מי גאון במחשבים?

מי גאון במחשבים?

היי! מקווה שהגעתי לפורום הנכון, למקרה שלא- אשמח לכיוון לאיזה פורום זה שייך, תודה. אני מחפשת משחק פאזל בתוך המחשב- אבל פאזל שאפשר להכין לבד! אחותי רוצה ללמוד דרך פאזל , למשל.. cat = חתול כמובן זוהי דוגמא קלה מידיי אבל זה רק כמובן כדי שתבינו את העיקרון, שאני אוכל להכין פאזל לבד ולשחק איתו.. האם קיים דבר כזה? תודה!!

someboddy

New member
פאזלים זה ז'אנר יותר מדי כללי...

בעיקרון, את רוב הפאזלים אפשר להכין בקלות יחסית עם פלאש או עם VB.NET(תלוי בסוג הפאזל), אבל בשביל זה צריך הרבה השקעה כדי ללמוד את השפה ואת עקרונות התכנות. אם את רוצה תבנית של פאזל שתוכלי לצקת לתוכה את התוכן שלך, אנחנו נצטרך יותר מידע כדי לעזור לך למצוא תבנית כזו. את יכולה לתאר איזה סוג של פאזל את רוצה?

לא ממש הבנתי

מה זה אומר "סוג של פאזל" ? אני מחפשת רגיל, הכי פשוט, מבחינתי גם ללא צבעים חחחחח אבל העיקר שאני אוכל לבד להכניס לשם את הזוגות וכמובן לשחק עם זה אחריי זה...

someboddy

New member
פאזל במובן המקובל זה תמונה מפורקת לחתיכות

שצריך להרכיב. די ברור מהתיאורים שלך שזה לא מה שאת מחפשת. לפאזל יש גם משמעות הרבה יותר רחבה של חידות התאמה. לדוגמה קוביה הונגרית זה סוג של פאזל, טטריס זה סוג של פאזל וכו'. זה ז'אנר מאוד רחב, ואמנם אפשר לעשות את רוב המשחקים מהסוג הזה בפלאש או בVB.NET כמו שהצאתי, או בGameMaker כמו שאורן הציע, אבל אם תפרטי יותר אולי נוכל למצוא לך כלי יותר מתאים. לפי מה שהבנתי, את רוצה משחק של התאמת מילים - בצד שמאל רשימה אחת(לדוגמה של מילים בעברית), בצד ימין רשימה אחרת(לדוגמה של מילים באנגלית) וצריך להתאים ביניהן(בדוגמה שלנו - בין מילה לתרגום שלה). מצאתי שני כלים: http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/games/matching/ - זה כלי ממש יפה, שיוצר פאזלים בהם השחקן מסמן את התשובות על ידי מתיחת קווים עם העכבר, ואפשר גם לשלב בו קבצי קול(שזה נהדר ללימוד שפות). החיסרון היחיד שלו זה שהוא יודע להציג רק 6 זוגות כל פעם - לא פחות ולא יותר. אפשר לעשות עד 3 שישיות כאלה, אבל הן מוצגות אחת אחרי השניה ואין ערבוב ביניהן. http://www.armoredpenguin.com/wordmatch/ - אם את רוצה להציג מספר שונה של זוגות, את יכולה להשתמש בכלי הזה. הוא פחות מעוצב מהכלי הקודם, וגם אי אפשר לשמור את הפאזלים על המחשב - אפשר רק להדפיס אותם או לשמור אותם באתר(אחרי חודשיים הם נמחקים) - וגם שם אין לך ספריה משלך, אלא הפאזלים נשמרים יחד עם הפאזלים של כולם(למרות שיש חלוקה לקטגוריות). גם אין שם אפשרות להשתמש בצלילים - רק במילים. היתרון היחיד של הכלי הזה על הכלי הקודם זה שאת יכולה לשים כמה זוגות שאת רוצה - כלומר, אני מניח שיש איזה גבול מסויים, אבל הוא כל כך גבוה שלהגיע אליו זה כבר התעללות בילדה... כמובן שאת יכולה לעשות דברים כאלה בכלים הכלליים שהזכרנו קודם - אבל זה הרבה יותר עבודה... שימי לב ששני הכלים האלה הם באנגלית. הם אמנם תומכים באותיות עבריות על מחשבים עבריים, אבל מכיוון שאי אפשר להגדיר בהם RTL את צריכה לשים ♥ שהסדר לא מתחרבש לך אם את משלבת בין עברית לאנגלית באותו שדה, או אם את שמה סימן פיסוק בסוף השדה.

יייייוווו אני לא מאמינה!!!

אני כל הזמן מדברת פאזל פאזל.. אבל בכלל התכוונתי למשחק זיכרון !!!! ווואאאייייי אני ממש גאה בכם שלמרות הכל ניסיתם להבין אותי! אני לא מאמינהההה וכמובן משחק זיכרון זה הרבה יותר נורמלי לשים קלפים הפוכים על השולחן וכל פעם להרים 2 עד שמשהו יהיה זהה.. כמו שהדגמתי- מרימים 2 קלפים והם אותו דבר או משלימים אחד את השני.. יווו סליחה על הבלבול הנוראי!

someboddy

New member
טוב, מצאתי כמה דברים

http://www.education.vic.gov.au/languagesonline/games/memory/ - זה מאותו אתר כמו הלינק הראשון שהבאתי בתגובה הקודמת, וגם כאן יש הגבלה של 6 זוגות, אבל יש כאן אפשרות לשלב מילים, תמונות וצלילים. החיסרון כאן(חוץ מההגבלה של 6 זוגות) הוא שהקלפים לא מסודרים בתפזורת ממש, אלא בשתי שורות כאשר ההתאמה היא תמיד בין קלף מהשורה העליונה לקלף מהשורה התחתונה(כמובן - הסדר הפנימי בשורות הוא אקראי) http://www.zefrank.com/memory/flickr_memory/ - זה כלי שיוצר אוטומטית משחקי זיכרון על בסיס תמונות מפליקר. בניגוד לכלי הקודם, כאן תמיד ההתאמה היא בין תמונות זהות, אבל היתרון הוא שהקלפים באמת מפוזרים כמו במשחק זיכרון. וכמובן, אפשר די בקלות ליצור משחק זיכרון בGameMaker, למרות שזה יותר עבודה.

שאלה...

נכנסתי לאתר השני שהבאת לי... אבל איך אני שמה שם קלפים משלי? אני רואה שיש שם רק מוכנים...

De-Panther

New member
תנסי לבדוק לגבי Game Maker, יש לזה גם מדריכים

בעברית אם זה לשימוש עצמי שלך, אני מניח שזו תהיה אפשרות טובה.

בחיים לא הכרתי את ה game maker

אבל נכנסתי לשם עכשיו דרך גוגל.. זה דווקא נראה מעניין- אני מקווה שאצליח להתעסק עם זה...

למעלה