מי יודע, מי שמע

gadiela1

New member
מי יודע, מי שמע

הי בנות. רציתי לשאול לדעתכן,ואשמח לכל מידע לגבי הענין הבא. אז ככה, ביום ראשון האחרון עברתי שאיבה ראשונה. שאבו לי 11 ביציות מתוכן 5 לא היו תקינות. מתוך ה- 6 הנותרות היו רק שתי הפריות (כן, כן יש לנו גם בעית זרע). מתוך 2 ההפריות, אחת לא התפתחה יפה ונותרה רק אחת, בודדה וגלמודה, ועוד איזו גלמודה... מסתבר שהביצית היחידה שהופרתה, ושהמשיכה להתחלק הוגדרה על ידי הרופאים כ- undocumented 2pn. לפי מה שהבנו המעבדה לא תיעדה את החלוקה הראשונה של הביצית המופרית, כנראה כי היא התרחשה מוקדם מהצפוי, ובגלל זה לא יודעים אם היא תקינה. בכאב רב,ועם הרבה דמעות, החלטנו לוותר על ההחזרה של הביצית המופרית. קשה לי מאוד עם ההחלטה, כי אני מרגישה שהביצית נפסלה בגלל "עבירה טכנית" (ואולי בעצם לא?). בנות, מישהי כבר נתקלה ב"סרט" כזה? על מה מדובר, ואיך אפשר להימנע מזה בפעמים הבאות.

פריסקי1

New member
חוויה קצת דומה

אני יודעת מה את מרגישה . גם אני עברתי לא מזמן את השאיבה הראשונה והיו הרבה ביציות וגם 6 מהם הופרו. אבל ביום שבאנו להחזרה הסבירו לנו שחלק מהם פגומים. הסבירו שהם היפר אקטיביים והאמת היא שלא ממש הבנתי למה רובם לא טובים ואין שום דבר להקפיא. בסופו של דבר לא יצא מזה כלום ונשאר רק לקוות שבפעם הבאה תהיה הצלחה ! אני למדתי מזה שאני צריכה להתעקש שהרופא יסביר לי בדיוק מה לא בסדר עם העוברים ואם ניתן ללמוד מזה משהו לפעם הבאה. בהצלחה,חמודה ותחזיקי מעמד

נועם@בת

New member
הייתי בסרט הזה

בשאיבה השישית מתוך 5 זקיקים נשאבה רק ביצית אחת. למחרת הודיעו לי בצער שיש עובר אחד אבל הוא לא תקין. כשתיחקרתי את דר' לוויט הוא הסביר לי שאחרי יום העובר אמור להיות בן 2 תאים. זה הקצב שבו עובר תקין מתחלק. אם מוצאים עובר גדול יותר לא ברור איך היתה החלוקה שלו (שכן לא עוקבים אחרי העובר כל הזמן, להיפך נמנעים לגעת בצלחת). במקרה שלי ההתאים גם לא ממש נראו טוב. דר' לוויט הסביר שלעבור כזה יש סיכון לא קטן להקלט ולגדול לעובר לא תקין. כלומר יש סיכוי שיהיה הריון שלא יגמר טוב. אני עוד ניסיתי להתווכח ולהגיד שאני מוכנה לקחת את הסיכון, אבל הרופא חתך וסרב לדון בזה בכלל. מה אפשר לעשות פעם הבאה? שום דבר, הבעיה היא של הביצית לא של הטיפול. צריך לקוות שבפעם הבאה יגוייסו ביציות טובות יותר
. נועם

מחבקת אותך חזק יקירה!!../images/Emo50.gif

אני מחבקת אותך חזק ורוצה לספר לך שפרופ' משיח אומר על זה שזה נדיר! לפני 4 חודשים עברתי הפרייה והוציאו 10 ביציות ולמחרת התבשרתי שלא הופרתה שום ביצית, התקשרתי למס' רופאים רועדת ובוכה וכולם אמרו לי שזה לעיתים רחוקות ונדירות מאוד קורה!! גם אם יש לכם בעית זרע! זה באמת קשה לעבור כל כך הרבה כאבים ושאיבה ולהתעורר בלי ביצית, אני מחבקת אותך חזק ומאחלת לך להתחזק כשתוכלי, כי גם זה אבלון ... ובפעם הבאה מקווה שתדווחי על בשורות טובות. בהצלחה!!

למעלה