מי זה אלוהים..?!

freeonly

New member
כמות האלים היא [לפחות] ככמות המאמינים

וכמו שאינך יכול/ה לדעת את תחושתו הסובייקטיבית של האחר כאשר הוא אומר "חם לי" או "איזה צבע אדום יפה", כך גם אינך יכול/ה לדעת מה זה בעיניו "אלוהים" ומן הסתם זה לא אותו "אלוהים" שאצלך.

אתה לוקח את הפוסטמודרניזם למקום חדש

אשתמש בדוגמה שלך לגבי קור וחום, אני אמנם לא יודע בדיוק מה אתה חש, אבל זה לא משנה מבחינת השיח, כשאנחנו מדברים על חום וקור שנינו יודעים בדיוק במה מדובר.

כמובן שכשמדובר על אלהים זה כן משנה ןההגדרות הן תחויי תרבות וגיאוגרפיה, עדיין זה די ברור שהאלהים שהרב שטיינמן מדבר עליו הוא אותו אחד של הרב זילברברג או רב עובדיה, הוא לא בהכרח אותו אחד של הרב סלובייציק ובודאי לא של הרב קרליבך והרב השל, אבל כן קל להבין למה בן השיח שלך מתכוון במונח אלהים.

freeonly

New member
כן ולא

הרב שטיינמן אינו יכול להוכיח שהרב עובדיה בכלל קיים, קל וחומר שיש להם תפיסה זהה באשר למושג "אלוהים".

למה זה חשוב? כיוון שחלק גדול מהתפיסות הנ"ל סותרות האחת את האחרת, ולכן בהכרח אם אחת קיימת האחרת לא.

כאשר אנו מדברים באופן "כללי", אז כן - קל להבין למה בן השיח שלך מתכוון, אבל גם אז אתה מיישם את דבריו להבנות הסובייקטיביות שלך. אבל למה לדבר ב"כללי" כאשר אלוהים נמצא בפרטים :)

חרדי 110

New member
מספרים

על שני משוגעים שטיילו להנאתם ברחובה של עיר,
תוך כדי שיטוט בעיר אומר משוגע א' למשוגע ב'
אני המשיח., ומי אמר לך שאתה המשיח? שואל אותו
משוגע ב', עונה לו משוגע א, אלוהים אמר לי שאני
המשיח, משיב לו משוגע ב', שקרן מעולם לא אמרתי לך
דבר כזה..

lovly7

New member
מוטרדת, אה?!

שיוציא ויהנה בכייף
זה רק עלה כעניין של מעשה ועונש
והחיפוש והתהיה שלי אחרי אלוהים והדת

תכלס, אין לי מושג על מה אתם מדברים!

אמנם כתבתי על אותו אלוהים שהאדם יוצר לעצמו אבל האמת היא שאני ממש לא אוהב את הגישה הזו!
בתפיסת עולמי, לפחות בדרך שבה אנחנו חוקרים את היקום ואת עצמנו, אין מקום לאמת או היגיון אינדוודואלי! או שזאת אמת או שזה שקר. בן אדם לא יכול ליצור לעצמו אמת משלו.
אם אתה עוסק בשאלה מי הוא אלוהים, אתה חייב להתמודד עם זה בהיגיון אמיתי. כי כשאנחנו אומרים אלוהים, אנחנו מכוונים למשהו הגיוני שיש לו משמעות והוא יכול להיות בצורה אחת בלבד.
והאמת הזאת חייבת בהחלט להיות עומדת בפני עצמה ואינה יכולה להיות מושפעת מצרכים אישיים כלשהם!
בקיצור, בתפיסת עולמי יש אמת ושקר. נכון או לא נכון.
אני מכיר את התפיסה שאין אמת בעולם והכל אינדווידואלי, וייתכן שזה נכון אבל לא קשור לכאן. כי אנחנו מדברים על הרובד הממשי וההגיוני!
בתקווה שהובנתי....

מסכימה עם הסתייגות

גם לפי תפיסתי לא רלוונטית ההרגשה או ההבנה הפרטית של כל אחד.
זה לא משנה את האמת.
אם ישנו אלוהים- ישנו. ואם איננו- איננו.
לכן גם אני לא רואה טעם בגיבוש אלוהות פרטית ואינדוודואלית.
מה שכן- עם כל המאמצים לדעת את האמת,
בגלל מגבלותינו, אין לנו ביטוח שהצלחנו לגלות מה באמת האמת,
ולעולם לא יהיה לאיש בעולם- מונופול על האמת.
וכאן- באה האמת הפנימית שכל אחד הגיע אליה אחרי חיפוש, והיא זאת שרלוונטית בשבילו, כי כך ההגיון הפרטי שלו עובד.
כאן אין טעם בוויכוחים כי ההגיון האישי של כל איש עלול לעבוד בצורה שונה.
ולכן אין מישהו שצודק יותר מחברו.
(כלומר, בוודאי שאחד צודק אחד טועה אבל אין לנו דרך להבדיל בין השניים ולכן כרגע מבחינתי כולם צודקים במידה שווה- כל עוד הם ביססו את תפיסתם על יסודות של הגיון ואינטלגנציה)

מסכים במליון אחוז

ובתנאי שיהא הדעתן מוכן להתמודד עם שאלות שיציבו מולו אחרים או הוא בעצמו.. דהיינו לא לברוח... /tapuzforum/images/Emo3.gif

אמת אחת ויחידה???

לא יודע אם קיים דבר כזה, אולי רק בתיאוריה או בספרים, אבל בעולם האמיתי אני לא רואה שכולם הולכים אחרי אמת יחידה, כל אחד מנסה לעצב לו את האמת ולהכריז "מצאתי את הדרך האמיתית".

אני רוצה להציע צורה אחרת של אמת, אלוהים, אידאולוגיה. נכון שכל אחד מאיתנו הוא אינדיבידואל בפני עצמו וחי את חייו עם המטען האישי שלו, שאיתו הוא מפלס את דרכו בחיים. אני לא אוכל להעביר למישהו אחר את המטען שלי, ואני גם לא רוצה לקבל ממישהו אחר את מה ששלו. קרי, אדם באמונתו יחיה, לכן אם כל אחד מאיתנו עולם ומלואו, אזי לכל עולם קטן כזה יש אלוהים/ רוח מנחה/ יד נעלמה, תקראו לזה איך שתרצו, אבל יש כזה.

מיהו אותו אלוהים/ רוח מנחה/ יד נעלמה, תקראו לזה איך שתרצו...?
אני קורא לזה מצפון. אחד כזה יש לכולנו, וכולנו משתמשים בו, גם אם לא יודעים שעושים את זה. חלקינו ממש רואים אותו, וחלקינו מתעלמים ממנו. אם כל אחד יתנהג ע"פ צו מצפונו, ללא פגיעה באחר, אני מאמין שכך נגיע לאחדות אמיתית, וכך כל אחד יעשה מה שהוא רוצה תוך קבלה של האחר.

אז יש אמת אחת ויחידה?

האמת

שאני רואה את הרוע ואי הצדק בעולם אני חושב שאלוהים לא יכול
להיות טוב כפי שהדתיים מטיפים לנו.
אבל גם אם נגיע למסקנה שאין אלוהים עדיין הרוע והאי צדק שולטים בכל מקום.

מסקנה: בין אם יש אלוהים או שאין אלוהים החיים לא שווים כלום.

למעלה