מי זה ראש הממשלה?

רם אזרח

New member
מי זה ראש הממשלה?

פגשתם לאחרונה מי שלא זכר מי זה ראש הממשלה, אבל הכיר בע"פ את שמות כל המתמודדים משלב המיונים של הישרדות? אז במה אתם מתענינים מהחדשות: פוליטיקה, בידור, ספורט, רכב? מי בכלל לא מחובר לאקטואליה ולא רואה חדשות או קורא עיתונים? מי מכור? מי לא ראה מהדורת חדשות בטלויזיה כבר הרבה זמן? מי לא קרא עיתון מזמן? ומי קורא כל יום את כל העיתונים?

12111 מיכל

New member
כן פגשתי הרבה כאלו....

בעיקרון רוב החברות שלי וזה פשוט מפחיד.... רבים מהאנשים שאני מכירה לא מודעים למה שקורה פה... אני בעיקרון כול יום קוראת עיתון. טלוויזיה לא ממש בגלל שאין לי כל כך זמן לזה אבל אני מתעדכנת

chuchi46

New member
וואו

כשלמדתי נהיגה (עד לא כל כך מזמן
) הייתי קוראת כל שיעור עיתון- מצטבר לפעמיים שלוש בשבוע, ובד"כ אני קוראת את העיתון של הסופ"ש. חדשות בטלוויזיה הפעם האחרונה שראיתי הייתה בעופרת יצוקה, נמאס לי לשמוע תמיד את אותם הדברים.. כך שבתכלס? אני לא מעודכנת. כן יודעת מי ראש הממשלה, שליבני מטומטמת, שפרס סופסוף הנשיא ושאומרים על שר האוצר שאין לו ביצים, שהתקציב הוא חלטורה, שרוצים לדפוק את החינוך, אבל עדיין- לא באמת מעודכנת, ביחס למה שהייתי רוצה בכל מיקרה. אגב- מריאליטי אני מתרחקת, תוכניות רדודות יותר משלולית אחרונה, ועצוב איך כולם הולכים אחרי זה.. כשחושבים על זה, הערוצים היחידים שיש לי ושווים צפייה הם ערוץ ההיסטוריה, ערוץ 8 ולפעמים נשיונל ג'אוגרפיק. נסו גם אתם (ואגב- בשבתות גם לפעמים יש תוכניות טובות ב-23)

pilpelmemule

New member
אני גם וגם :)

מתעניינת בהכל! יש הרבה כאלה אנשים כמו שאמרת.. הישרדות וכאלה מעניין אותם יותר.. אני גם משתדלת להיות מחוברת לאקטואליה ולהבין מה הולך בארץ ובעולם וגם מידי פעם אני רואה תוכניות ריאליטי זה לא נראה לי כזה חטא O_O אני קוראת עיתון כל כמה ימים או משהו (או לפחות עוברת עליו בכללי) ורואה חדשות גם משהו כזה.. עם אבא הכי כייף לראות חדשות הוא מתחיל להסביר לי דברים וזה חחח אבל כשיש לי זמן זה נחמד לראות תוכניות ריאליטי כמו הישרדות.. רציתי שמירית תזכה אגב חחח סתם כי היא חמודה וסוף סוף מישהי מהאיזור שלנו (פחות או יותר...פחות פחות חחחח אבל בסדר) אבל בקטנה[= וואי מעניין מה עושים עם מליון שקל פתאום.. מענייין מה אני הייתי עושה עם מליון שקל. *.* לא חשוב אני גולשת לדברים אחרים XDD יאללה בהצלחה בבגרות במתמטיקה מחר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני לא יכולה לראות יותר מספריםםםם אני מתה לסייםםם את ה007 הזההה

count on me

New member
ממממ

אני רואה חדשות...תלוי אם אני בבית או לא...אבל לרוב אני מתעדכנת בעיקר באינטרנט...אני חושבת שזה די מספיק... עיתונים אני פחות אוהבת, זה גוזל ממני הרבה זמן...למרות שלעיתים יש כתבות מעניינות אז אני קוראת אותן... אני מתעניינת בכל התחומים האלה, מכוון שכל הזמן אני גם עם היד על הדופק...כי זה חלק מהמקצוע שאני לומדת ונבחנת עליו בסוף שנה ( תקשורת וחברה ) חח נגיד היה לנו פעם על נינט, היה על האח הגדול, על פרסומות...ככה שאני לא חיה בעולם אחר... יחד עם זאת, אני חושבת שאין שום רע בתוכניות ריאלטי אם אנחנו מודעים לכך שאנו צופים בשביל הכייף...ולא מאמצים ומושפעים מהם...ברור שמותר להנות ולראות...כל אחד "בורח" מהלחץ בדרך שונה. אני לדוגמה מאוד אוהבת המירוץ למיליון, אני חושבת שזה ריאלטי טוב, מאז שהבניםם המגעיליםם העיפו את הבלונדיניות...זה פחות מסקרן...אבל בכל זאת... חשוב להיות מעודכנים, יחד עם כל הלחץ הפינימי שלנו...למרות שאני מכירה הרבה שהיו מעדיפים שלא לראות את כל התשדירים השלילים בטלוויזיה... ולי יש שאלה נוספת, האם אתם מתעניינים על מה שמדינות אחרות חושבות עלינו? כמה הנושא של תדמית ישראל מעסיקה אתכם ?

