מי זה ארז קמה?

מי זה ארז קמה?

ישנו מישהו שמתעד את הטיולים עם המדריך הזה (אני לא יודע אם הוא מורה דרך). והנה כמה פנינים מביקור בתחנת הרכבת של כפר יהושע: 1. ".....הרכבת נקראה "אתונו של הסולטאן" כי היא נסעה במהירות של 20 קמ"ש, קצב הליכת אתון....." 2. ".....רוחב המסילות היה בויכוח ולבסוף התפשרו על רוחב המסילות הגרמני 106.5 ס"מ. האדנים מברזל יוצרו בבלגיה . כתוצאה ממדידה לא מדוייקת, הם התאימו רק לפסים ברוחב 105 ס"מ. היה חבל על שישים אלף אדנים שכבר יוצרו ולכן החליטו על רוחב המסילה של 105 ס"מ. אבל לא חשבו על הצורך לבנות קטר מיוחד וקרונות מיוחדים לרוחב זה....." 3. ".....ביום שירד גשם, היו צריכים בעליות לרדת כדי שהרכבת תוכל לעלות....." 4. ".....ליד צמח היו מוסיפים לה שני קטרים שיסחבו בעליה....." 5. ".....יזמים הכינו קרון מפרש, ובאמצעות הרוח הקרון היה סוחב את הקרונות....." 6. ".....במרחביה היה שדה תעופה של הגרמנים. בשדה היו שלושה מטוסים: אחד שמיש, אחד בלי כנפיים, ואחד בלי מנוע. תפקידם היה למפות את הארץ. הטייסים היו משועממים, לקחו קרון טרולי לתיקון המסילות, העמיסו עליו את המטוס בלי כנפיים, הפעילו את המנוע והחלו נוסעים . המהירות הלכה וגדלה והגיעה למאה קמ"ש, אבל הם לא יכלו להאיט או לעצור את הקרון כי לקרון אין מעצורים והדרך מעפולה לחיפה היא בירידה, הרכבת נעצרת סוף סוף ליד יגור. הם בונים מתקן בחיפה וחוזרים למרחביה...." נתקלתי בשמו כבר לא מעט פעמים, ויש הטוענים שהוא מדריך מעולה. אז לא בדקתי איך הוא מדריך ומה הוא אומר בנושאים אחרים, אבל בענין רכבת-העמק הוא כתב כמובן שטויות אין קץ. יכול להיות שהוא מורה דרך ??? (אבל בעצם, מה אני מתפלא אחרי השטויות ששמעתי מדודו קצין.....או שגם הוא לא מורה-דרך?)

סורגייט

New member
מי זה ארז קמה????????

א' ארז מורה דרך ב' הוא מעביר השתלמויות של מורי דרך ג' הוא מלמד ברוב הקורסים של מורי הדרך ד' הוא מדריך מעולה עם הרבה נסיון וידע ה' יש לו המון חומר מקורי ואוטנטי ו' כל זאת אני כותב לך מהכרות אישית עוד מתקופת הילדות, וגם מקצועית עם ארז נ.ב ארז הוא אחד הדמויות הבולטות בחברה להגנת הטבע

אני ממש לא מתפלא

גם דודו קצין העביר השתלמות ברכבת העמק לא יודע יותר ממנו, אבל לספר לאנשים אוסף כזה של דברים לא נכונים לחלוטין.......

mottitol

New member
מצטרף לדעותיך על ארז קמה

יש לי ספרון על רכבת העמק שהוצא במשותף ע"י רכבת ישראל ,עמק הירדן ובקעת בית שאן,מבטיח לבדוק

mottitol

New member
ליתר ביטחון בדקתי למענך

וארז צודק הפרק ב' בספר נקרא " אתונו של הסולטן " ,בפרק הזה גם כתוב על הפשלה של המפעל הבלגי עם 60000 אדנים. פרק ד' בספר נקרא " מרכבת-מפרש לרכבת-מטוס או כיצד נוסעים בתקופה הטורקית " בסוף הפרק יש את שיאי הרכבת וגם את מעללי המהנדס היהודי קטינקא ,רכבת מפרש ורכבת עם מדחף מטוס וגם את סיפור המטוס ללא כנפים במרחביה. בקיבוץ שלי יש עוד אנשים צלולים שזכו לנסוע ברכבת בימי התורכים וגם בימי המנדט אשאל לגבי שאר הסיפורים....

