מי יודע, מי מכיר?
ערב טוב לכולם
מיזה כשבוע ימים שאני סובל מכתמים אדומים ומגרדים בכפות הידיים, בעיקר בצידן הפנימי אך גם מעט בצידן החיצוני ובין האצבעות. כמו כן הייתה נפיחות של כפות ידיים ושל אצבעות אשר הכתמים האדומים בהן היו גדולים. כמו כן מעט כתמים יש גם באזור מפרקי כפות הידיים, בקרסוליים ובכפות הרגליים אשר יו נפוחות מעט וההליכה עליהן הייתה קשה. הכתמים נראים כמו טבעות אדומות לוהטות והמרכז שלהן מעט סגלגל בצבעו. כל התופעות האלה לוו בכאבי שרירים בזרועות ובשוקיים, בחום גבוה, צמרמורת של קור ודופק מהיר. כמו כן תחילת המחלה לוותה בכאב גרון חזק, קשיות וכאב בשורש הלשון, קשיים בבליעה אשר גרמו להקרנה של כאב בצידו הימני של הראש. תופעות אלה שכחו לאחר כיומיים אך הכתמים, כאבי השרירים וגם חום גבוה נמשכו כשלושה ימים. עוד תופעה משונה הייתה תחושה של "זץ חשמלי" בעצב שמוביל לאצבע המורה בכל פעם שמתחתי את הזרוע לכיוון ימין, ושעכשיו התחלף בכאב עמום וחזק שמתעצם כל פעם כשאני עושה תנועה זו ומגביל אותה. עכשיו הכתמים התמעטו בצורה ניכרת, אבל נראה שהחום עלה שוב, כאבי השרירים חזרו ובייחוד בזרוע ימין, וכפות הידיים מגרדות בעוצמה לא מבוטלת. כמו כן ברצוני לציין שזו לא הפעם הראשונה בה אני סובל מתופעות אלו; הן הופיעו לראשונה לפני כחמש שנים מייד לאחר שיצאנו אני ומטיילים אחרים מערוץ של נחל בגולן (הזויתן כמדומני אבל אני לא זוכר במדויק). הייתי אז אצל רופאת המשפחה שעשתה לי בדיקות דם שתוצאותיהן הראו שאני סובל מדלקת או אלרגיה כלשהי, אבל היא לא זוהתה. בשתי הפעמים האחרות במהלך חמש השנים האחרונות התופעות חזרו שוב אולם בצורה מינורית מאוד ונעלמו תוך יום יומיים. הפעם הזו הן חזרו, ובעוצמה רבה. אתמול הייתי אצל שלושה רופאים: רופא משפחה ששלח אותי לקולגה שהיא רופאת עור ששלחה אותי לפנימאי. אף אחד מהם לא ראה כתמים כאלה לפני כן חוץ מאולי באטלסים וספרים של רפואה וכולם היו נבוכים. עשיתי בדיקות דם אצל רופא המשפחה והתוצאות צריכות להגיע ביום שני, אבל גם עשיתי בדיקות דם ושתן אצל הפנימאי, והתוצאות שלהן חזרו מייד: השתן תקין, אבל בדיקת הדם מעידה על כך שהגוף נלחם בדלקת אשר אינה מזוהה וסיבותיה אינן ידועות. מישהו יודע? מישהו מכיר? בתודה מראש על תשומת הלב, שנטידווה
ערב טוב לכולם