מי המשיח?

קליט

New member
וואלה

אין קשר בין המעשים שלנו לעצם הגאולה,
זה לא אגדה, יש אנשים שיכולים להוכיח לך את זה בכלים מדעיים.
יש לך שאלות, לשאלות האלו יש תשובות, אני לא עד כדי כך בקי לענות לך

1998NATI

Member
הוא הגיע לדרגת 'בחזקת משיח'

אבל פחות משנתיים לאחר מכן הוא מת

E טי

New member
זה גם מהלך של אלוקים כדי להגשים את הנבואות

אבל אתה לא צריך אותי בשביל להגיד את זה, רבי עקיבא בעצמו אמר את זה:
"וכבר היה ר"ג ורבי אלעזר בן עזריה ורבי יהושע ורבי עקיבא... פעם אחת היו עולין לירושלים כיון שהגיעו להר הצופים קרעו בגדיהם כיון שהגיעו להר הבית ראו שועל שיצא מבית קדשי הקדשים התחילו הן בוכין ור"ע מצחק אמרו לו מפני מה אתה מצחק אמר להם מפני מה אתם בוכים אמרו לו מקום שכתוב בו (במדבר א, נא) והזר הקרב יומת ועכשיו שועלים הלכו בו ולא נבכה אמר להן לכך אני מצחק דכתיב (ישעיהו ח, ב) ואעידה לי עדים נאמנים את אוריה הכהן ואת זכריה בן יברכיהו וכי מה ענין אוריה אצל זכריה אוריה במקדש ראשון וזכריה במקדש שני אלא תלה הכתוב נבואתו של זכריה בנבואתו של אוריה באוריה כתיב (מיכה ג, יב) לכן בגללכם ציון שדה תחרש [וגו'] בזכריה כתיב (זכריה ח, ד) עוד ישבו זקנים וזקנות ברחובות ירושלם עד שלא נתקיימה נבואתו של אוריה הייתי מתיירא שלא תתקיים נבואתו של זכריה עכשיו שנתקיימה נבואתו של אוריה בידוע שנבואתו של זכריה מתקיימת בלשון הזה אמרו לו עקיבא ניחמתנו עקיבא ניחמתנו"
גמרא מכות כד

E טי

New member
אתה שואל שאלות של ילד בגן

לא יודע למה נראה לך שאתה חכם במיוחד:
"אני חושב שאף אחד לא שואל שאלות וכך מספרים לנו סיפורים אלפי שנים,אז כדאי שתשאלו את עצמכם."
&nbsp
אנחנו קצת יותר אינטלגנטיים מלשאול את השאלות האלה.
עברנו את הגיל.

E טי

New member
אם לא לומדים, לא יודעים

"השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה וגו' ... לכדרבי יוסי ברבי חנינא דאמר ג' שבועות הללו למה? אחת שלא יעלו ישראל בחומה ואחת שהשביע הקדוש ברוך הוא את ישראל שלא ימרדו באומות העולם ואחת שהשביע הקדוש ברוך הוא את העובדי כוכבים שלא ישתעבדו בהן בישראל יותר מדי ... רבי לוי אמר שש שבועות הללו ... שלא יגלו את הקץ ושלא ידחקו את הקץ ושלא יגלו הסוד לעובדי כוכבים"
כתובות קיא. (ציטוט משוכתב להקל על ההבנה)

קליט

New member
זה לא המצאות

עושה רושם שאתה מצטט כופרים אחרים, ולא חקרת את העניין.
יש את התורה שבעל פה שירדה כרוכה יחד עם התורה שבכתב, ובין השאר מפורט שמה בדיוק איך לדרוש את התורה.
זה נשמע טפשי ופשטני להגיד שכל החכמים עשו צחוק מעצמם ומכל העולם ודרשו את התורה איך שבא להם בטוב.
זה איסור חמור לפרש את התורה בשקרים והמצאות, התלמידים סביב לא היו קונים דרשות כאלה.
להגיד שדורות עברו היו טפשים או דפוקים - זה גם דבר שלא מתקבל על הדעת, פתח פרקי אבות ותראה מלא דברי חכמה.
&nbsp