זאת אומרת

אתה לוקח חומר לא נכון, ומאשר את דבריו של המספר שגם הוא מסתמך על חומר לא נכון. אז, ארז לא צודק, כל מה שציטטתי לא נכון באופן מוחלט, והחומר הזה הפך לבדיחה בקומונת הרכבות. באיזה ספר מדובר? יש לי מעל 170 ספרים שיש בהם חומר כל שהוא בנושא רכבת העמק, וצריך להיות מומחה כדי להפריד בין אגדות לעובדות..... אני מניח שאתה מתכוון לחוברת "רכבת-העמק" של דוד תירוש מ-1988 ? התחלתי לתקן את החוברת, אבל מרוב טעויות הפסקתי. תביט למשל בעמוד 62 בתמונה איור 35 כתוב "תחנת כפר יהושע - 1930", אז מה לעשות והתמונה היא של תחנת עפולה? תביט בכריכה האחורית מבחוץ, קטר 202. מה כתוב עליו? בעמוד 2 כתוב שזהו קטר מתקופת המנדט הבריטי. אז מה לעשות וזהו קטר דויטש וויט שנת ייצור 1959 הגיע ארצה ביום 25.9.1959 אז זה קטר מתקופת המנדט הבריטי ? בעמוד 75 כתוב על תחנת שאטה שהיה בה מבנה יחיד. לא נכון, היו שם שלושה מבנים ועוד צריף המגורים של מנהל התחנה שאנשי בית השיטה עזרו לו לבנות. תוך כדי דיפדוף, עמוד 86 כתוב שתל-קשיש היא העיר דבשת וארבע שורות מתחתיו שתל-א-שמם היא דבשת..... בעמוד 82 אין תחנת עמק הירדן אלא חניית עמק הירדן, ומדובר בשתי חניות שונות ולא ששינו את השם של חניידת עמק הירדן לחניית ארלוזורוב..... ואפשר להמשיך עוד הרבה. וממתי קרון עם מפרש יכול למשוך קרונות אחרים? (במקום קטר?) מי התווכח בקשר לרוחב המסילה ? יש מישהו שיכול היה להתווכח עם הסולטאן בלי שראשו ייערף? הרי יש כל מיני רוחבים של מסילות למטרות שונות בעולם, החל מ-40 ס"מ ועד 200 ס"מ מאיזה קיבוץ אתה? לצערי ישנה תופעה שמישהו ממציא משהו ואחרים מעתיקים אותו ונוצרת אסופה של פרטים לא נכונים או מעוותים שיש מי שמייחס אותם לעובדות. אני מכיר כמה אנשים שמסתמכים על החוברת האומללה הזו ומדברים לא לענין. היתה מישהי שהגישה עבודה לאוניברסיטה בהסתמך על החוברת הזו, ונפסלה. מי שפסל אותה לא היה צריך להתאמץ במיוחד ולא להיות מומחה במיוחד כדי לראות שהחוברת הזו ממש לא בעלת ערך רב...... לרכבת העמק היו לפי הידוע עד היום, 48 תחנות שונות, לא כולן כמובן באותה עת והיא פעלה במלואה עד אמרץ 1948 וחלקית מעפולה לחיפה עד סוף 1951. המחקר שלי בנושא מתחיל לפני כעשר שנים וכולל תיחקור של עשרות אנשים כאשר הותיקים מהווים בעיה שאו שהם לא זוכרים או שהם ממציאים, סיורים בשטח ובדיקת על תוואי המסילה פעמים רבות, מאות תמונות מקוריות, מעל 170 ספרים העוסקים בנושא, מאות מסמכים שונים, מפות רבות החל מ-1900 ולאורך כל התקופה של פעילות הרכבת, לוחות זמנים, והכל בהתייעצויות עם מומחים לרכבות כמו פול קוטרל או דר' אבייתר רייטר וחן מלינג ואחרים (רשימת המקורות שלי עומדת על 437 נכון לרגע זה) ולבסוף, לנקודה שהתחלת בה: הבדואים הם שהמציאו את השם לרכבת הטורקית בקראם לה: "ג'אחש אל סולטאן". ממתי ג'אחש זו אתון? אתה יודע מה הכוונה כשקוראים "ג'אחש" לאדם מבוגר ובעיקר לאיש מכובד?

מבטיחה לך, שפירא, שארז קמה ידריך אצלי לפניך.

