מי זוכר ומי יודע........?

מי זוכר ומי יודע........?

לפני שהיה "בנה ביתכ" והרבה לפני שכביש החופ חיפה-ת"א נסלל צמחו להמ בצידי הדרכימ שיחי ענק קראנו להמ "קציות" היו לקציות פרחימ צהובימ קטנימ עמ ריח משכר כל ניסיונ לקרב את הפרח לאפ השאיר סימני אבקנימ על הפנימ לפני כמה ימימ נתקלתי בעצ עמ פרחימ דומימ "בוהניה" ובכל זאת עצ דומה הוא לא אותה הקצייה היש עדיינ קציות בארצנו הקטנטונת?.

עיניים

New member
אנחנו קראנו להם

אקציות,,,, ענפיו היו קוצניים, והיינו משחילים ידינו בינהם על מנת לקטוף (או לשבור) חלקי ענפים, היינו דוחפים את האף ולו כדי להריח את הריח המטריף, והפכנו, כדברייך, לצהובים,,,, אחורי זה - נעשינו אוהדים של מכבי תל-אביב,,,,

אטיוד5

Active member
יש לי בוהניה בחצר

הילדים התמידו לה את הכינוי "העץ היפה" אבל הפרחים סגלגלים-ורדרדים צהוב זה כנראה סירה קוצנית, שיח נמוך או מימוזה, שיח ענק, בצידי הדרכים

לא שיח

ממש עצ ולא קוצני עומד לו בחצר הקיבוצ השכנ בלב מדבר עמ פרחימ צהובימ בכל מקרה אבדוק מחר ואולי הקציות ההמ של פעמ הנ המימוזות בכל מקרה אני רוצה לזכור את השיחימ ההמ כקציות

אשור

New member
לפי אישתי שהיא גננת חובבת

את מיתכוונת לשיטה הים תיכונית.

תודה לאישתכ ולכ

עצי שיטה המונ יש באיזור שלי ושיטה שכזו עמ פריחה שכזו או בוהניה שכזו רק אחד שווה בדיקה מעמיקה

בינגו

התאחמ ככ העצ בקיבוצ השכנ באמצע המדבר הוא שיטה ארוכת עלימ ותודההההה לכולמ אחכימ את זה שהטעה אותי ואמר בוהניה . ועכשיו מסתדר לי גמ קציה= שיטה ימ תיכונית ואמ לא אמרתי לכמ בהתחלה אז......... הילי מבינה מהר כשמסבירימ לה לאט משפט נוסטלגי משהו ושוב תודהההההההההההה

זהבוש

New member
על פי מידע מבני זוהי" שיטת משוכות"../images/Emo20.gif

לפי דבריו זוהי שיטה שמיובאת בעיקר מאוסטרליה. ואגב גם פה בקניה אנחנו פוגשים אותה רבות.

redredole

New member
נכון

בנך צודק לגבי המקור, העץ במוצאו מאוסטרליה, עץ ירוק עד, אבל לפי המגדיר שמו העברי שיטה ארוכת עלים. שמו הלטיני אם מעניין הוא: acacia longifolia.

ולמישהו יש מושג למה...........

הטעו גמ אותי ואמרו בוהניה ועל זה אמרו הגששימ טעות טועימ טעינו והשאירו אותנו תוהימ אולי מעט נבוכימ

אני חושב שליד אזור נחל פולג...

...שמדרום לנתניה... נדמה לי שבמחלף ליד ניתיה דרום(מושב אודים) עדיין רואים אותם...
נ.ב. אני זוכר שהיינו "בונים" "חושות" מתחת לענפים שלהם, כי הם יצרו מעין מרחב סגור כזה...

למעלה