מי זוכר מי יודע?

נשואה1

New member
מי זוכר מי יודע?

אין ספק שהאירוע הגדול ביותר של שנות השישים, לפחות בארצנו הקטנטונת היה מלחמת ששת הימים. כילדה בת 13 באותה תקופה, אני זוכרת שלקחו אותנו בוגרי השכבה של ביה"ס היסודי (לא היו אז חטיבות ביניים) למלא שקי חול להגנה. כולנו היינו מחוברים לרדיו ולטרנזיסטור, והאהבה שהרעפנו על החיילים לא ידעה גבולות. הקטע שהכי זכור לי מתקופת המלחמה הוא שביום שחרור ירושלים, כאשר מוטה גור ז"ל קרא: הר הבית בידינו, ירד אבי ז"ל לרחוב הראשי. בידו בקבוק קוניאק, בעיניו דמעות אושר עילאי, ופשוט חילק לכל העוברים והשבים כוסית לחיים. אם מישהו היה עושה זאת היום, נראה לי שהיו מאשפזים אותו בכפייה. אבל זה הקסם של אותם ימים , נאיביים ומלאי אופוריה.

דרדרית

New member
בטאאאח שזוכרת וחשבתי לשאול שאלה

זו... מעניין - גם אני הייתי בכתה ז'. גם אצלינו אנחנו מילאנו את שקי החול וחפרנו "שוחות". זוכרת במיוחד את הירידה ההיסטרית למקלטים כשהייתה האזעקה - אמא נושאת מזוודה של מסמכים ואלבומי תמונות, (אבא גוייס להג"א), 3 בנות רצות בגרם המדרגות מקומה רביעית למקלט וכלבה קטנה צ'פי (בשפה החונגרית=טיפה קטנה) נובחת בקולי קולות ורצה אחרינו. שנים עוד שמרתי ת'עיתונים מאז ובאיזשהו שלב במעברים הרבים שלי בחיים- הם אבדו
זוכרת במיוחד את "תקופת ההמתנה" עם השירים המרגשים דאז: "אנחנו נעבור.." "נאצר מחכה לרבין", "את שארם א-שייך" ועוד.. בטח אזכר בפרטים נוספים בהמשך..

ליילנד

New member
אפשר לשכוח?

יו, אני כנראה המבוגרת שבינינו, אני הייתי בכיתה י' ואני זוכרת את: "כאן קול ארם מקהיר, חיל הרגליים של המצרים נכנס לחזיות של ת"א.... ראשון לציון, נס ציונה ורחובות עולות באש
...." (בעברית כמובן) ואנחנו יושבות בכיתה ברחובות מסתכלות החוצה וצוחקות: איפה אש? איזו אש בראש שלהם? בכלל הלכו הרבה קטעים עם "קול ארם מקהיר". המשפט הר הבית כפי שהוא בקע מהרדיו נשאר חרוט וחקוק באזני לכל חיי, זה היה מרגש בצורה מדהימה וזה כשאני מדברת על בית חילוני לחלוטין. אגב ברחובות אצלנו בתיכון לא מילאנו שקי חול. ואיך חיל
שלנו חיסל להם את כל ה
בעודם על הקרקע. זה היה מדהים.

פרחבר

New member
כנראה אני הקטנה... ../images/Emo8.gif

זוכרת את האזעקות, זוכרת שהיינו צריכים להכחיל את פנסי המכוניות ולכסות את החלונות שיהיה חושך - "האפלה". אצלנו המקלט הוא בבית - וכל השכנים באו אלינו. זוכרת שפעם הגעתי לבי"ס, היתה אזעקה ולא נתנו לי להיכנס. עד שאחת המורות חטפה עצבים על השומר
מצרפת תמונה היסטורית מאז, מי זוכר אותה

ליילנד

New member
==../images/Emo127.gif==

אפרופו מקלטים, יש אנשים שלא היו להם מקלטים והם חפרו שוחות בחצר, לדעתי זה נורא מפחיד להכנס לבור שחפרת....

דרדרית

New member
התמונה ממש לא מוכרת אך ...

פרט אחד צד את תשומת ליבי. מאיפה התמונה? מתי צולמה??? אשמח לקבל פרטים אלה. תודה

פרחבר

New member
היסטוריה

התמונה צולמה בסיני (כמובן) ע"י אבא שלי, חטפה פגז במהלך מלחמת ההתשה, כלומר אישם בין 67-תחילת שנות ה-70... שימי לב לשמות שעל השלט : רבין טליק אריק שרון ועוד

טרמפים חופשי

אחד המאפינים של ימי המלחה היה מצב הטרמפים. ברגע של מלחמה כולם עוצרים ולוקחים את כולם.

פרחבר

New member
זה נכון גם כיום, ולא מאפיין את שנות

ה-60. גם שהייתי בצבא, טרמפים היו עניין שבשגרה ולא היה לי כל קושי להשיג טרמפ מת"א לירושלים
מתי שרק רציתי...

ליילנד

New member
אני דוקא התנסיתי בזה ב-73 ../images/Emo141.gif

לא בסיקסטיז, אבל הטרמפים האלה הם מאפייני המלחמות, במלחמות כולם היו מלוכדים ודואגים אחד לשני.

למעלה