כי בניגוד אליך, יש לו דרך ארץ לאחרים. אתה, שפירא, מומחה לכלום, ממש כמו חברך הירושלמי, המתהדר בתואר דר', והרי ידוע ומוכר הוא, כי דעתך היא 'שאתה האחד והיחיד וחוץ ממך כל השאר אפסים מאופסים'. נמאס הזילזול שאתה מפגין באנשים אחרים!!!! אתה אדם מריר ורוע הלב שלך, כבר גולש לכל הכיוונים האפשריים. מה שמביא לי את המחשבה להעביר את התיכתובת לארז קמה שיתבע ממך את דיבתו. חצוף היית וחצוף תישאר, שפירא, המומחה לכלום!!! הגננת הכועסת, על טימטו שקוראת על הבוקר.

אני ממש לא מוטרד

מענין שאת מתהדרת בדרך ארץ ומתנהגת באופן שלילי. את לא מכירה אותי כלל אבל יש לך כבר הבחנות, מה שמוכיח את רדידותך. מה זה "מריר" "רוע לב"? "...כל השאר אפסים" , השתגעת? כל ההבחנות המוזרות הללו רק מפני שאני אומר שכל מה שהעליתי אלו דברים לא נכונים? אני לא מעליב אף אחד, אבל מי שמסתמך על מקור לא נכון ומעביר הלאה את המידע הלא נכון, הוא בעיני לא רציני. לא מסתמכים על חוברת אחת שנכתבה על ידי מי שאין לו כנראה מושג בנושא וכותב דברים לא נכונים, ומה שיוצא מזה שאת ושכמותך עוד מתווכחים איתי. מה הקשר בין דרך ארץ לעובדות? זאצת אומרת שחשוב להיות נחמד, לגבי עובדות זה לא חשוב? מענין ששאלתי שאלה, מה פירוש "ג'אחש אל סולטאן" ולמה הכוונה כשקוראים "ג'אחש" לאדם מבוגר ובעיקר לאדם מכובד כמו הסולטן, ואף אחד מאלו שהזדעקו לא נתן את התשובה. אז אם אתם לא יודעים: "ג'אחש" בערבית פירושו "עייר" בעברית, לא אתון, "עייר". כאשר אומרים זאת למישהו צעיר, מתכוונים לעיתים להצביע על מישהו פזיז, חסר אחריות, ולעיתיםן כשם חיבה. כשאומרים זאת למבוגר, יש כאן בהחלט כוונה להעליב. הסולטן עבד-אל-חמיד2 בנה את המסילה החיג'אזית כאשר אחת המטרות שלו היתה השתלטות על שבטי הבדואים, ותגובתם של הבדואים היתה כינוי את הרכבת: "ג'אחש אל סולטן" וזה לא היה שם חיבה. הכינוי העברי "רכבת-העמק" היה כינוי חיבה. לגבי הדרכה, גם בזה את לא מכירה אותי, אבל כפי שאמרתי, אני ממש לא מוטרד מכך שלא תקחי אותי להדרכה, רק אם תאמרי את שמך כדי שאדע לאיזו הדרכה לאמר "לא", או שאת ממשיכה להסתתר מאחורי כינוי ??? לגבי תביעת דיבה, ההבדל הוא שאני כתבתי עובדות בלבד. כל ששת הסעיפים שהעליתי אינם נכונים עובדתית. מה שמוזר בהתנהגות שלך ושל המזדעקים האחרים - במקום לשאול אם כן מה הנכון ולרצות להשכיל, את פותחת במיתקפת העלבות והוצאות דיבה . אני דיברתי על עובדות ואילו את במפורש הוצאת את דיבתו של דר' אבייתר רייטר רעה, באמירה שלך "...ממש כמו חברך הירושלמי, המתהדר בתור דר'..." כיוון שאת טוענת שהוא מתחזה לדר' וזו בהחלט הוצאת דיבה. גם יתר הדברים שלך אינם סוגים בשושנים, אבל כנראה שזו הדרך שלך להתבטא . גם האמירה "...שפירא, המומחה לכלום !!!...", אני אראה אותה כאמירה של מה שמעיד על אומרו. ההפסד כולו שלך, כיוון שאילו במקום לתקוף ולנסות להעליב ולהוציא דיבתם של אנשים , היית מבקשת לשמוע את העובדות, היית מרוויחה הרבה יותר. אבל סיבותייך כנראה עימך, ואם את רוצה להעביר את דברי לאותו ארז קמה שאינני מכיר (ואם הוא מורה-דרך, אני תמיד שמח להכיר קולגות), אין בעיה, כי אם הוא כמו שאתם אומרים עליו, הרי במקום להתנהג כמוך ולתקוף סתם , יש להניח שירצה לשמוע את העובדות, וישמח שיוכל לספר למטייליו את העובדות הנכונות ולא גיבוב של דברים לא נכונים ולא אמיתיים או מעוותים שכותב מישהו באיזו חוברת. כל מורה-דרך סביר, שמח לדעת אם הוא טועה במשהו מפני שהוטעה, ולדעת מה הנכון.

