מי טאנט רות

אסטרלו

New member
מי טאנט רות

מי טאנט רות, ארמאנה די מי מאדרה, סה מוריו אייר אי לה אנטררימוס אוי אן ירושלים. אילו דודתי רות, הייתה קוראת את שכתבתי בלאדינו, היא היתה מתגלגלת מצחוק. מה לך הגלותיות הזו? היתה שואלת. היא, שעלתה ארצה מאיזימיר בגפה בגיל 14 (!) עם ארגון "נשות מזרחי" החשיבה מאוד את העברית היפה את אהבת הארץ ולגמרי לא את העבר והנוסטלגיה. היתה אישה גדולה רות, לוחמת אצ"ל אמיצה, אשר בגיל 17 עסקה במבצעים מסובכים כנגד האנגלים בארץ ישראל. הטמנת רימונים מתחת לכלי רכב צבאיים וצפיה מהצד כיצד אנגלים נפגעים ואף היתה אסורה בבית הסוהר בגין העברת תחמושת. לימים, כאשר שוחחנו על כך בלהט (זה לא עבר לה- הלהט הזה!) אמרתי לה שאוייבינו היום עושים לנו אותו דבר. היא התייחסה לזה בביטול - אף אחד לא אמיץ וחכם כמונו, אמרה. דודתי רות הנפלאה בעלת הכתב היפה והמסולסל, בעלת העברית המשובחת - כל כך שונה מאנשי הדור שלה, כל כך אחרת מאמי ואחיה הנוספים, עברה חיים קשים ברובם. רק בשנים האחרונות ראתה מעט מנוחה ונחת בחייה. אתגעגע אליך דודה רות, תהייה מנוחתך עדן.

faridi

New member
אפרופו "האצ"ל"-

שבוע הבא האזכרה של ז. ז'בוטינסקי ע"ה ב-כ"ט בתמוז בהר הרצל בירושלים. אפשר לזקוף לזכותו את התוצאות כלפי אותה דודה.

may55

New member
אסטרלו

כתבת עליה דה אלמה אי דה קוראסון תהייה מנוחתך עדן של דודתך רות

SAMI RUSSO

New member
אסטרלו קרידה תנחומי ושלא תדעי צער

אייה מוס דש'ו לבואינה ב'ידה אי אן גן עדן קארפוזה סו אלמה....אמן אשת חיל

etica

New member
אסטרלו ורחילו קרידאס

ולדודתי לאה שלא תדעו צער יותר אי ב'וזוטרוס קה ב'יבאש. אסטרלו מאד ריגש אותי לקרוא את מה שכתב.

rifka1

New member
אסטרלו מרגש מאד ושלא תדעו עוד צער

אחזרת אותי אחורה לאותה תקופה ולזיכרונות שלה, ולאותם אנשים שנתנו מעצמם למען הקמת מדינה. צביטה בלב ודימעה בעין.

ר ח י לו

New member
../images/Emo7.gifאיזו אבידה הנייר צר מלהכיל את מה

שאפשר לכתוב על דודתי האצילה. היא אפילו היתה חברה במועדון הלאדינו של חיפה והשתתפה כמעט בכל שנה בכנס הלאדינו בים המלח, עד לשנה שעברה. כשספרנו לה שאנחנו בפורום הלאדינו היא חייכה חיוך רחב. נתגעגע אליה מאוד, בכל שנה שלחה לנו אגרת ברכה לשנה החדשה (שנה טובה) ולא פספסה אף אחד, אני יושבת עכשיו וקוראת את האגרות האלה ודומעת, איזו עברית ואיזה סגנון כתיבה, היא תחסר לנו מאוד. תהיה מנוחתה עדן. תודה לכל המנחמים שבת שלום

ש ח ר ש

New member
אסטרלו ורחלו רואים שאהבתם אותה מאוד

מנחותה בגן עדן תארתם אישה מדהימה

מוי מריקיוזו

לו קה אסקריב'יטס סוברה טו טנטי. קה רפוזה סו אלמה אן גן עדן לה בואנה וידה דשו פרה טודוס. בבניין ירושלים תנחמו.

tsiporganeden

New member
מירי שכחת את דודה ג'ויה שלנו?

זכרונה לברכה, אח איזה אישה, תמיד אהבה לצחוק, אהבה להתבדח, לספר לנו סיפורים, הגיעה אחרונה מכל אחיותיה ארצה והיתה הכי אינטליגנטית, למדה לקרוא ולכתוב, היתה קוראת עיתונים, לה וורדה, והיתה מספרת לנו את הרומנים שמתפרסמים שם, איך אהבנו כשהיתה מגיעה הביתה, אני ואחותי ז"ל ממש היינו צוהלות, מסכנה היא שיכלה בת שהיתה בת עשר, זכרונה לברכה, אלוהים נתן לה אותה אחרי 15 שנה ורק לעשר שנים, לנו זו היתה ממש אבידה, כל כך אהבנו אותה, חויקה היינו קוראים לה, עד היום אני פוקדת את קברה, זה היה נדר שלי, שאני לא מפסיקה. ולמרות זאת החיוך לא מש מפני דודה ג'ויה, ג'ויקה אהבנו לקרוא לה, נדמה לי שכבר סיפרתי לכם עליה. יהי זכרה ברוך אני מאוד מאוד מתגעגעת.

אסטרלו משתתפת בצערך

קראתי את ההודעה מיד כשהיא הופיעה וחייבת אני לציין שמה שכתבת צייר לי תמונה ברורה של אישה מאוד מיוחדת מהזן שקשה למצוא. הדבר גרם לי להרבה מאוד הרהורים ומחשבות.

לרחילו ואסטרלו,

משתתפת בצערכם על מות דודתכם היקרה, "אשת חייל מי ימצא ורחוק מפנינים מכרה"

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gif גראסיאס אה טודוס../images/Emo24.gif

מה סה בוזאו אל "מודם" אי סולו אגורה טרושי מואב'ו. נו פודי רספונדר ב'וס.

רותי ב.

New member
כל כך יפה כתבת עליה... העברת

את כל התחושות, וההערכה אליה. בגן עדן תהיה נשמתה
ומתנצלת על שרק כעת קראתי ..

למעלה