מי יודע מדוע ולמה?

Esh19

New member
מי יודע מדוע ולמה?

לפני שנתיים נפגעתי פגיעה בברכי.. לפני שנה עברתי ניתוח ואחריו רצו לשחרר אותי מהצבא כ"לא כשיר זמנית" לתקופת זמן מסויימת אך אני ביקשתי להתנדב חזרה לשירות ונעניתי בחיוב.. בכל אותו זמן עברתי מליון ועדות רפואיות במשהב"ט ולבסוף ועדה סופית לקביעת אחוזי נכות... כששאלתי מה תוצאות הועדה אמר לי מנהל הועדה כי יהיו לי זכויות מלאות.. (אין לי מושג מה זה אומר...) אחרי מספר חודשים התקשרתי למשהב"ט ונאמר לי שאני לא יכול לקבל את התוצאות של הועדה מכיוון שאני חייל.. ורק שלושה חודשים אחרי השחרור אקבל את ההחלטה... מישהו יכול להסביר לי מה הקשר? למה זה שהתנדבתי חזרה לצבא ולא השתחררתי צריך לפגוע בי? האם יש איזה סיבה שלא מוכנים לתת לי את תוצאות הועדה (נאמר לי במפורש שיש החלטה..)? תודה רבה..

כל עוד אתה בשרות סדיר אינך זכאיי...

ולמרות שייש החלטה,היא תינתן רק אחריי השחרור מצהל. למה? כך זה אין לאף אחד תשובות.

ominator

New member
תשובה לשאלותיך.

נראה לי, חבר נכבד, כי אתה ניזון ממקורות שגויים של מידע, כי הטרמינולוגיה (המינוח) בו אתה משתמש שגויה. העובדה שהתנדבת להמשך שירות אומרת שאתה חייל מהשורה, לכל דבר ועניין. כל עוד אתה חייל אתה זכאי לקבל טיפול רפואי מצה"ל אך אינך זכאי לכל זכות אחרת כנכי צה"ל משום שחוק הנכים מדבר על "חייל משוחרר". עם שחרורך מהשירות הצבאי (כולל סיום ההתנדבות), תוכל להגיש תביעה למשהב"ט (לא ברור לי אם כבר הגשת או לא), יקבעו אחוזי נכותך (לא ברור בפני איזו ועדה רפואית היית), ומיד לאחר מכן תקבל את כל זכויותיך (אם תהיה זכאי להן). אין מצב כזה שלא תוכל לקבל תוצאות או מסקנות ועדה רפואית של משרד הביטחון על פי חוק הנכים. לא ברור לי איך הופנית לועדה רפואיתץ עוד לפני ששוחררת. נראה לי שהשאלה שלך מעוררת שאלות נוספות המצריכות בירור בטרם ניתן יהיה להשיב לך. אם אתה מעוניין, אשמח לעמנות לשאלותיך בטלפון 5758482 - 03.

למעלה