרד רה"מ . לגבי תפקידים אחרים בשב"כ עדיף שיהיה לך קצת יותר נסיון חיים וטוב יהיה אם יהיה לך ידע בערבית ( כמו תואר במזרחנות למשל ). אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול אני די מבין בזה.

Dinosaur Jr.

New member
זה לא בדיוק ככה

אני היום 6 חודשים לפני יציאה לחל"ת(אני משרת כמפקד יח' בדרגת סרן) העדיפות שלי היא להצטרף לשב"כ לאחר סיום החופשה ולהתחיל ללמוד תוך כדי ברור לי שהאופציות הם די מצומצמות(בעיקר תפקידי אבטחה למיניהם) אבל אין לי שום בעיה אם זה. אני רוצה ליצור איתם קשר ראשוני וכאן הבעייה כרגע. אם מישהו יודע איך פונים אני אודה לו מאוד.

ליאור FRT

New member
אז קצת הגזמתם

באיזור תקופת השחרור שלך, אם הנתונים שלך מתאימים, אתה מקבל זימון למיונים לתפקידי אבטחה. לידע כללי, הדרישות כדי להיכנס לקורס אחיד או JR בפי העם: 1. פרופיל 82 ומעלה 2. יוצא יחידת שדה 3. בוגר קורס פיקודי. אגב, אם שירתת בשריון,תותחנים או נ"מ, צריך להיות קצין. לגבי הקורס אני לא אפרט יותר מידי כאן, הוא אורך מספר חודשים,לא יותר מידי. קורס לא קל, אבל גם לא בשמיים. לגבי תפקידים אחרים, זה כבר ממש לא לכאן. במידה והשתחררת ולא קיבלת זימון, סביר להניח שנתוניך אינם מתאימים,אבל אם אתה בכל זאת רוצה לנסות,תבדוק דרך היחידה לאכוונת חיילים משוחררים, או אם יש לך מישהו שאתה מכיר מבפנים,זה בככל פשוט. אבל....ממש ממש לא קש כמו להגיע לירח.!!!

למעלה