קליט

New member
מסכים אתך שיש דברים שנראים מוזרים

למשל ; שחיטת עוף או בהמה, להביא אותה למקום ציבורי ולנפנף עליה על מנגל, מה אשימה הבהמה שאתה אוכל אותה ?...
ואז יש את הפטיש פלסטיק שבו דופקים אחד לשני בראש..
ממש מוזר איך שבנות הולכות חשוף והן יודעות שהן יחטפו סרטן העור, ואף אחד לא קם ! .
ממש מוזר שבמכללות באקדמיה ובצבא יש נשים וגברים יחד וזה ממש מפריע לריכוז, בשביל מה זה טוב ?... בשביל מה להוציא הון על צבא ענק, להוציא הון על משחקי כדורגל טיפשיים ?... או הצעת נישואין יקרה וגרנדיוזית, אלא מה ? ... יש את הטקס שיש לו מטרה, בבית המקדש האדם יצא אדם חדש, כמו אחרי טיפול פסיכותרפיה, והפרה גם קיבלה את התיקון שלה.
ובפירוש יש אומרים שבני ישראל - שעזבו עבודת אלילים, היו זקוקים למשהו דומה.
יש סדנאות להכרת היהדות, אנחנו לא מקבלים כל מה שמוכרים לנו.
אולי כבודו מקבל כל מה שמוכרים לו.
בעבר העלו כאן שאלות כבדות משקל על גיל העולם ואבולוציה, והחברה כאן ידעו לענות כהוגן. יש מדענים רבים שומרי מצוות קלה כבחמורה, והם בטוחים שהמדע מוכיחה את התורה.
חג שמח

קליט

New member
היו חסידי לובאוויטש שקווי ומקווים

שהרבי יזרז את הגאולה, ואפילו יגאל אותנו בפועל ממש.
אפשר להניח שהרבי זירז את הגאולה בהרבה, היות שאין ישראל נגאלים אלא בתשובה.
מישהו כאן ליגלג על איזה מאמר חז"ל, כל מאמר חז"ל היא דיעה שלומדים אותה מהתורה באיזשהוא אופן, או שקיבלו אותה במסורת מפי בורא עולם.
ולהרבה דיעות בחז"ל יש דיעה בחז"ל החולקת עליה, היות ובעקבות הגלות התרבו הדיעות איך לדרוש את התורה, ולמעשה יש הלכות פסוקות בכל עניין.
למעשה קשה לדעת מתי תבוא הגאולה, יש דיעה רווחת שעל ידי אהבת ישראל נגאל, אמן.
ובכל מקרה אהבת ישראל זהו כוח אדיר המסוגל להשפיע עלינו הנהגה עליונה של חסד ורחמים רבים.
ובכל מקרה יגיע גאולה, בין אם אנחנו ראוים לכך ובין אם לאו.
הרבה מדברי חז"ל באים לבאר לנו איך לזרז את הגאולה, ומהם הסימנים לכך שמשיח בפתח.
שנזכה לגאולה שלימה, אמן

קליט

New member
אתה דמגוג

וכי טענתי שכולם לא מרוכזים בחברה מעורבת של בנים ובנות ?....
וכי טענתי שכולן מפתחות סרטן העור ?...
וכי טענתי שאין בנים ובנות חילונים ודתיים מוצלחים ויפים ?...
&nbsp
הבאתי כמה דוגמאות כדי להראות שלפעמים יש ערך לטקס, לפעמים יש אנשים שעושים טקסים בשם הערכים שאליהם הם רגילים, היות והטקס מבטא משהו חשוב.
ברור שסדנא ליהדות אמורה להיות צמודה לאמת המדעית שהתורה אמת .
&nbsp
בינתיים מה שנראה שכבודו מאמין באמונה שלימה ותמימה שהדתיים דפוקים איפשהו, ועוד ממציא עלילות כמו שהרבנים מחפשים להמציא חומרות,
אני בכלל תוהה האם מקומי כאן - להתעמת על שטויות..
&nbsp
לפי היהדות, אסור באיסור חמור שבת לדוגמה
תשרת בצבא בין בנים, או שתפתח קשר קרוב עם בן בלי נישואין,
ויש מחקרים שמראים שזה מזיק לבנות במיוחד.
ולא רואים את זה על הבת שלך כמובן
&nbsp
&nbsp

E טי

New member
כמות הבורות והדעות הקדומות לא מאפשרות דיון ענייני

אבל אם אתה רוצה את זה בצורה עניינית:
האגדה הזאת - "לא נותנים לשאול שאלות", "משתיקים אותכם", "כופים עליכם", "אתם הולכים כמו עיוורים",
היא שטות מוחלטת.
לא היה דבר כזה מעולם.
זאת סתם אגדה של אתאיסטים שלא מצליחים להבין איך רוב העולם מבין דברים שהם לא מצליחים להבין.
סוג של נכות אינטלקטואלית.

