מי השכן שלך?

Nirvana0

New member
מי השכן שלך?

הגזענות הופכת למיין-סטרים ! כשחיים במיעוט בתוך מיעוט בתוך מיעוט בתוך מיעוט, פתאום הכל מלווה בבלבול חושים, עד שקשה לסמן כבר מה מדאיג יותר ממה. והספירה לאחור מתחילה אצלי בשעה טובה.

ro99

New member
מאיפה הקטע של "הופכת"?

זה תמיד זכור לי בצורה כזאת: אנשים עוברים את הרחוב כשרואים אותי עם חברים ערבים, אנשים אומרים לי אם הוא/היא שם אני לא נכנס אליך הביתה (ממש מתאים לי!), ועוד ועוד רשימה אינסופית ודברים עד כדי כך מזעזעים שאני לא מוכנה אפילו לחזור עליהם. ולא מדובר פה במקרים בודדים אלא בדברים שמשקפים את הגישה הכללית היטב. למה אנשים מופתעים לגלות שהגזענות שולטת בארץ? איפה הם חיו עד עכשיו? לא יאומן.

Nirvana0

New member
למה? אולי הנתון הזה מסכם את הכל

ב-75% מהמקרים אחראים לאפליה משרדי ממשלה ונבחרי ציבור כל הנתונים בכתבה קשים הם, אבל הנתון הזה פשוט שערוריה שכל ממשלות ישראל צריכות לתת עליו את הדעת ומהר. הדהלגיטימציה "כנראה" מתחילה משם ומחלחלת מטה, וזה רע מאוד! מדינה שסך החובות הנדרשות ממך (כערבי בפרט) גדולות פי מונים מסך הזכויות. ואחרכך כולם מגלגלים עיניים. ועוד לא נגעתי בטוקבקים, שמשקפים את ישראל (ביתנו, דא) אחרי בחירות 2006. ככה בקצרה, כי חייבת לזוז עכשיו.

ro99

New member
וקודם זה היה אחרת?

קשה לי להאמין. אין חדש תחת השמש. נבחרי הציבור ועובדי משרדי הממשלה הם אנשים מהאוכלוסיה הכללית. למה שיתנהגו אחרת ממה שהם חושבים מאז ומתמיד? אם אפשר לראות את זה בצורה יותר מציאותית, אז זאת אולי התקדמות שמשהו בכלל טרח לחקור את זה? לא שזה מעורר תקווה שזה יגיע למשהו מעבר לסתם מילים על דף נייר. עד כדי כך אני לא חייה באשליות.

Nirvana0

New member
לא, והאמת

חקרו גם קודם, תמיד חוקרים בעיקר ארגונים ערביים או ארגונים מעורבים, ותמיד הגיעו לאותם מסקנות ויותר גרוע מכך....... אז זה בכלל לא חדש לי, לך ולעוד כמה נאורים בסביבה, אבל יש לא מעט "בתי ענות" מסביב שלא רואים בכלל את המצב לאשורו (גם הרבה כי הם שרויים בתחושת העליונות), ו/או כאלה שלא מעוניינים לראות כדי בעצם לא לאפשר את קיום הדרישה המינימלית לשיוויון זכויות. אבל ולמרות שכל מה שנאמר ידוע כבר מאז ומתמיד, צריך לפרסם את הנתונים האלה כל הזמן - בגלל הרבה סיבות!

למעלה