מי הם הממזרים?

בלין

New member
מי הם הממזרים?

משהו יודע משהו על ביטרסטיל ובלודרייבן שמופיעים אצל אמוק?

מסופר עליהם ב"חרב המושבעת"

הם ממזריו של איאגון הרביעי, או איאגון הלא ראוי. איאגון הוריש את החרב Blakfyre לבנו הממזר דאירון - חרב שעברה מאז ומתמיד מאב לבן. לאחר מותו הרים דאירון את נס המרד והממלכה כולה התפלגה - תומכי הדרקון האדון (טארגאריין) ותומכי הדרקון השחור (דרקון שחור על רקע אדום, הצבעים ההפוכים של טארגאריין. זהו סמל הממזרים). בלודרייבן לא היה בצד של הממזרים. ת'אמת לא הבנתי לגמרי מה הלך איתו, רק שחסרה לו עין.

דאירון הוא בנו ה"חוקי" של אאיגון ה4

אם כי לא בטוח אם הוא בנו או בנו של אחיו, אאימון אביר הדרקון, שניהל רומן עם המלכה ראיניז (שהיתה גם כן אחותם... נו, טארגאריינים
). בכל אופן, כנראה אאיגון העדיף להעביר את השלטון לממזריו בגלל החשד הזה שדאירון אינו בנו.

אני יודע ../images/Emo98.gif

הרי כתבתי את הערך בעצמי
אגב, הוא לא העביר את החרב לדאירון בגלל שהוא לא חשב שזהו בנו החוקי, אלא בגלל שהוא חשב שדאימון, שהצטיין בלחימה היה ראוי הרבה יותר. דאירון (שנקרא אחר כך דאירון הטוב) מעולם לא עסק בלחימה, ולכן איאגון לא חשב שהו ראוי. ועוד משהו - הרומן בין איאמון אביר הדרקון לריאניז הוא "אגדה". אאגון עצמו לא ידע עליו, כי אם הוא היה יודע הוא לא היה נותן לזה לקרות. מה שכן ידוע לנו שהיו להם יחסים טובים, ושהוא הציל אותה מאיזשהו בן אדם רע (שכחתי בדיוק מה קרה).

אאל"ט הוא הציל אותה מ...

בעלה אאיגון ה4, שהיה אדם רע, לא? גם אני לא בטוח, אבל נראה לי... בכל אופן איפה נאמר שאאיגון לא ידע על הרומן? דווקא נראה לי יותר סביר שכל עניין העברת השלטון יבוא כנקמה באשתו וחשד שהילד אינו שלו, מאשר סתם ענייני "מי לוחם יותר טוב".

זה לא הגיוני

נראה לך שמלך יתן לאשתו לבגוד בו כשכל הממלכה יודעת, ועוד עם אחיו, שהוא אביר ממשמר המלך!? ממש לא נשמע לי הגיוני. בעניין החרב - אאל"ט בחרב המושבעת, כשמספרים על המלחמה, כתוב שהוא הפך את כל ממזריו לחוקים, ונתן את חרבו לדאימון, מכיוון שהיה יותר ראוי לה.

ועוד טיפה

הוא לא הציל אותה מאיאגון - למה שהוא יציל אותה ממנו? הוא המלך שלו, אין לו שום דבר לעשות. הוא הציל אותה באיזשהו אציל מרושע שגינה אותו או משהו כזה, והוא הזמין אותו לדו קרב, וניצח.

לגוטל

New member
ביטרסטיל הוא זה שהקים את

החבורה הזהובה, צבא של שכירי חרב בערים החופשיות. המשפט שלהם זה: Our word is good as gold.

למעלה