מי יודע מה זה

אלי חדש

New member
מי יודע מה זה

בזמן האחרון הדבר המוזר הזה נמצא אצל רבים מחברי הפורום

אלי חדש

New member
מזמן לא היה פה יומן פוקסיות

איזה יום ביומן אצלכם ? אז אצלי מתרכזים פליטי העודפים אחרי שהגיעו אלי ביום רביעי ללא אויר ובצורה של חתיכות מיובשות. אז כאן יומן פוקסיות היום השני - אני מתחיל להאמין בניסים צורת ההתאוששות שלהם זה באמת משהו מיוחד.

כל הכבוד אלי,עם הגישה שלך לצמחים

לא פלא שהכל מצליח אצלך כל יפה

Riki10

New member
אלי כל הכבוד שאימצת את הפליטים../images/Emo45.gif

גם אני כשלקחתי את הייחורים בשבת שעברה, חלקם נראו מעולפים.. עם גבעול באורך חצי ס"מ... אמרתי גם לאורי שבטח חצי מהם ילכו... צילמתי הבוקר כמה ייחורים מקרוב ששתלתי ביום א' שעבר, מתחממים ומשתזפים באור הבוקר החמים

Riki10

New member
ועוד קרטון אחד, ודי...../images/Emo6.gif

בחלק מהייחורים השארתי את הניילון הנצמד, אני עושה "נסיון" כדי לראות איך הם יתפתחו, עם ניילון נצמד ובלי ניילון... אגב, נראה לי שמזג האויר בחוץ מתחיל להשתנות, האם לפי דעתך כדאי שאכניס את הייחורים הביתה? לפני שיתחיל הגשם?

אלי חדש

New member
עוד פליטים

בני יומים השתילה ביום רביעי בלילה . הצילום יום שישי בצהרים.

לִיאֲת

New member
וואו אלי, מ-ד-א-י-םםםם!!!

שיחקת אותה. אני ראיתי את הייחורים לפני שהגיעו אליך, ויכולה להעיד שהייתי בטוחה שרובם אבודים. כלכבוד! נחזיק אצבעות לייחוריך. יש משהו מיוחד בצמח שניצל בעור שיניו. יודע מה? תיכף אכניס כאן תמונה של הדשא האבוד שלי, בתור א-פרופו. הנה. כמו שאתה יודע, שטיחוני הדשא האלה חיכו אצלי בחצר יותר מחודש, אחרי שקיבלתי אותם מmstolar. כל פעם שתיכננו לשתול אותם, קרה משהו. גב תפוס, הצטננות, ביקורי חובה בבסיס של הבת כשנשארה שבת, ועוד. כבר חשבנו לזרוק אותם. ובכל זאת, בשבוע שעבר עשינו זאת. כל יום אני משקה. לפעמים פעמיים ביום. ועכשיו כבר רואים ירוק בכל מקום. גם בתוך הכתמים הכי חומים.

אלי חדש

New member
זה נראה טוב

הדשא שלי נראה הרבה יותר גרוע בהתחלה. לא לשכוח לתחום את הדשא ומוטב שעה אחת קודם. אחר כך זה יהיה יותר קשה .

עדנה מ

New member
../images/Emo140.gifליאת, כל הכבוד!!!

כנראה שבאביב הקרוב ובקיץ תהיה לך משימה נוספת: לקצץ את הדשא... ואל תגידי שלא הוזהרת!...

אלי חדש

New member
וזו הפוקסיה החזקה מכולם

פוקסיה קורל - היחידה ששרדה אצלי כבר שנה שלישית.

גבי 26

New member
../images/Emo140.gifהיום הפוקסיות שלי

קיבלו אמבטית שמש. השקייה תחתית ומעט חשיפה לשמש חורפית, אחרכך חזרה לארגז שלהם. הלילה הם ישנו בלי כיסוי. כולן נראות מצויין ואפילו אלו שחשבתי שקצת קשה להן התאוששו נפלא!

לִיאֲת

New member
גם אני השארתי אותן היום

לשעתיים-שלוש עם כיסוי חלקי. היה ממש חם והיתה התעבות רבה מהרגיל של מים על הכיסוי. חשבתי לעצמי שהלחות והחום האלה, זה בטח מתכון בטוח לפטריות ולבעיות כגון דא. אז הפשלתי חלקית את הניילון, ונתתי לייחורים לנשום קצת אויר צח של אחה"צ. אור, ללא שמש ישירה. הם עדיין נראים טוב.

מייקלה1

New member
ואצלי קטסטרופה!

נפל עציץ תלוי ששתולה בו פוקסיה כמובן, ככה פתאום, בלי רוח ומזג אויר קשה... ולא רק נפל, נחת על עציץ פוקסיה זקופה , יפה ומשגשגת ושניהם נשברו. אז עכשו, בלי להתכוון, גם לי יש ייחורי פוקסיה, אבל גם עוגמת נפש!!

גבי 26

New member
לא לקחת ל../images/Emo23.gif

זה יסתדר והייחורים יגדלו ויפרחו.

לִיאֲת

New member
איזה בעאסה. תתנמי מכך שמעז

עוד יצא לך המון מתוק. בהצלחה עם הייחורים.

Riki10

New member
ליאת, אני משאירה אותם בשמש חמימה

של בוקר... לשעה בערך, בתקוה שזה לא יזיק להם.. האם אסור להשאיר אותם בשמש ישירה? אפילו לא לזמן קצר?

אלי חדש

New member
אני לא ממליץ להשאיר אותם בשמש

וגם להשאיר אותם ללא הנילון. הפיצפונים האלה הם ללא שורשים בכלל לא לשכוח. בתוך הנילון מגיעה הלחות לכדי 100% וכך כמעט ואין התאדות מהעלים. בחוץ הלחות קטנה יותר והעלים מאדים מתוכם מים ומכיון שאין שורשים קשה לצמח להחזיר אילו את המים החסרים. מהנסיון שלי שבועיים ראשונים מכוסים בנילון עם אורור של 5-10 דקות פעם אחת ביום. לא שמש בכלל רק אור והגנה מגשם. אחרי שבועיים בהדרגה הסרת הנילון לחצי שעה ואחר כך שעה תוך בחינה יום יומית על מצב הצמחים במידה ונראה בסדר ניתן להמשיך . במידה ומתגלים סימני מצוקה כל שהם להחזיר מהר את הנילון. התפתחות השורשים לוקחת לפחות שבועיים בטמפרטורה של 21 מעלות. אצלנו יש פחות לכן ההתפתחות היא יותר איטית. לא למהר לאט לאט יש זמן ולא לסכן את היחורים בהורדת נילון ואמבטיות שמש. הסיכוי להתפתחות ריקבונות בגלל חוסר איורור הוא קטן כאשר הטמפרטורה קרה. במידה והשתמשתם באדמה קנויה ודאגתם לניקוי הכלים אז רוב הסיכויים להצלחה במידה ולא תעשו שטויות. בהצלחה

למעלה