ואני דווקא כן מכירה אותך

וכל מה שכתבו עליך אכן נכון:איש מריר,רע לב,שחושב שהוא יודע הכל-אבל לא כך. שפירא,תנחת למציאות,יש עוד אנשים שיודעים טוב ממך.אתה לא הכל יודע. להשמיץ בהודעה אחת כל כך הרבה אנשים מלומדים-את זה רק אתה מסוגל לעשות. וכן,אני מכירה אותך אישית וגם כמדריך-ואתה ממש,אבל ממש לא משהו. וגם בכל הפורומים אתה דואג לתקוף את כולם. כבר הבנו שאין לך חיים.....אבל למה אתה ממרר לאחרים את חייהם שלהם? די כבר!!!!! (וכן,לא תזהה אותי לפי הכינוי אבל,כן,אני מורת דרך מוסמכת,הרבה שנים....)

מה שמענין

שמי שיש לו צורך לתקוף שלא לענין, לא מזדהה בשמו, כבר בזמנו סוכם בין מורי הדרך שאנחנו לא מסתתרים מאחורי כינויים כי אין לנו מה להסתיר, אז לך כנראה יש מה להסתיר כי הכרטיס שלך ריק. תני לעצמך ולחברתך צל"ש - מכפישים ומסתתרים תחת כינוי אלמוני. בהתאם גם היחס אלייך. ושימי לב- גם את לא שואלת מהו הנכון בששת הנקודות שהצבעתי עליהן, כי את לא מעוניינת לדעת אלא רק להכפיש ולנסות לפגוע באנשים. אז, לא יעזור לך, אני לא נפגע מאלמונים שפועלים בשיטת "פגע וברח" , מי שמסרב להזדהות הוא פחדן , וכאלו בעיני לא קיימים. ובשורה התחתונה, אין שום ספק שאת לא מכירה אותי כי אחרת לא היית אומרת דברי הבל ורעות רוח כאלו שאין להם שום קשר למציאות.

שוב אתה יודע הכל!!!

שוב אתה יודע הכל...שאני לא מכירה אותך...(כבר כתבתי שאני כן) שכל הנקודות שהעליתי נכונות לפי דעתך שהוחלט שמורי הדרך יופיעו בשמם:מה זה הוחלט?מי החליט?אני לא השתתפתי בהחלטה הזו.זכותי להיות אנונימית באינטרנט.לשם כך קיים אינטרנט. מעניין למה אתה מורה הדרך היחיד שמשמיץ כל הזמן מורי דרך אחרים. לא רק זאת אלא שבכותרת שלך אתה כבר מכפיש את שם האיש. האם זה מותר למורה דרך לעשות? אני במקומו הייתי תובעת אותך על הוצאת דיבה.

ניצול האנונימיות כדי להכפיש, זה מכוער !!!

וזה מצביע על מיהותך. השאלה שלי "מי זה ארז קמה", היתה בקשת מידע כי אני לא מכיר אותו, והעונה הראשון, אמנם סיפק את התשובה, ובזה זה היה נגמר. אבל אליו הצטרפו עוד כמה שהלכו ודירדרו שאלה תמימה לשרשרת של הכפשות. איך אני יכול להשמיץ מורי דרך כשאני לא מכיר אותו ? את ממשיכה להכפיש, אני תמיד לטובת מורי הדרך, בעיני מורי הדרך הם קולגות וחברים ולא מה שאת עושה, להכפיש אותי בכל כוחך, ולא ברור לי מה הסיבה כיוון שאת ממשיכה להסתתר מאחורי הכינוי , ואת בוודאות לא מכירה אותי, כיוון שאחרת לא היית כותבת את הדברים המכוערים הללו, ואולי בכלל שתי הכותבות הינן אותה אחת המסתתרת מאחורי מספר כינויים...... בינתיים מי שמוציא דיבה כאן זה מי שמנבל את הפה ומנסה להכפיש ולהעליב אנשים תחת מחסה האנונימיות. זה ממש עלוב. אני מוכר היטב כמי שעוזר למורי הדרך ולאנשים בכלל , ופתאום יש מי שיש לו את החוצפה להוציא דיבה להעליב ולהכפיש. תתביישו לכם. ובזאת אני סוגר את הענין, אני לא צריך לסבול התקפה מאנונימיים שיש להם כנראה סיבה טובה להסתתר.........

