מי ברא את אלהים

goylem

New member
`בראשית`

כדכתיב: "בראשית ברא אלוהים". (בראשית א. א.)

babylon_a1

New member
הדפוס קיים...

פחות זמן מאלוהים אולי האופציה של הראש טובה יותר

goylem

New member
אתה מתכוו לראש דיו?

אז זהו שמדובר בלייזר על בסיס טונר....

babylon_a1

New member
לא...

מהפפירוס ו/או היציבה הראשונה בסלע...עד אז הוא היה בראש

babylon_a1

New member
לדעתי...

לטבע יש כוחות, סדרים וכלללים כל אלא אוגדו תחת שם הקוד אלוהים הקיץ, החורף, רעידות אדמה, התעטשויות, עצב שמחה....הכל אוגד יחד

goylem

New member
זהו שהעטשויות לא

כמו שאמרו חז"ל: "הכל בידי שמים חוץ מצינים פכים"....

ואם תדע מי ברא את האלוהים

מה ואיזה פרס תעניק לו/לה על יצור הנפלא הזאת שקוראים לו אלוהים הלך לך טוב- אלוהים גדול הולך לך רע- מנסתרות אלוהים אותי לתקן מהגלגול הקודם סובל- כפרת חטאיך לאלוהים או לחילופין הזדככות כדי לקבל הארת אלוהים יש לך יריב- אלוהים יעניש אותו גנב במחתרת - עדיין מבקש עזרתו של אלוהים יקירך או מישהו מקרובך מת- לא נורא אלוהים לוקח את הטובים גנבו לך- לא נורא אלוהים יחזיר לך כפל כפליים נתקעת ללא דלק- אלוהים כבר יזמין לך מישהו לחלץ אותך תפסו אותך גונב- שים כיפה ואלוהים יסלח לך וגם השופט יתחשב בחזרתך למוטב רוצה למשש בחורות צעירות חסודות- עשה לך גלימת איש אלוהים והם בתמורה יתנו לך לעבור ולברך ולמרוח את גופם בשמן ובמים קדושים חלית במחלה חסרת מרפא- אלוהים ירפא אותך בתמורה שתדליק בשבילו נרות לנשמות הצדיקים רוצה לעניש את יריבך - לך למקובל איש אלוהים השכונתי תן לו שם יריבך ושם אימו והוא כבר ישלח את השדים של אלוהים וכל מלאכי חבלה שיענישוהו וכולי וכולי וכולי אלוהים הוא רופא עורך דין שכיר חרב ממית ומחיה נותן ולוקח בגללו ובשמו נרצחו מיליונים בגללו ובשמו נעשו כל התעבות שבעולם

רציתי לשאול את זה בכיתה א...

אני זוכר את היום שבו התחלנו ללמוד חומש בכיתה א' בגיל 6. המורה גרויס קורא: "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ", ומפרש "כל דבר שאתם רואים נברא, שום דבר לא נוצר מעצמו, ואנחנו לומדים עכשיו את הסיפור של הבריאה." הרמתי יד והצבעתי, במוחי הקטן קדחה השאלה, "אם ככה מי ברא את אלוקים?". המורה לא התייחס ליד שלי, הוא פשוט התעלם ממני, עד היום אין לי תשובה.

למעלה