E טי

New member
אתה פשוט לא מצליח להבין

קודש הקודשים לא תלוי בנוכחותו של ארון בתוכו.
והקרבת קורבנות במקדש היא ציווי בפני עצמו.
הכוהן הגדול מעולם לא דיבר בקודש הקודשים, לא בבית ראשון ולא בבית שני.
הדבר היחיד שהכוהן הגדול עושה בקודש הקודשים זה הקטרת קטורת ביום כיפור.
בבית ראשון הוא הקטיר בין בדי הארון ובבית שני על אבן השתיה.
אגב דווקא בבית שני היו כהנים שמתו בקודש הקודשים.
&nbsp
לגבי רבי עקיבא,
ברור שאלוקים הוא ששלח את טיטוס והוא שמניע את כל מאורעות ההיסתוריה.
האם רבי עקיבא ידע שהגאולה רחוקה? ברור שלא. הוא באמת חשב שבר כוכבא הוא המשיח. והוא אכן טעה.

E טי

New member
תראה מה הרמב"ם כתב עליך

"וממה שאתה צריך לדעת כי דברי חכמים ז"ל נחלקו בם בני אדם לשלוש כיתות:
&nbsp
[כת ראשונה - מקבלים דברי חכמים כפשטם]
הראשונה והוא רוב מה שראיתי, ואשר ראיתי חיבוריו ומה ששמעתי עליו -
הם מאמינים אותם על פשטם, ואין סוברין בהם פירוש נסתר בשום פנים. והנמנעות כולם הם אצלם מחויבות המציאות.
&nbsp
ואמנם עושים כן, לפי שלא הבינו החוכמה והם רחוקים מן התבונות, ואין בהם מן השלמות כדי שיתעוררו מאליהם, ולא מצאו מעורר שיעורר אותם. סוברין שלא כוונו החכמים ז"ל בכל דבריהם הישרים והמתוקנים, אלא מה שהבינו לפי דעתם מהם, ושהם על פשטם. ואע"פ שהנראה מקצת דבריהם יש בהם מן הדיבה והריחוק מן השכל, עד שאילו סופר על פשוטו לעמי הארץ - כל שכן לחכמים - היו תמהים בהתבוננתם בהם, והם אומרים היאך יתכן שיהיה בעולם אדם שיחשוב בזה או שיאמין שהיא אמונה נכונה, ק"ו שייטיב בעיניו.
&nbsp
וזו הכת עניי הדעת, יש להצטער עליהם לסכלותם, לפי שהם מכבדין ומנשאין החכמים כפי דעתם, והם משפילים אותם בתכלית השפלות, והם אינם מבינין זה. וחי השם יתברך כי הכת הזה מאבדים הדרת התורה ומאפילים זהרה, ומשימים תורת ה' בהיפך המכוון בה. לפי שהשם יתברך אמר בתורה התמימה "אשר ישמעון את כל החוקים האלה ואמרו רק עם חכם ונבון הגוי הגדול הזה", והכת הזאת מספרים משפטי דברי החכמים ז"ל מה שכששומעים אותו שאר האומות, אומרים "רק עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה".
&nbsp
ורוב מה שעושים זה הדרשנים שהם מפרשים ומודיעים להמון העם מה שאינם יודעים. ומי יתן אחר שלא ידעו ולא הבינו שיהיו שותקים. כמו שאמר "מי יתן החרש תחרישון ותהי להם לחכמה". או שיהיו אומרים אין אנו מבינים כוונת החכמים בזה המאמר ולא היאך יתפרש. אבל הם מחשבים שהם מבינים אותו ומשתדלים להודיעו לפרש לעם מה שהבינו הם עצמם, כפי דעתם החלושה, לא מה שאמרו חכמים, ודורשים בראשי העם דרשות ממסכת ברכות ופרק חלק וזולתם על פשטם מלה במלה.
&nbsp
[כת שניה - לועגים לדברי חכמים]
והכת השניה הם רבים גם כן, והם אותם שראו דברי החכמים או שמעום והבינו אותם כפי פשוטם, וחשבו שלא כיוונו חכמים בו זולתי מה שמורה עליו פשט הדבר, והם באים לסכל אותם ולגנותם ומוציאים דיבה על מה שאין בו דיבה, וילעגו על דברי חכמים ושכלם יותר זך מהם. ושהם, עמי הארץ נפתים, גרועי השכל, סכלים בכלל המציאות, עד שלא היו משיגים דבר חכמה בשום פנים.
&nbsp
ורוב הנכשלים בזה השיבוש המתייחסים לחכמת הרפואות והמהבילים בגזרת הכוכבים, לפי שהם במחשבתם נבונים וחכמים בעיניהם ומחודדים ופילוסופים, וכמה הם רחוקים מן האנושית אצל אותם שהם חכמים ופילוסופים על האמת. אבל הם סכלים יותר מן הכת הראשונה, והרבה מהם פתיות.
&nbsp
והיא כת ארורה, לפי שהם משיבים על אנשים גדולים ונשיאים אשר נתבררה חכמתם לחכמים, ואלו הפתאים אילו היה עמלם בחכמות עד שיהיו יודעים היאך ראוי לסדר ולכתוב הדברים בחכמת האלוהות, והדומה להן מן הדברים אצל ההמון ואצל החכמים, ויבינו החלק המעשי מן הפילוסופיה, אז היו מבינים אם החכמים ז"ל חכמים אם לא, והיה מתבאר להם עניין דבריהם.
&nbsp
[כת שלישית, מבינים שדברי חכמים הם משל]
והכת השלישית והם חי השם מעטים עד מאוד עד שאין ראוי לקרותם כת, אלא כמו שיאמר לשמש "מין" ורק היא יחידי. והם אותם בני אדם שנתברר אצלם גדולת החכמים ז"ל וטוב שכלם, ממה שנמצא בכלל דבריהם מורים על עניינים אמיתיים למאוד. ואע"פ שהם מעטים ומפוזרים במקומות מחיבוריהם, הם מורים על שלמותם, וכי הם השיגו האמת. ושנתברר גם כן אצלם מניעת הנמנע ומציאות המחויב להימצא. וידעו כי הם עמי הארץ, אינם מדברים היתולים. ונתאמת להם שדבריהם יש לו נגלה ונסתר, וכי הם בכל מה שאומרים מן הדברים הנמנעים, דברו בהם בדרך חידה ומשל, כי הוא זה דרך החכמים הגדולים. "
(רמב"ם, הקדמה לפרק חלק)

