מי יגיש ראשון

chewe1

New member
מי יגיש ראשון

שלום אני מורה שעובדת קשה אחרי יום לימודים ונותנת שעורי עזר עד מאוחר בלילה אני מפרנסת יחידה. בעלי פרש לפנסיה כעובד מדינה עם משכורת זעומה. אינו מוכן להשלים הכנסה בשום עבודה שמציעים לו. יושב בבית ומבקר אותי על כל הוצאה שאני מוציאה לבית או לילדים. יש לנו 4 ילדים ( 22 16 14 12 ) מאסתי בצורת חיים זו. הבטלה מעבירה אותו על דעתו היחסים ביננו מעורערים, אני לרוב מבליגה כדי לא לפגוע בילדים. אין יחסי אישות, המערכת הפכה להיות דיי טכנית. אני מרגישה כמו מכונה בתוך המערכת כל שעותיי מוקדשות ליצירת כסף, חיה חייים ללא תוכן כשבאופיי אני אישה שמחה שאוהבת חופש. סה"כ אני דיי עצמאית ומרגישה בשלה לגירושין. שאלתי : איך לעשות חכם את הדברים כשאינני רוצה ברעתו ויחד עם זאת מבקשת "להתגרש" בצורה ששני הצדדים יפגעו במינימום. האם יש משמעות מי ניגש קודם ומבקש גירושין. האם יש הבדל במצב זה בין הליכה לרבנות או לבית דין לענייני משפחה? אנא תשובתכם

chewe1

New member
../images/Emo51.gifנא עזרתכם

שלום אני מורה שעובדת קשה אחרי יום לימודים ונותנת שעורי עזר עד מאוחר בלילה אני מפרנסת יחידה. בעלי פרש לפנסיה כעובד מדינה עם משכורת זעומה. אינו מוכן להשלים הכנסה בשום עבודה שמציעים לו. יושב בבית ומבקר אותי על כל הוצאה שאני מוציאה לבית או לילדים. יש לנו 4 ילדים ( 22 16 14 12 ) מאסתי בצורת חיים זו. הבטלה מעבירה אותו על דעתו היחסים ביננו מעורערים, אני לרוב מבליגה כדי לא לפגוע בילדים. אין יחסי אישות, המערכת הפכה להיות דיי טכנית. אני מרגישה כמו מכונה בתוך המערכת כל שעותיי מוקדשות ליצירת כסף, חיה חייים ללא תוכן כשבאופיי אני אישה שמחה שאוהבת חופש. סה"כ אני דיי עצמאית ומרגישה בשלה לגירושין. שאלתי : איך לעשות חכם את הדברים כשאינני רוצה ברעתו ויחד עם זאת מבקשת "להתגרש" בצורה ששני הצדדים יפגעו במינימום. האם יש משמעות מי ניגש קודם ומבקש גירושין. האם יש הבדל במצב זה בין הליכה לרבנות או לבית דין לענייני משפחה? אנא תשובתכם

ayb1

Well-known member
לכי לשיחה מיקדמית עם עו"ד

בדקי אצל כמה עורכי דין בשיחות מוקדמות (אל תשכחי להדגיש לפני כן שזאת שיחה ללא תשלום ומיועדת להמצוא עו"ד מתאים) תופתעי לראות כמה מהם יואילו להקדיש לך זמן לשיחה זאת וכאן תוכלי לאט לשאול שאלות ואולי גם למצוא אחד שיתאים לך לניהול הגירושין.

אחת השאלות היא

איפה הוא בעניין? אם את הולכת לשנות לכם את החיים לבדך או שאתם מעוניינים לפרק את הכל יחד... בכל מקרה בית דין לענייני משפחה =אזרחי ו"הבית" השני ....

קטי30

New member
גורם מקצועי

עו"ד יוכל להביא לך את הנתונים העיניניים את התשובות הראיות וכיצד לנהוג. שיחה עם כל הנתונים יכולה לפתור לך הרבה מהבלגנים עיצה ידידות או כמו שאומרים על הבשר שלי תמיד בית הדין לעינייני משפחה הוא האופציה הראשונה ורבנות רק לגט.
יום נפלא

בית דין לענייני משפחה, קצת נוטה

יותר לכיוון האישה לעומת הרבנות. כך אוזניי שמעו ע"י עורכי דין שהובאו להתראיין בטלויזיה.

יכול להיות

שבעלך נמצא באיזה סוג של "דכאון" שגורם לו להיות אפטי והדבר משפיע על ההתנהלות שלו ושלכם כמשפחה. אם את חושבת שלא ניתן לפתור את הבעיה הזאת והחלטת לפרק את החבילה בדרך כזו שתגרום למינימום פגיעה (קשה אבל אפשרי), את יכולה להגיש בקשה ליישוב סכסוך ולבקש את יחידת הסיוע שליד בית המשפט לעניינימשפחה לעזור לכם להגיע להבנות ומוסכמות בדרכי שלום.

chewe1

New member
רבנות או בית דין אחר../images/Emo179.gif../images/Emo192.gif|ת

שלום קצתי בזוגיות ואני מעוניינת להתגרש. רק מתוך חוסר התאמה מנטלית, אין בעיות אלימות או כל דבר מסוג זה. יש לי 4 ילדים שהקטן בן 13 והגדול 22 לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין בית דין רבני לבית דין אחר מבחינתי כאשה. כל שאני מעוניינת זה לחסוך את הוצאת העורך דין ולהתגרש בצורה מכובדת שלא תפגע בילדיי ובנו כהוריהם.

