מי השליט הותיק בעולם?

גרי רשף

New member
מי השליט הותיק בעולם?

בואו נתחיל מפידל קאסטרו שנמצא בשלטון מאז 1959 למיטב ידיעתי. יש מישהו שעובר אותו?

aviron

New member
המלך ואני - תאילנד

המלך בומיבול, או בשמו המלכותי: המלך ראמה ה- 9 , מלך תאילנד - הומלך ב- 9 יוני 1946. ושיהיה בריא הבחור - מלך תאילנד עד היום ואינשללה עוד הרבה. ויש לו , למלך, יומולדת אוטוטו. ב- 5 לדצמבר. יומלדת 78. אז פידל יכול להיות רק נסיך, במקרה הטוב. לא?

noa scotland

New member
עד כמה שידוע לי (ו-../images/Emo160.gif צודק)

מלך תאילנד ידוע כשליט הוותיק בעולם. אבל גם המלכה אליזבת עוקפת את פידל קאסטרו - היא מולכת בפועל מאז מות אביה ב-1952 והוכתרה ב-1953.

Oh, Yeh

יש לי חור שחור בעניינה: נדמה לי שטקס הכתרתה קשור בארוע טלויזיוני כלשהו. יש לי איזשהו זכרון מעורפל בעניין (ככה זה עם הערפילים של לונדון). מישהו מוכן לקשור לי הקצוות?

noa scotland

New member
בדקתי בעקבות השאלה שלך, ו...

(נשימה עמוקה!) - * זאת היתה פעם ראשונה שאירוע כזה הועבר בשידור חי בבריטניה. * זה היה האירוע הטלויזיוני הגדול ביותר בהיסטוריה הקצרה (אז) של הטלויזיה באיים הבריטיים. * למעלה מ-20 מיליון איש צפו בתכנית, ב-(רק!) 2 מיליון מקלטי טלויזיה... אנשים הצטופפו מחוץ לבתיהם של בעלי הטלויזיות והציצו בשידור מחלונות ודלתות... כמיליון וחצי צפו בשידור על מסכי ענק במקומות ציבוריים, או בבתי קולנוע. * אחוזי הצפיה היו כ-56% (32% נוספים הקשיבו לשידור הרדיו). מבחינת החשיבות של השידור הטלויזיוני, הוא קירב את בית המלוכה אל העם ושיתף את כל תושבי הממלכה בטקס שלפני כן היה סגור בפניהם. הפך את בני משפחת המלוכה ל"אנושיים" יותר. הדגיש את הקשר הדתי של הטקסים הממלכתיים (ע"י שידור החלק הדתי של הטקס מווסטמינסטר אבי). ובסה"כ, תרם רבות להרגשת האחדות של העם אותו יום. אלה היו 60 שניות על history
.... אם את מעוניינית במאמר השלם, הרי הוא כאן.

נעה, מה הייתי עושה בלעדייך?

תודה על סגירת המעגל. ובמילים אחרות, גם לך מגיע
. ברכותי.

למעלה