מי חוצפן?

n o g a1

New member
מי חוצפן?

מהי התנהגות חצופה לדעתכם? "את חוצפנית" אמרה לי בתי. (אתם קולטים? היא אמרה לי - חוצפנית:)))) אמרתי לה שזה שהיא קוראת לי חוצפנית הופכת אותה לחוצפנית עניתי בצחוק. ואז נשאלתי מזה זה חוצפנית. מממ... צריכה לחשוב על זה עניתי. אין לי שמץ , מישהו יודע?

old friend

New member
תסבירי לה

כשילד עונה את התשובה הנכונה כשילד עונה תשובה של מבוגר אז הוא חוצפן

Snarc

New member
עניין יחסי

המבו על רמות הציפיה...לרוב יזרק על "ערכים" כגון נורמה מקובלת ושאר ממבו גמבו,..בפועל חוצפה הינה מה שאיננו רוצים לשמוע,מהאדם שאיננו רוצים לשמוע זאת.

Revolter

New member
האקסית שלי היתה אומרת לי את זה

נעמדת מולי, עייניה רושפות, ידיה על מותניה ומסננת בארסיות: "חצוף אחד". והיום? היום היא כבר לא אישתי, אבל אני עדיין חצוף.

Revolter

New member
חריגה מכללי המשחק

כל חריגה מכללי משחק, מחוקי התנהגות, מהסכמות כאלו או אחרות, יכולה להחשב חוצפה. בדרך כלל מדובר בחוקים וכללים שאינם כתובים ושאינם מפורשים. ילד שמתחצף להוריו פורץ את חוקי הנימוס והכבוד להורים. זוהי הדוגמא השכיחה ביותר, אך כמובן שיש עוד.

חצוף

זה כשמישהוא אומר/עושה לך משהוא שמשאיר אותך חסרת מענה. ממש חוצפה להביא למצב כזה!

יערית

New member
היא לא במיקרה

גם ניפנפה לך באצבע המצביעה נו נו נו ילד רע?

ספיישיל

New member
חוצפה=

לעבור על גבולות הכבוד,ההגינות,הנימוס והדרך ארץ ביחס הבינאישי בין בני אדם.

ספיישיל

New member
חוצפה=

ספיישיל

New member
חוצפה=

magic40

New member
צרת רבים חצי נחמה

ולי נדמה לפעמים שאני הילדה והיא האמא

1hakim

New member
שיא החוצפה

זה לחרבן ליד בית של מישהוא -לדפוק בדלת ולבקש נייר טאולט- השאר הכל יחסי

כלל בסיסי אצלי ../images/Emo141.gif

כלל בסיסי אצלי הוא לא להשתמש במלים שאני לא בטוח לגבי משמעותן. ובנוכחות ילדים - על אחת כמה וכמה. במיוחד כשמדובר בילדים נבונים.

יערית

New member
מוכר:)

גם אנחנו משתמשות במילה הזו אחת מול השנייה,אבל המילה שבא אני ממש מתכוונת לכך שהיא מדברת אלי בצורה לא נאותה אני קוראת לה חצופה,כך שמה את ההבדל בין חוצפנית =שובבה ולשון מהירה לבין חצופה. את האמת שאין ממש הבדל ,אבל הטונים משתנים בין המילה הזו למילה האחרת.

קטי30

New member
חוצפה שכזאת../images/Emo8.gif

היא מוכרת ולא כזאת נדירה. קראתי כתבה על הנושא: התמדדות עם החוצפה עם ילדים בגילאים היחסית קטנים. מומלץ לקרוא
בוקר טוב לך

למעלה