על מנת לענות לך

על השאלה מהבחינה שתתאים לך לנסיבות שלך, צריך לדעת את מכלול הנסיבות שקשורות לפרידה אצלך. בכל אופן אתצריכה לעשות הפרדה בין הגט עצמו שרק ברבנות תוכלי לקבל, לבין שאר ההליכים (משמורת מזונות פירוק שיתוף) שיש סמכות מקבילה. גם כאן וגם כאן יש מצב שתזדקקו לעו"ד, אך יש אפשרות להגיש בקשה ליישוב סכסוך בבית המשפט לענייני משפחה ולבקש את יחידת הסיוע לעזור לכם להגיע להסכמות והבנות ללא מלחמות.

chewe1

New member
רבנות או בית דין אחר../images/Emo53.gif ../images/Emo51.gif

תודה על התגובה המהירה הסיבה העיקרית היא חוסר התאמה מנטלית סיבה נוספת כ-6 שנים אני מפרנסת יחידה והוא יושב ואינו מוכן לעבוד, מצב שמתסכל אותו ומביא אותו לבקר אותי על כל פעולה או הוצאה כספית לילדים או לבית. הגעתי לכלל החלטה עם עצמי לפרק את הזוגיות, אני מעוניינת לעשות זאת בשקט ובהסכמה, אינני רוצה לפגוע בו או בילדיי, אינני מבקשת דברים מעבר למה שמקובל חלוקה של 50% לכל אחד ברכוש ותשלום מזונות או לקבל בחלוקת הרכוש תוספת של כ 15% או כל % אחר שייקבע בעבור אחזקת הילדים ולוותר על מזונות, היות וממילא אין לו כיצד לשלם את השלום השוטף. אני מבולבלת משלל העצות שקיבלתי מהסובבים לגבי מי יתבע ראשוןאת הפירוק ולאן כדאי לפנות רבנות או בית דין לענייני משפחה? אודה לך אם תעשי לי סדר בדברים.

גם אם בעלך מובטל

עדיין יש לו את החובה לכלכל את ילדיו. ולגבי שלל העצות שקיבלת כאן, אני חושבת שכדי לקבל עצות מקצועיות ונכונות צריך לפנות לגורם מקצועי בתחום הייעוץ. כמובן שלקבל כאן תמיכה רגשית ולשמוע על נסיונם של אחרים בהתמודדויות לא סותר את ההמלצה לקבל ייעוץ מקצועי ככל שהדבר נודע לאינפורמציה משפטית מקצועית. אם את אכן מעוניינת לנסות ולפתור את המחלוקות בדרכי שלום, את יכולה להגיש בקשה ליישוב סכסוך.

למה? למה את מתגרשת?

אפילו טיפה. טיפונת עבודה עוד לא עשיתם. כלום. הלחץ החברתי של החברה - לזרוק ומהר - תמצאי טוב יותר.... שוב פעם מפרק בית בישראל. זהו? הוא סיים את תפקידו? כל עוד הוא פרנס והיה הכל בסדר נשארת איתו, ועכשיו שיש משבר את בורחת מהר? אני לא מנסה להמעיט בכאב שלך או לזלזל בהחלטה שלך. חלילה לא. אלוהים יודע שאני עשיתי את זה פעמיים.... אני מדברת מנסיון, זה הכל.

denur1

New member
אם הכל נעשה בהסכמה בינכם אז

אין הרבה משמעות לפחות לא בהתחלה. ההבדל הוא שאותו בית דין או בית המשפט שיאשר לכם את ההסכם יהיה זה שידון במחלוקות בעתיד. למעט מזונות, גם אם ההסכם מאושר בבית הדין הרבני אפשר בעתיד לדון בהם בבית המשפט. אבל הכי טוב לעשות הכל בהסכמה חוסכים הרבה כסף וכל ההליך זריז ומהיר. למען הסר הספק, אני לא עו"ד.

בשלה לגירושין

למה? ציינת בעיות על כסף ועבודה. ציינת שיש יחסים מעורערים שאין יחסי אישות. משהו נשאר כדי לשקם או שבכלל אין אפשרות לאחות את הקרעים? האם את סובלת? לא תמיד צריך לרוץ לגירושין גירושין זה לא תשובה לכל דבר. בדקי טוב טוב..אם זה מה שאת רוצה את את עונה על כל זה : כן לכי ליעוץ ראשוני למדי את נושא הגירושין. ידע =כוח. אם יש באפשרות לגשר על פערים..לכי לגישור. אם יש אפשרות להציל את הנשואין=לכי ליועץ נשואין וטיפול זוגי. .

Ima Adama

New member
אוקיי, אז קשה לך...

העצמאות הכלכלית שלך היא לא ערובה שתהיי אדם מאושר יותר. לא קראתי כאן דברים קשים שמצדיקים גירושים. אין לך כל שמץ שלך מושג במה כרוכה פרידה ריגשית, נפשית ועוד... עולם הגרושים הוא בועה שרוב החברה לא מודעת לה וחושבים רק על חופש, מה את יודעת על חופש? מעט מאוד אנשים מסוגלים באמת לחיות בחופש ולהישאר שפויים, לחיות בחופש קשה יותר מאשר להיות כבול. ממה שאני קוראת, מדברייך. אין לך סיבה אחת טובה להתגרש, לדעתי. גבר שמאבד מפרנסתו מאבד את עולמו. הכעס והמרירות שלו יכולים להיות מובנים, לכן מציעה לך ללכת ללמוד איך להתמודד לחיות עם בעלך שנמצא בתקופה קשה מאוד. פרידה היא שסע לכולם ולך אין סיבה טובה לגרום לנזק.

למעלה