מי היו הכרובים?

מי היו הכרובים?

חידוש נפלא שהתחדש לי בעקבות ההפטרה של יחזקאל, מי היו הכרובים? יעויין בגמ' חגיגה יג ע"ב ופני שור מהשמאל לארבעתן וגו' וכתיב {יחזקאל י-יד} וארבעה פנים לאחד פני האחד פני הכרוב ופני השני פני אדם והשלישי פני אריה והרביעי פני נשר ואילו שור לא קא חשיב אמר ר''ל יחזקאל ביקש עליו רחמים והפכו לכרוב אמר לפניו רבש''ע קטיגור יעשה סניגור" בקיצור פעם כתוב שור, פעם כתוב כרוב, והתירוץ הדבילי של הגמ' ממש לא לעניין, לכן סביר יותר להניח שכרוב הוא שור!! (מכונף) הגמ' עצמה שואלת שם אם כרוב הוא אדם, אז למה יש גם אדם וגם כרוב, ומתרצת שכרוב זה צעיר ואדם מבוגר. נו נו. ועיקר מה שהתחדש לי, שבארמית, שכידוע מבוססת על השפות השמיות העתיקות, 'כרביא' זהו חרישה!! (ראה ב"ב יב ועוד מקומות) ולכן 'כרוב' זהו 'חורש' (כנראה שצריך לומר כרוב בחולם על הו'.) וזהו שור שהוא החורש כידוע (ועיין עוד בויקי שהעלו ההשערה ללא ההוכחה הנפלאה מהארמית) ועל פי זה, כל הבלאגן הגדול סביב העגלים, מוכיח שמדובר בויכוח יהודי פנימי על הדמות המדוייקת של הכרובים, כי אם היה העגל פני הכרוב הרי שלכו"ע צריך עגל, אז על מה הבלאגן? בקיצור, מדובר בשאריות של איזה דיון סביב המראה המדוייק של הכרובים שהפכו אותו לפשע ההיסטורי (המופיע פעמיים כידוע, במתן תורה, ועגלי ירבעם, ואכמ"ל) ומעניין לציין שהגמ' הרגישה את הבעיתיות ברמזה שיחזקאל החליף את השור בכרוב בגלל ש"אין קטגור נעשה סנגור" דהיינו, אי אפשר מצד אחד לעשות בלאגן על העגל, ומצד שני גם לתקוע אותו על המרכבה. וכשנתחדש לי חידוש זה, היו הדברים שמחים כנתינתן מסיני...

עץ שתול

New member
ראש כרוב

יש ראש לשועלים ויש ראש לאריות, יש ראש עם תלתלים ויש ראש עם כינים, יש ראש ממשלה ויש ראש האופזיציה, יש כיסוי ראש ויש גלוחי ראש, ויש גם... במחילה - ראש של כרוב. מיין באבעס דייגעס איזה ראש זה היה, אם פני תינוק שור או מלאך, אנערף החז"לים האלה ראש כרוב בגרוש...

בעל דעות,

יש בעל עבירה, ויש בעל תאוה. יש בל יראה, ויש בל ימצא. יש בעל מכה, ויש בעל מתחשב. יש בעל עגלה, ויש בל תשחית. ותמיד יש גם את ה"בעל דעות" שלא משנה מה שיכתבו, תמיד יהיה לו מה להגיב.

עץ שתול

New member
יש בעל דעה ויש דור דעה

יש דור המדבר ויש דור דעה. יש דורות ראשונים, ויש דורות אחרונים. יש דור שפל, ויש דור רמה. יש עשרה דורות מאדם עד נח, ויש עשרה דורות מנח עד אברהם. ויש את הדר בעיר שאין שם עשרה. יש את חברת הדר של הוופלים, ויש את חברת דור אלון.

בטח שכחת משירו של אביב גפן

אנחנו דור מזוין, (לא התבלבלתי, ישי לפידות ששר אנחנו דור מצוין, החזיר את השיר בתשובה)

כמו חוני המעגל

יש דעה ש'מעגל' זה מקצועו. מקצוע היה פעם שנקרא מעגל. לא זוכרת כרגע מה המהות שלו בדיוק, אבל קשור בזפת אולי. .

למעלה