מי הוא נוצרי?

tommy walker

New member
מי הוא נוצרי?

היי לכולם, אמנם אני לא חלק מחברי הפורום הקבועים אבל יש לי איזו שאלה שרציתי לדעת את התשובה עליה ולא הייתי בטוח מי יוכל לעזור לי... אז חשבתי לנסות אולי פה... ביהדות כשנולד תינוק להורים יהודיים אז הוא אוטומטית יהודי, אפילו אם לאחר מכן הוא לא עובר ברית מילה. אמנם מבחינת הדת זה יהיה בעייתי, אבל מבחינה רשמית הוא יהיה יהודי. אני הבנתי שבנצרות אפילו אם אתה נולד להורים נוצריים אבל אתה לא עובר הטבלה אז אתה לא נחשב נוצרי, לא מבחינה דתית וגם לא מבחינה רשמית. האם זה נכון? זה בעצם אומר שהדת הנוצרית היא לא דת שממשיכה את עצמה אוטומטית בילודה אלא תלויה בבחירה עצמאית של כל אדם. כי נגיד אם יש הורים יהודיים אתאיסטיים שנולד להם בן אז הוא אוטומטית יהיה יהודי גם אם הם לא יבצעו שום טקס דתי. אבל אם יש הורים נוצרים אתאיסטיים, כלומר ההורים שלהם הטבילו אותם אבל במהלך חייהם הם גיבשו השקפת עולם אתאיסטית, אז אם נולד להם בן והם לא מבצעים לו הטבלה אז הוא הוא יהיה בעצם חסר דת, ואם גם הילד עצמו כשיתבגר יגדל להיות אתאיסט וגם לא יבצע לעצמו הטבלה מאוחרת אז הוא בכלל יהיה כל חייו ללא דת מבחינה רשמית. אני מצטער אם זה נשמע לכם כמו שאלת תם, פשוט היה לי ויכוח עם מישהו בנושא הזה. אז רציתי לדעת אם מה שכתבתי הוא באמת נכון... ואם לא נוצרות בעיות בעקבות זה? תודה רבה מראש

lion 7

New member
אנחנו נוצרים לפי עדות

/tapuzforum/images/emo13.gif מי שנולד להורים אורטודוקסים ירשם בתעודת האבא הנוצרי אורטודוקסי וישר במשרד הפנים . האמא אם היתה קתולית או לטינית או פרוטסטנטית כאן היא נחשבת לאורטודוקסית ולפי הכנסיה שבה נערכה טקס הנישואים .. זה שונה לגבי היהדות שהבנים וזהותם מתגבשת לפי האם לא האבא .. טבילה היא טקס מאוחר יחסית בכמה עדות , מהן הבפטיסטים ועדות האנבפטיסטיות שאצלם האדם נטבל אחרי שהוא מחליט בעצמו שהוא כשר להיות מן המנין או חבר בכנסיה זו .. אז במקרה זה גם עד הטבילה הוא נוצרי לעדה הבפטיסטית ולפי מה שרשום במחשב של משרד הפנים .. מקוה שהבנתי את שאלתך . כל טוב

למעלה