מי חושב פה

מי חושב פה

שישיבה זה דבר טוב לבחורים?הרי שבעים אחוז ויותר נמצאים שם ולא טוב להם.ומופעלים עליהם לחץ מההורים.ממה יגידו ומהקהילה..אז למה לא פותחים מקומות שיתאימו לרוח שנושבת כיום.הרחיקו לכת ישיבות שכל דבר שקשור למודרני כמו כפתור צבעוני הם אוסרות.לא שברחוב אצל החילונים זה מעניין איזה צבע הכפתור.בתכלס החינוך החרדי פשט ת`רגל הכפיה כבר לא עוזרת.ומי שילך ראש בראש רק יסבול.לסיום תמונה מדהימה מהמשחק מול שחצני ירושלים

ישיבות סבבה זה טוב מאד.

וכמו שאמרתי, יש כאלה. לימודי חול, זה בדיעבד. רק למי שנוכח לדעת בוודאות שתורתו לא תצליח להיות אומנותו. ישיבה ולימודי חול = שעטנז.

לא צודק! ישיבה זה באמת טוב!

רק צריך למצוא את הישיבה שנוח בה מבלי מגבלות ה`מה יאמרו`. ויש.

אדוני..

בעבר למדתי באחת הישיבות הטובות בארץ (ומאוד התאמתי לשם) וממש לא היו לי מגבלות של `מה יומרו...` ועם הזמן בעטתי ... אולי תסביר לי מדוע ?

אני צריך להסביר??

אתה צריך לענות תשובות אמיתיות לעצמך. באמת התאמת? אם לא, זו הסיבה לבעיטה. אם כן, עליך לעשות חשבון נפש קטנטן. לא לפסול את הישיבה.

פשוט לא מפסיק לברבר.

עוד לא מצאת דרך לעצור את שטף הברבראציה? כי אם תצליח להפסיק, אולי יתפנה לך זמן לחשוב על הברבראציה... אני מבקש מחילה מכבודך על שנאלצתי להיות תוקפני.

נכון, זה באמת חסך...

אם לא הניק הייתי צריך למצוא דרך אחרת להעביר את המסר.

19אריאל

New member
טוב לי בישיבה .

וגם לכל החברים שלי. אני חושב שטעית כשכתבת 70 אחוז . אתה יודע מה...? אני לא יודע אם אני דוגמא. אני לומד בישיבה מצוינת אבל מאוד פתוחה וזה סוד ההצלחה . יש אצלנו בחורים רגילים לחלוטין אבל הצליחו להחדיר בנו הבנה ומשמעת עצמית לתורה ומצוות אנחנו אוהבים את זה ומאושרים בזה . פשוט עשו את שלהם ברמת ההסברה ובלי לרדוף אחרינו יותר מדי וכל אחד בקצב שלו הגיע להכרה הנכונה . בישיבות יותר סגורות אני מבין על מה אתה מדבר. כשכל היום את על הכוונת ואם נעלמת לכמה שעות המשגיח מתחיל לירות עליך טבעי שתמרוד, כמו כל חיל שיורים עליו הוא משיב אש. זה לא דרך. זו לא שיטה. רק מאבדים נשמות בדרך כזאת. את הדור שלנו צריך הרבה ללטף וזה לא כמו פעם שצעקה אחת מהרב והילד חוזר למסלול. זו משנתי בנושא.

יש רק דרך אחת

הועתק מויקי ; ישיבת דרך השם היא ישיבה גבוהה השוכנת בשכונת הר נוף בירושלים. הישיבה משתייכת לזרם החרדי ליטאי, אך מנסה ליצור לו אלטרנטיבה, בדמותם של צעירים שומרי מצוות וקובעי עיתים לתורה, ומאידך בעלי מקצועות חופשיים, המעורים בעולם העסקים והתקשורת. הישיבה מצרפת לשורותיה צעירים שלא מצאו את מקומם בלימוד תורה תמידי ומעוניינים לצאת לשוק העבודה או לאקדמיה. הישיבה משתדלת להימנע מלקבל "נוער שוליים" שמעוניין לעזוב את אורח החיים התורני ולא מעוניין להצטרף ליצירת האלטרנטיבה למודל החרדי הקלאסי. מייסד וראש הישיבה הוא הרב ברוך צבי גרינבוים. על צוות הישיבה נמנים הרב ארי מור והרב צבי רענן, הרב יוסף קול והרב יצחק גלצר. אין דרך אחרת.

למעלה