מי יהיה היום בקצה?

מי יהיה היום בקצה?

נכנסתי מהפלאפון (אני בדרך לגיחה לבני ברק עד הערב) סופית אני מכורההה.. אז מי יהיה בקצה בירושלים? אולי אני ואחי וחברה שלי נהיה (דירבלאק! אל תוציאו אותנו מהארון חחח)

leopold5

New member
ובררתי: תהיה עזרת נשים

זה אומר שיהיו נשים... לא תרגישי לבד

אבל זה מניין רפורמי

שנשים קוראות מגילה וכו'... לא מתאים לי..... תבוא תגיד שלום :) תראה את חברה שלי עם שמלה אדומה חח אבל תגיד שלום (לי, ולא לה.. שלא תבהל
)

leopold5

New member
דווקא רק גברים קראו מגילה

חבל שאת מתייגת את המניין כרפורמי ובגלל זה נעדרת...

Nחמן

New member
קצת כבוד לנשים

אין כל איסור, שנשים יקראו את המגילה לעצמן, ואם הן מהוות מניין, יכולות גם לברך בשם ובמלכות.

Nחמן

New member
ולכן הגברים לא יצאו ידי חובה

תאמר לי: פורים כבר עבר? אולי אפשר לחזור מעט לאווירה ה...
אז בשבילך קצת נוסטלגיה. האם היית פעם בפתח תקווה? מתי? אם כן ואם לא, לבטח לא נתקלת מעודך מעודך בתקליט ויניל (זה, שהיה מצוי טרם עידן הקלטות ואין צריך לומר: התקליטורים), שמסתובב במהירות של 78 סיבובים לדקה, ובו ניתן לשמוע שיר אחד מכל צד (תחי הקידמה!). בקישור המצורף תוכל לשמוע את הגרסה המקורית של השיר "בפתח תקווה הייתי" ("A GAY CABALLERO ") ובקישור הנוסף הביצוי העברי למילים הבאות: בפתח תקווה הייתי מילים: לו קליין, פרנק קרמיט תרגום/נוסח עברי: רפאל קלצ'קין לחן: לו קליין, פרנק קרמיט שנת הלחנה: 1928 בְּפֶתַח תִּקְוָה הָיִיתִי, פָלַאפֶל שָׁמָּה עָשִׂיתִי פִּתְאֹם רַבּוֹתַי אָמַרְתִּי לִי: דַּי! אֶסַּע לִי לְמֶכְּסִיקוֹ סִיטִי. הָלָכְתִּי לְהִסְתַּפֵּרוֹ קָנִיתִי מִגְבַּעַת סוֹמְבְּרֶרוֹ מְעִיל וְעָלָיו שַׁרְווּל כֹּה רָחָב וּשְׁמִי הוּא אָדוֹן קָבָלֶרוֹ הִגַּעְתִּי לְמֶכְּסִיקוֹ סִיטָה פָּגַשְׁתִּי שָׁם סֶנְיוֹרִיטָה רַגְלַיִם פִיגוּרָה שֵׂעָר וּפְרִיזוּרָה וְאֵשׁ שֶׁכָּזֹאת לֹא רָאִיתָ. הָיְתָה זוֹ גְּבֶרֶת פֶּפִּיטָה עוֹקֶצֶת הָיְתָה כְּמוֹ מוּסְקִיטָה, מִבֹּקֶר עַד עֶרֶב שׁוֹאֶלֶת בְּלִי הֶרֶף: הַאִם עוֹד כָּמוֹנִי רָאִיתָ? רוֹקֶדֶת הָיְתָה טֶמְפְּרָמֶנְטוֹ לָה דּוֹנָה לָה סַקְרָמֶנְטוֹ אַחֲרֵי שְׁנֵי בַּקְבּוּקִים חִבְּקָה הִיא חִבּוּקִים לְמַעְלָה מִכָּל קוֹמְפְּלִימֶנְטוֹ הָלַכְתִּי מִיָּד הָאַרְמוֹנָה לִמְסֹר אֶת הָרֶגֶשׁ לַדּוֹנָה לִבִּי אֵשׁ אוֹכֶלֶת נִפְתַּחַת הַדֶּלֶת מוֹפִיעַ בָּחוּר עִם פָסוֹנָה. הָיָה בַּעְלָהּ זֶה אַתְלֶטוֹ עָשָׂה הוּא מִמֶּנִּי קוֹטְלֶטוֹ יָדַיִם, רַגְלַיִם אָזְנַיִם, שִׁנַּיִם, הַכֹּל הוּא הִכְנִיס לַקּוֹמְפְּלֶטוֹ. אָסַפְתִּי הַכֹּל לַסּוֹמְבְּרֶרוֹ פִּנִּיתִי מָקוֹם לְאַחֵרוֹ אַחֲרֵי הַשִּׁעוּר הָיָה לִי בָּרוּר: פָלַאפֶל זֶה לֹא קָבָלֶרוֹ

למעלה