מי הדיחה את גרמניה?

nitsansh

New member
מי הדיחה את גרמניה?

ברקורד של גרמניה במונדיאל רשומות 14 הופעות בשלב רבע-הגמר ומעלה מתוך 15 הופעות (כולל המונדיאל הזה). מתי היתה הפעם היחידה שבה הודחה גרמניה לפני רבע הגמר, ועל-ידי מי? ועוד בענין גרמניה... 9 פעמים היא הופיעה בחצי הגמר, כלומר 4 פעמים הודחה ברבע הגמר... את שתי האחרונות, ב-2 המונדיאלים האחרונים, לא קשה לזכור... אבל מתי היא עוד הודחה ברבע הגמר, וע"י מי?

ננסה את כוחי

ידוע שגרמניה לא הודחה לפני רבע הגמר מאז מלחמת העולם השניה (לא כולל 50 שבו היא בכלל לא השתתפה כתוצאה מחטאי עבר), ב30 היא לא השתתפה, ב34 היא סיימה מקום שלישי, לכן אני מסיק מכך שזה היה ב38.. ואם אני זוכר נכון שוייץ עשתה זאת? (לא בטוח) עפה עוד ברבע היה ב62 נדמה לי יוגוסלביה וכמובן במונדיאל 78, שם הרבע היה 2 בתים, שמהבית של גרמניה עלו הולנד לגמר ואיטליה למשחק על מקומות 3-4...

nitsansh

New member
צדקת

וכדאי לציין שמי שלמעשה מנעה מגרמניה להגיע לפחות למשחק על המקום ה-3 ב-1978 היתה אוסטריה, שניצחה אותה 3:2 במחזור האחרון של משחקי השלב השני... לפני זה היא סיימה בתיקו 2:2 עם הולנד ו-0:0 עם איטליה (לא זוכר מה היה קודם, וזה לא חשוב...). בדיעבד, תיקו (1:1 או יותר) היה מעלה את גרמניה למשחק על המקום ה-3. בכלל המאזן של גרמניה באותו מונדיאל היה הכי עלוב בהסטוריה למעט ההדחה בשמינית גמר ב-38... בשלב המוקדם היא סיימה ב-0:0 עם פולין ותוניסיה וניצחה רק את מכסיקו 6:0, כך שב-6 משחקים היה לה נצחון אחד... וזה כזכור 4 שנים אחרי שהיתה אלופת העולם... הפעם הראשונה שגרמניה הודחה ברבע הגמר היתה אכן ב-1962, בהפסד 0:1 ליוגוסלביה. שוייץ כאמור גרמה להדחתה היחידה של גרמניה לפני רבע הגמר, כאשר ניצחה בשמינית הגמר של המונדיאל ב-1938 4:2 במשחק חוזר, לאחר 1:1 במשחק הראשון. יש אירוניה מסויימת בעובדה שאת 2 מתבוסותיה הקשות הנחילו לגרמניה שכנותיה דוברות הגרמנית... ואת 2 ההדחות האחרונות, למי שצריך תזכורת, הנחילו בולגריה ב-1994 (2:1) וקרואטיה ב-1998 (3:0). הגרמנים אפילו לא יכולים להתנחם בעובדה שהפסידו לנבחרות שהגיעו לגמר... שוייץ הפסידה ברבע הגמר ב-38 להונגריה, יוגוסלביה, בולגריה וקרואטיה הפסידו בחצי-גמר, ואוסטריה למרות הניצחון על גרמניה סיימה במקום האחרון בבית... טוב... כל נבחרת חוץ מברזיל היתה "קונה" את הצרות של הגרמנים...

למעלה