מי גומל את מי?

אפרתש

New member
מי גומל את מי?

שאלה המציקה לי, בעקבות כמה דיונים שהיו כאן. ותסלחו לי אם ייצא קצת ארוך. הרבה פעמים נתקלתי כאן ובפורומים שכנים במשפט "גמלתי את XXX בגיל ...". אז ככה. אני את הבת שלי מעולם לא גמלתי. כמו שלא לימדתי אותה לזחול או ללכת. כל הדברים האלה הם דברים שהיא פתאום התחילה לעשות, ואנחנו רק עמדנו משתאים מול הפלא הזה, איך היצור הקטן שלנו מתפתח, ויודע בדיוק מה לעשות. כשהגיע האביב, התחלנו להוריד לה את החיתול, שתסתובב קצת ערומה, כדי לאורר את הטוסיק. אחרי החלפה, לא שמנו חיתול חדש. בהדרגה, ראינו שלא קורה כלום, כך שפרק הזמן שהיא הסתובבה ככה ערומה הלך וגדל, עד לבערך שעתיים. באותה תקופה - היו כמה בריחות פיפי, אבל לא משהו מרגש במיוחד. (ידענו שקקי היא לא עושה אחר הצהריים, ככה שלא היה חשש). אחרי כחודשיים כאלה, הצגנו בפניה את הסיר. מפעם לפעם הצענו, אבל לא אמרנו או דרשנו. גם באמת לא הבענו אכזבה אם היא לא רצתה, כי ממש לא היו לנו ציפיות. הוא עמד כל הזמן בסלון, לפעמים היא התיחסה אליו (הושיבה עליו בובה), רוב הזמן לא. אחרי בערך חודש - התחילה לעשות עליו. אחרי כמה פעמים שעשתה בסיר, סיפרנו לה על עולמם המופלא של התחתונים. וזהו. קנינו תחתונים, חיפשתי כאלה עם דוגמאות שישמחו אותה, אכן שימחו אותה, ובזה נגמר הענין. מאז היום שבו התחלנו עם תחתונים היו לה ארבע או חמש בריחות פיפי, וזהו. (אגב - התהליך התחיל כחודשיים לפני גיל שנתיים, היום, שנתיים ורבע, היא גמולה ביום, כולל שנת צהרים. לאורך כל התקופה הזאת, היו פחות מעשר בריחות). אז אני לא יודעת - אולי יש לי מזל מהשמים (כמו שהרגשתי מהרגע שראיתי אותה
), אבל אולי גם הבעיות נוטות לעלות אצל אלה ש"מחליטים", "גומלים את", ולא מחכים שזה יבוא באופן טבעי? האם נדמה לי, או שבאמת רוב הסיפורים הבעייתים הם עם בנים ועם בנות התהליך יותר קל?

נעה גל

New member
../images/Emo45.gif פשוט עשיתם את זה נכון

זהבדיוק התהליך שתיארה סלמה פרייברג ב"שנים המופלאות" כתהליך נכון והדרגתי. תהליך שבו הילד לוקח חלק. אנחנו בעיצומו של אותו תהליך עם איתמר. הוא מסתובב המון ערום, בהתחלה הוא עשה פיפי בכל מקום, עכשיו הוא מודיע לפני שיש לו, או שהוא יוצא החוצה לעשות. כבר אמרתי כמה פעמים כאן בהקשרים של גמילה, שאילו איתמר (שנתיים וחודש) היה הילד הראשון שלי, אין לי ספק שהייתי גומלת אותו בשלב הזה. אני הייתי גומלת אותו. לכאורה, כל הסימנים מראים שהוא לכאורה בשל. הוא עושה פיפי לפי דרישה. הוא מודיע לפני שהוא עושה קקי. כשהוא ערום הוא יבקש לשים חיתול ולא יעשה את הקקי על הריצפה. הוא מגלה ענין רב במה שאנחנו עושים בשירותים, אוהב להוריד את המים. למעשה, פיפי הוא כבר עושה בשירותים. הוא עומד על האסלה ומשתין פנימה (הוא לא רוצה לשבת עליה). אם יש לו פיפי הוא ברוב המקרים יבוא להגיד. במקרים אחרים הוא יצא החוצה לעשות. ובכל זאת, יש לי הרגשה שהוא עדין לא בשל לחלוטין למהלך של הורדת טיטול.