אתה צודק. אין לך מה להיות מוטרד.

נאמר לך כבר בעבר, כי זיקנתך מביישת את בחרותך. אתה היית זה שיצא קצף נגד קולגות, בגלל שעברית אינה שפת אימם, וכן, הם קולגות שלך, מאיר, לבושתם, וגם לבושתי שאני, מה שאתה מכנה, קולגה. (ושלא תסיק בטעות - איני מתביישת בהיותי מורת דרך). באם תנסה למצוא, הרי שאיני מתחזה, אני מחזיקה בכינוי הזה כבר משנת 2002. ולגבי ה"החלטה" (so called) לא להיות אלמונים בקרב מו"ד, כיצד אתה מעורה כל כך בהחלטות? אהההההההה שכחתי: אתה ממליץ, אתה מצביע ואתה המחליט. אז לא שפירא, שאין לו תחליף, כי גם לי אמרת את המשפט הזה לפני המווווווווווווווון שנים, ואני עדיין זוערת היכן: בשביל המוביל לקניון האדום באילת - כקולגים למקצוע. צא ולמד: דרך ארץ - קדמה לתורה. הגננת היחידה.

רוצה להסביר למה נרשמתי רק היום

מזה זמן מה אני קוראת פורומים בכל מיני מקומות. מעולם לא נרשמתי לאף פורום מפני שבניגוד למר שפירא,אין לי כל רצון להתפרסם ברבים. היום כבר לא התאפשקתי ולראשונה נרשמתי לפורום.זו הסיבה היחידה שהכרטיס שלי חדש. באמת הצלחת להרגיז אותי מאוד,מאיר שפירא, אם גרמת לי לפתוח כרטיס לפורום כלשהו.

את רוב הדברים שכתובים כאן שמעתי

בביקור שלנו בקורס מורי דרך בתחנה המדוברת. מי שסיפר את הסיפורים היה כנראה מנהל התחנה, איני זוכר את שמו ומה בדיוק הוא סיפר מפני שבדו"ח סיכמתי את דבריו בתור, אם זכרוני אינו מטעני, "בדיחות עבשות ואנקדוטות מפוקפקות". איני מצפה ממורה דרך שאינו מתמחה ברכבת העמק להתעמק בנושא מעבר למה שלמד בקורס- ובתור מי שהנושאים החביבים עליו הם נושאי טבע כבר מזמן הפסקתי להתרגש כאשר אני נתקל ברמה כזו של בערות בנושאים אלה.

בשום אופן לא

מה שהקורס מקנה זו בקושי נגיעה בנושאים. את ההתמקצעות צוברים משך השנים בלימוד בלתי פוסק כל העת, אם ברמה של קריאה או ברמה של סיכומים או עד מחקרים, כל אחד וענין השקעתו בנושא. ובוודאי שמורה דרך סביר לא יסתמך על מקור אחד בעיקר על מישהו שהוא מינוי לתפקיד ולא בטוח מה הוא יודע עליו.

שים לב למה שיש בשרשור:

ארז קמה למד משהו בקורס מורי דרך. ייתכן בהחלט שהוא פתח ספר בנושא- והתברר בדיעבד, כאשר מומחה לנושא המסוים הזה שמע על הדברים שהוא אומר, שגם הספר כולל שטויות. תסלח לי אם לא אזדעזע. כפי שציינתי, בתחומים בהם אני מבין נתקלתי כבר בדי והותר מקרים של בערות דומה או עמוקה אף יותר- אבל ממורה דרך שטוען (בסיור של קורס מו"דים) שהסוג אקציה קיים כבר 300 מליון שנה אף אחד לא מתרגש כאילו אמר שישוע חי בשנת 3000 לפני הספירה (אותו סדר גודל של טעות).

למעלה