מי זוכר/ת חסידות?

מי זוכר/ת חסידות?

קישור למצלמת רשת המתעדת קן חסידות בישוב CHYBY ליד פוזנן. כרגע יש 5 ביצים בקן, זמן בקיעה צפוי עוד 25 יום. http://www.bociany.kalinski.pl את הדף הנוסף שנפתח עם הפירסום לעסק של בעלי הבית אפשר לסגור מיד, אלא אם רוצים להזמין מהם אגזוז לרכב.

יופי של קישור הבאת חתול.

מזל שיש כמה יוצאי פולין שממשיכים לכתוב פה, אחרת הפורום הזה היה שובק חיים מזמן.

תודה

לא ידעתי שגם בפולין יש את הפרויקט החשוב והנהדר הזה. שלך חנה גונן

davidncsy

New member
חשבתי שהתכוונת לתנועת החסידות

ואמרתי לעצמי, אח איזה יופי. יש מי שלא שוכח שפולין בלי תנועת החסידות היא כמו חסידות ללא כנפיים..

deebeebee

New member
החסידות ופולין

ואני מתכוונת לתנועה- אנחנו מסתכלים ומתמקדים בהוויה היהודית של פולין, ולכן נראה לך שפולין ללא תנועת החסידות היא כמו..... אבל, האם כך נראית פולין לפולנים עצמם? על החסידות אני יודעת רק שהן הביאו אותי לכאן

deebeebee

New member
לא כולם יוצאי פולין

אצלי במשפחה רק אבא שלי יוצא פולין והוא יצא משם בשנת 1935 (למזלו הרב משום ששאר משפחתו, אלה שלא יצאו משם, מתו כתוצאה משאיפת גז ציקלון B.) לגבי ההערה השניה- כל פורום ישבוק חיים אם לא יכתבו בו אבל מה הטעם לכפות כתיבה כשאין על מה לכתוב ולא תמיד את מוצאת על מה לכתוב.

הלינקה

New member
נושאים? - אין בעיה! יש מחסור

בתגובות.....אנשים לא תמיד מגיבים, ולא ברור למה, מחוסר ענין, מחוסר נימוס, או בגלל חשבונות אישיים

ואני חוזרת לנושא הניהול

אם היה פה ניהול טוב של הפורום, אני בטוחה שהפורום היה פורח. כל הנושא הנוגע לפולין מעורר הרבה סקרנות ושאלות מצד הרבה גולשים. בהתחלה זה התחיל נחמד, כולל המתכונים, אבל הגיע לפה בחור נחמד שלמד בפולין רפואה, ולטעמי האישי, הפך את הפורום לבמה לתשומת לב והכל הסתובב סביבו, וכך נשרו חלק גדול מהמשתתפים. אולי החתול הזקן יקח על עצמו את ניהול הפורום???

כן ולא

לא שלפורום שלנו ככניראה יש את האופי שלו שהוא יותר זורם ורגוע,מי אמר שכל הפורומים חייבים להיות תוססים כל הזמן? וכן שבאמת יש דברים שחייבים לקחת בידים ולעבות את הפורום בקצת יותר תוכן כמו לינקים,מאמרים על נושאים שונים כמו פולין בהיסטוריה,גאוגרפיה,טיולים,טיפים וכמובן יחסי פולנים-יהודים,לכן אולי כדאי שניפגש ונדבר על זה בתוך סיעור מוחות קבוצתי. שלכם חנה גונן

הלינקה

New member
אולי תשלחי מסר אישי לקשורים בדבר

ונראה מה תהיה תשובתם. פולני הראשון היה 100%, אולי קרה משהו, שאנחנו לא יודעים, במקרה כזה צריך להיות ממ.

אין לי שום כעס על הפולני הראשון

שהרי הוא יסד את הפורום והגה אותו אבל מטבע הדברים הרי נולדה לו עוד ילדה ובודאי שהפרנסה והמישפחה דוחקות את הפורום ומי אני שאבוא אליו בטענות? אני לא רואה שום צורך בחשאיות של המסרים כרגע הרי כולנו אנשים מבוגרים ובוגרים ורוצים בטובת הפורום כך לפחות אני מקווה ולכן טוב יהיה אם הדברים יהיו גלוים וכולם יהיו שותפים. שלך חנה גונן

"אדומים"

לא קומוניסטים ולא מעצבים
בהרבה פורומים בתפוז יש גולש/ת אחת או שניים שהניק שלהם מופיע באדום. הם בד"כ "מומחים" או א/נשים , שלקחו על עצמם אחריות לתחום מסויים בפורום. למשל להביא פעם בשבוע חדשות בנושא מסויים,(למשל תרגום מעיתונות פולין) או מתכונים מיוחדים... או לאסוף חומר /לתרגם וכוליי.

את מתכוונת ליועץ

לצערי העבודה והלימודים אינם מותירים לי די זמן לקחת על שיכמי את המישרה אבל לפני שמזדרזים למנות יועץ הרי שהפורום צריך יותר מזה,השקעה של ממש שמצריכה עבודה קבוצתית. שלך חנה גנן

יועץ זה עניין רציני...

אבל אם כל אחד מהמשתתפים הקבועים, יקח עליו איזו תרומה קבועה, ולא מאד מחייבת כמו פינת מתכונים / חדשות יד ושם / חדשות מפולין / מסלול טיול בפולין / שיר שבועי מתורגם.. וכוליי (סתם רעיונות) זה מה שיכול לבנות פורום שוקק.

למעלה