"מי הפולש האמיתי"

NorthernStar

New member
"מי הפולש האמיתי"

מאמר קצר ורהוט מהבוקר, הבא לשפוך אור על המצב האמיתי בנקאב: הבדואים הם אלו שאינם מורשים להקים יישובים מתוכננים, ומדינת ישראל היא זאת שהפכה אותם ל"פולשים". מי שמבקש לבחון בהגינות את החטא של אל-אטרש ואת עונשו, טוב יעשה אם לא ינסה להקיש מהסדרים חוקיים של הגנה על קניין במדינות מעבר לים. כל מדינה וההיסטוריה המייחדת אותה, והדילמות שמעסיקות אותה. בישראל, הימנעות המדינה מהסדרת נושא הכפרים הבלתי מוכרים בנגב, סירובה לספק תשתיות בסיסיות לקיום בכבוד וראייתה את הבדווים כ"פולשים" מעצם קיומם בשטח, כל אלה חייבים להוות את ההקשר שבתוכו מנוהל הדיון. מדינת ישראל, באופן עקבי ומתועד היטב, סוללת את דרכם של הבדווים בנגב לנתיב הפשיעה והחיים מחוץ לחוק, ואחר כך משמיעה את זעקת הקוזאק הנגזל. לא מדובר כאן בתמיכה בפושע סדרתי מסוגו של חאלד אל-אטרש, אבל יש מקום לבחון אם היחס של המדינה להפרת החוק, ובמיוחד להפרת זכויות קנייניות, הוא עקבי.

InDaHouse

New member
מה זה זכויות קנייניות?

אודה לך אם תשכנעי אותי שיש דבר כזה ושאני צריך להכיר בזה. הבדואי המקורי אינו מכיר בזכויות קניין. המדבר הוא קניינו של הטבע המועיל בחסדו לקיים את האדם ובעלי החיים שלצדו. מה קרה לבדואים שהם דורשים זכויות קניין? הדעות הליברליות האלה מפריעות לי מאוד. חשבתי שאת סוציאליסטית.

NorthernStar

New member
קודם כל, לא אני חיברתי את המאמר

ודבר שני, מדינת האפרטהייד ישראל היא מדינה קפיטליסטית לכל דבר, לצערנו, ובה זכויות הקניין עומדות במרכז. למעשה, לזכויות הקניין יש עדיפות גבוהה יותר מאשר לזכויות אדם ואזרח. מכיוון שכך, לפחות עד שהמשטר ישתנה, יש להשתמש באמצעים שהמדינה הקפיטליסטית יצרה על מנת להשיג מטרות שיועילו לעצם המאבק. בדיוק כפי שכאן ארגונים בעלי אופי סוציאליסטי משחקים את המשחק ומשיגים לעצמם, למשל, סטטוס של ארגוני צדקה כדי שהתורמים יקבלו tax break.

InDaHouse

New member
כיצד נוכל ללמד אנשים על סוציאליזם

אם אנחנו דורשים "זכויות קניין"? אני הייתי מחליף את המילה המבחילה הזו בזכות לחיים או הזכות לפרנסה. ולא הזכרתי את זה שאני בתור אנרכיסט כופר במילה זכות מניה וביה. אני חושש שהבדואים יהפכו לאינדיאנים של ארה"ב עם הקזינוס ותאבת הבצע שלהם.

NorthernStar

New member
אוקיי, מקובל עליי ../images/Emo45.gif

רק בבקשה, לא "אינדיאנים", אלא "ילידים אמריקניים" בארה"ב או first nations אצלנו.

InDaHouse

New member
ילידים שמלידים

משחקי המילים האלה מפריעים לתקשורת. אני אנרכיסט בן למשפחת בני ישראל בשבילך ולפי מחקרים אחרונים כנראה צאצא של הכוזרים.

למעלה