מי טס בתחילת העונה .

natyh

New member
מי טס בתחילת העונה .

חברים מי מנצל את ההסזדמנות חלון השלג בפתיחת העונה וטס כבר עכשיו ולאן ?

Cמן רשום

New member
ברור לך שזה לא אומר הרבה למי שלא מבין במדעי האטמוספירה?

בכל מקרה נמסר מגרמיש שצוגשפיצה ואלפנשפיצה ייפתחו כבר בסופ"ש הקרוב. סקי אהוי!

natyh

New member
דוקא לא ....

לפעמים אפשר לתקשר בשפת גוף ...
אני חושב שהקונוטיה של התמונה די ברורה גם אם אתה לא מבין מה היא אומרת ...
אם אתה מאד רוצה להבין אז לך להיסטוריה ... סיפור אגדה שקרתה באמת על אחד קריסטובל קולון יהודי טוב מגנואה שרצה למצוא נתיב מסחר להודו דרך הפלגה מערבה .
השנה היתה 1492 , שנה מפורסמת ביותר .
מספיק שתפתח וויקיפדיה ותעקוב אחר מסלול המסע של הניניה הפינטה והסנטה מריה כדי שתבין מה אומרת המפה הזו ...
ואם עדיין לא הצלחת להבין אז רמז ..סעו מהר לפני שיגמר ....
או שתחכו למרץ.

lunatick

New member
רוחות בגוגל

שלום נתי: תודה על הקישור ממעקב קצר נראה שהם עדכניים תוכל בבקשה להסביר את משמעות הצבעים.
ואם כבר: זו לא הפעם הראשונה עבורי שבועיים לפני לראות הרים קרחים ומעליות שובתות, כמי שאנדורה מעולם לא באה בחשבון אולי זה הזמן להגיד שטעיתי.
יואב

natyh

New member
זו לא חוכמה האמת ...

יש ברשותי הרבה יותר ידע ממה שניתן להבין בקריאה בפורום מירב הידע הוא כמובן מאנשים חכמים העובדים שנים בתחום הזה כאלו שלמדתי מהם , מעט משלי על סמך הלימוד האוניברסיטאי שלי בעבר וקצת מפעילויות שחייבו אותי ללמוד את התחום כדי לשרוד .

כל החוכמה להגיע מעלה היא להיעזר בכתפיים של ענקים אפשר להסביר בגדול או בכללי , אבל עדיין אפשר גם להגיד כי בבקירה 100 ק"מ מערבית לאנדורה יש 60-100 למרות הכל ,מה שכתבתי בזמנו התבסס על נסיון העבר .
אך זה לא אומר שכל הפירינאים והאלפים קרחים , זה אומר שצריך ללכת על אתרים שאינם תלויים באספקת מערכות רציפה , צרוויניה למשל ואל טורנס למשל גם שם המצב טוב או כמובן כפי שכתבתי בקירה .
ההסבר בגדול וא הלחצים לחץ גבוה מסמל אויר יורד מיד אסביר את הצבע , עננות ומשקעים צריכים לחת נמוך אויר עולה .

לכן אזור רכס לחץ גבוה באטלנטי קרוב לספרד רע לצרפת ספרד טוב לסקנדיביה , רומניה תורכיה .
מה שלא יורד במערב אירטפה ירד במזרחה זוהי כל התורה כולה גל רוסבי בלעז השם המקצועי .

natyh

New member
כחול לחץ נמוך צהוב לחץ גבוה .

עכשיו קיים סיכוי שמערכת כן תצליח לחדור מהאטלנטי לפירינאים כי המערכת מאד חזקה והרכס לחץ 1028 מסומן בעיגול ירוק בתחתי התמונה לא מספיק חזק כדי להדוף את המערכת לצפון מזרח , אף זהו דצמבר שבו יש עדיין סיכוי טוב למשקעים , מה יקרה בתחילת אמצע ינואר לא ברור ועל סמך ניסיון עבר לא מבטיח .

natyh

New member
ובהמשך לשאלה זו מערכת אימתנית לחץ 954 בעין

אם זו נכנסת עד יהיה מספיק שלג שני מטרים וצפונה לפחות בכל האתרים לפני תחילת היובש , אך המערכת האימתנית הזו היא תוצאה של היובש בשנה שעברה ואת זה חזיתי בהמלצה לנסוע מוקדם הבעיה תהיה בהמשך ועוד איזה בעיה .

lunatick

New member
גוגל

תודה נתי הצבעים ברורים אבל אתה כותב לחץ נמוך 954 אתה מקבל את זה מהצילום של גוגל או ממפה אמיתית?
אכן ספרד לא ממש גבוה נראית טוב מאוד כרגע אבל אני נוסע לאיטליה.
יואב

natyh

New member
מה שצכצס לצרפת בשלב שני באיטליה צרביניה למיטב ידיעתי

בשלב הראשון כך שאם אתה נוסע בקרוב מצבך טוב .
את הלחץ מקבלים בגוגל מה שמוצבע עם העכבר בעיגול ירוק מסומן בריבוע בצד שמאל למטה עם כל הפרמטרים ראה בתמונה .

lastnight

New member
כל ניסיון לתת עכשיו תחזיות לעוד 6 או 8 שבועות חסר כל ערך

ולא שונה מאסטרולוגיה או מקריאה בכף היד.

למעלה