smailie

New member
אני בעד גיוון. שיהיה הכל

פעם ניסיתי להיגמל מההתמכרות לאקטואליה. אז פשוט ניסיתי יום אחד בלי לקרוא עיתון ובלי להאזין ל"חדשות" ומהר מאוד נהייתי עצבני. כנראה שבמדינה כמו שלנו הרצון לדעת מה קורה כל הזמן הוא בלתי נשלט... אני מודה שהפכתי להיות מאזין נלהב של תוכניות כמו "יש עם מי לדבר" בגלי - צה"ל. לכל אחד יש מה להגיד על מה שקורה כאן וכנראה ששום דבר כבר לא יעצור אי - פעם את התכונה הכּׁה "ישראלית" הזאת. למרות זאת, למדתי לצרוך את ה"חדשות" ואת מה ששומעים בכלי התקשורת בגישה ביקורתית. למשל, לא תמיד כשאומרים שאיש - ציבור מסויים הוא מושחת ושקרן, זה בהכרח ככה. לפעמים הכותרות ואופן הסיקור גורמים לנו להאמין שמה שאמרו לנו זו האמת הנכונה והמוחלטת. כשבשיחות סלון משמיצים אישיוּת מפורסמת, אני משתדל בד"כ לשבת בצד ולא להביע את דעתי. להערכתי, כל אחד שומע ב"חדשות" את מה שמעניין אותו. ככל שהמידע יותר נוגע לך, ככה קיים סיכוי שתרצה להתעדכן לגביו. אני בטוח שבשבועות הארוכים של שביתת המורים, כולכם חיכיתם לשידור ה"חדשות" ואיך שנשמעו ה"פיפסים" מיד הגברתם את הווילום וצעקתם על כל בני הבית שישתקו. רציתם לדעת אם מחר חוזרים לביה"ס וגם לנסות להעריך בהתאם לשכל הישר, בהסתמך עלהפרשנויות ועל המרואיינים, את מידת הסיכויים שהשביתה עומדת לפני סיומהּ. לעומת זאת, אני כבר לא תלמיד ואין לי ילד בגיל בי"ס עדיין, אז פחות התייחסתי לדיווחים הללו. אבל מתי כן מצאתי את עצמי צמוד לרדיו ולטלוויזיה? במלחמה האחרונה, כשהישוב שלי היה בטווח הטילים. הרגשתי דחף לדעת מה קורה, היכן נפלו טילים במשך השעה שחלפה ולקבל אינדיקציה לשאלה האם תהיה "הפסקת אש" ובחמאס מתכוונים להניח את הנשק. במקרה הזה, היו לדיווחים השפעה ישירה עליי ולכן היה לי חשוב להתעדכן כל הזמן. לפעמים אפילו פרשנויות ולא עובדות סופיות הרגיעו אותי. כל פיסת מידע מתחום המלחמה בעזה או מן ההערכות בזירה המדינית הייתה חשובה לי. בכלכלה אני לא מתמצא בלשון המעטה וידיעות חדשותיות בנושא גורמות לי לשיעמום נוראי. אבל אני בטוח, שברגע שיהיו לי מניוֹת או אחרי שאתמנה לתפקיד בכיר בתאגיד גדול, הנתונים מן הבורסה וענייני ריבית שכרגע לא אומרים לי כלום, יהפכו פתאום להיות חלק משמעותי מעולמי ואחוש אז מוטרד מכל שינוי קטן. מרבים להאשים תוכניות כמו "כוכב נולד", "האח הגדול" ו"הישרדות" בהרס התרבות בישראל ובוולגריוּת שהיא מקור כל הרעות החולות בחברתנו. אני לא חושב ככה. לדעתי, אלה שטוענים דברים כאלה קצת נסחפים ומגזימים. מוכרח להיות מקום גם לבידור מן הסוג הזה. לשדר רק אמנות גבוהה בערוצי הטלוויזיה זה יהיה הדבר הגרוע ביותר. הסרת תוכניות הריאליטי מלוחות המישדרים תביא לתוצאה של טלוויזיה עם תכנים חדגוניים והגמוניה של דברים שרק מעטים יצליחו לאהוב ולִצפות בהם בהנאה. לא הייתי רוצה שכל היום נראה ב"ערוץ 10" או ב"ערוץ 2" רק קונצרטים. זה לא כזה רע להפגין בקיאוּת בחייהם של המתמודדים בתוכניות ריאליטי. להיפך: דווקא אדם שמגדיר את עצמו כמשכיל וכתרבותי, מוכרח לדעת משהו גם מתחום הבידור הפופולארי, אם ברצונו להישאר מעודכן ומחובר למה שקורה מסביבו. לא נראה לי שהתוכניות הללו עד כדי כך השתלטו על חיינו. נכון שהפירסום הוא אינטנסיבי, אבל אנחנו, האזרחים הפשוטים "מן השורה", ממשיכים לחיות את חיינו ויודעים לשמור על פרופורציות. התמהיל שיש בערוצי התקשורת כיום, תוכניות איכות לצד בידור קל להמונים, שומר על איזון מושלם כמעט וככה זה צריך להיות.

למעלה