ציפי ג

New member
וזה בדיוק מה שעשיתי עם איתי

ובכל זאת אני אומרת שגמלתי אותו, כי אם לא הייתי עושה כן, הוא היה ממשיך לעשות בחיתול. היוזמה להסיר את החיתול היתה שלך. (אפרת).

ליאת +

New member
נעה- אז תודיעי לי מתי להתחיל

לגמול את אביתר... כי הוא ממש בשלב של איתמר(אולי מעט לפני) ואכן היה עלינו הרבה לחץ לגמול אותו כבר בתחילת הקיץ סבתא קנתה סיר והתחילה לעשות קידום מכירות לנושא (אסרנו עליה, כיום היא עושה את זה בסתר
) ודודה עם ילדים גדולים שראתה אותו לאחרונה אמרה בתוכחה שאת הקיץ הזה פספסנו ונצטרך לחכות עם הגמילה עד הקיץ הבא. לא גמלתי ילד מעולם, אבל ההרגשה שלי תואמת את שלך- שזה עדיין לא זה.

לאה_מ

New member
באמת יש לך מזל מהשמים../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

אבל בלי כל קשר, גם התהליך שלכם נשמע לי מאד נכון. אני את עומר ללא ספק גמלתי. וזה אמנם היה תהליך לא מוצלח. שירה נגמלה בעצמה. אני רק הייתי שם לעזור במה שצריך. ואגב - אני לא כזאת חכמה - אחרי הגמילה המאד לא מוצלחת של עומר ממש לא סמכתי על עצמי. זו הגננת של שירה שאמרה לי שהיא כבר ממש בשלה, ושהציעה להוריד את הטיטול במשך היום ולתת לה להסתובב ערומה (בגן) ונראה מה יהיה. וזה באמת היה קל ופשוט וכמעט נטול פספוסים. עם אורי אני מקווה שאני אהיה יותר נבונה. נראה.

Almost me

New member
נגמלנו ביחד

אני מההרגל לחתל והוא מההרגל להתחתל - וזה בסה"כ סמנטיקה. אנחנו עברנו את הגמילה בקלילות- תוך יומיים שלושה הכל הסתיים את שני הבוגרים גמלתי באותה שיטה ביום קיץ חמים פשוט הורדתי להם את החיתולים ונתתי להם להסתובב חופשי כשאחת לכמה זמן נכנסנו להתקלח... (או להתאמבט) כבר ביום הראשון אחה"צ (אחרי כמה הצלחות שבא קיבלנו הפתעונת וכמה התפשלויות שאותן ניקינו בצוותא בלי הערות) התבקשתי לקחת אותם למקלחת כדי לעשות פיפי, למחרת כבר ניסינו לשבת בסיר (קניתי סיר כסא בכתר שמתחבר לו מגש) סיפרנו סיפורים, נישנשנו וזהו. לגבי הקקי זה לקח יום נוסף וזהו שלושה ימים. כמובן שחשוב לעשות את זה בגיל הנכון כשכבר יש מודעות לצרכים (אצלי זה היה בגיל כמעט שנתיים ושנתיים וחצי) צריך לעשות הכנה טובה לספר לילד על הגמילה לפני שהיא מתרחשת, להיות רגועים וסבלנים לפישולים (לא לכעוס) ולהיות בחופשה...

אני הייתי אפילו יותר פסיבית מאפרתש.

לא הורדתי חיתול. הילדים החליטו להוריד והם הכתיבו את הכל. אני רק ניחמתי בפיספוסים, ונישקתי בהצלחות.(אה, כן, וביקשתי מהבן שלא ישתין מעבר מעקה המרפסת, אלא באסלה....) לי יש תאומים- בן ובת. הם נגמלו כמעט ביחד (שנתיים וארבעה חודשים) באותה יעילות בערך. לבן היה טיפה קושי עם הקקי, ולבת הרטבת הלילה נמשכה קצת יותר (החלו להוריד חיתול בלילה שבועיים אחרי שנגמלו ביום). כך שנראה לי שההבחנה שאת עושה בין בנים לבנות לא תופסת במקרה שלנו.

למעלה