E טי

New member
מתי היה לדוד זמן ללמוד תורה

לא אתייחס לגיבובי השטויות בהודעתך, אתייחס רק לשאלה ששאלת:
מתי היה לדוד זמן להגות בתורה ולעסוק במצוות ?
"כינור היה תלוי למעלה ממיטתו של דוד, וכיוון שהגיע חצות לילה, בא רוח צפונית ונושבת בו ומנגן מאליו. מיד היה עומד ועוסק בתורה עד שעלה עמוד השחר.
כיוון שעלה עמוד השחר, נכנסו חכמי ישראל אצלו. אמרו לו: אדונינו המלך! עמך ישראל צריכין פרנסה. אמר להם: לכו והתפרנסו זה מזה. אמרו לו: אין הקומץ משביע את הארי, ואין הבור מתמלא מחולייתו. אמר להם: לכו ופשטו ידיכם בגדוד.
מיד יועצים באחיתופל, ונמלכין בסנהדרין, ושואלין באורים ותומים."
(ברכות ג:)
&nbsp
"(תהלים פו, ב) לדוד שמרה נפשי כי חסיד אני לוי ור' יצחק. חד אמר כך אמר דוד לפני הקב"ה, רבונו של עולם לא חסיד אני? שכל מלכי מזרח ומערב ישנים עד שלש שעות ואני (תהלים קיט, סב) חצות לילה אקום להודות לך! ואידך כך אמר דוד לפני הקב"ה רבונו של עולם לא חסיד אני? שכל מלכי מזרח ומערב יושבים אגודות אגודות בכבודם ואני ידי מלוכלכות בדם ובשפיר ובשליא כדי לטהר אשה לבעלה. ולא עוד אלא כל מה שאני עושה אני נמלך במפיבשת רבי ואומר לו, מפיבשת רבי, יפה דנתי? יפה חייבתי? יפה זכיתי? יפה טהרתי? יפה טמאתי? ולא בושתי."
(ברכות ד.)

רוני1955

Active member
לא הכל דמיון.

ציפור גדולה שמטילה ביצה והורסת ערים וכפרים, היה כבר. לערים הנ"ל קוראים הירושימה ונגסאקי.

E טי

New member
אתה טועה ומטעה

האגדות על השתקה ובורות אולי יכולות להיאמר על דתות אחרות.
ביהדות אין שאלה שלא נשאלה,
אין טענה שלא נטענה,
רבבות ספרים נכתבו על שאלות באמונה, בהלכה ובאגדה.
&nbsp
אצלנו מותר לשאול הכל.

E טי

New member
אתה סותר את עצמך

אם אתה מודה שנכתבו ספרים על כל שאלותיך אז כנראה שאין השתקה ויש התמודדות עם שאלות.
העובדה שבמוסדות החינוכיים שלמדת בהם כילד לא מלמדים שאלות כאלה היא אולי עובדה חינוכית, לא עובדה תאולוגית.
כמו שלא מלמדים ילדים שאלות בפיזיקה קוונטית או תורת החבורות.
אין זה אומר שלא מתעסקים ומתמודדים עם זה, זה רק אומר שיש הדרגה בלימוד.

E טי

New member
כמו שכבר כתבתי לך

אם באת לפה כדי לשאול שאלה, נשמח לענות.
אם באת כדי לטעון טענה, נשמח להפריך.
אבל אם באת סתם כדי לקשקש,
אין לנו דרך לעזור לך.

למעלה