אני מוסיפה את התגובה שלי לדבריו של
סם...
בנושא שינוי שם:לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו הוריו... אני באופן אישי לא מאמינה בשינויי שמות. השם העברי שניתן לאדם בעצם היותו יהודי הינו צופן גנטי שנקבע מלמעלה והוא מכיל את כל הפוטנציאל הגלום באדם בנשמה היורדת אל העולם לבצע את תפקידה. הנשמה הסכימה לשם שניתן לטוב ולרע. ההורים הסכימו לצופן ולכן הם קראו לילד בשם. אני לא מקבלת שינויי שמות לא על ידי רבנים ולא ע"י כל מיני כאלה שלוקחים בידם את הזכות והאחריות לשנות לאדם זה או אחר את שמו. אני מקבלת שישנם שמות קלים יותר וישנם שמות קשים יותר. נשמתנו בחרה את תיקונה והיא צריכה ללמוד להתמודד עם מה שהיא בחרה גם אם זה קשה. והדבר היפה הוא שבמקום ששם הכי קשה שם מצוי התיקון. לדוגמא: שם שמתחיל באות ש´ הוא שם קשה במיוחד, נניח השם שובל זה השם של ביתי השניה. החלק הקשה באות ש´ היא שעל פי המקורות היא אות בטלה אות סתומה אות קשה אות חוסמת, אז מדוע קראתי ככה לביתי? כי באות ש´ בחלק החיובי שבה היא אות שמזכירה את המנורה ביהדות, מקור אור אין סופי, דרך אדירה להתחבר ישירות בשלוש צינורות לפחות אל אור בורא עולם. ביום שלומדים לנצל נכון את הפוטנציאל של האות אנו מקבלים כלי אדיר ובעזרתו ניתן להגיע לשקט לשלום ולשלווה האלוהית שכולנו מחפשים הלא כן? אז אולי בתור ילדה יהיו בדרכיה מס´ מכשולים. ביום שהיא תזהה אותם ביתי תדע להתגבר עליהם ותהיה חזקה ומחוזקת מאד. לכן בשום אופן אין לשנות שמו של אדם, כי הרי זו התערבות חיצונית בתוך התיק שלו, במשימה שלו שאותה הוא בחר לעשות ואף אדם לא יכול לבצע את המשימה עבורו, גם אם זה קשה ואנחנו מאד מאד רוצים לעזור לאותו אדם. מה שנותר הוא פשוט ללמד את הרזים והסודות של האותיות העבריות בצורה נכונה מדויקת מפי המורים הנכונים ובעתיד כשנהיה הורים נשקיע מחשבה עמוקה בנתינת השמות עבור ילדנו ונזרום עם בחירת נשמתם. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל