מי בגד בדני ?

טיריון

New member
מי בגד בדני ?

דני כל הזמן אומרת שיבגדו בה שלוש פעמים אחת לזהב אחת לדם ואחת לאהבה ואני כבר מבולבל לגמרי, מי בגד בישביל מה?

כרגע

לא ידוע,יש דעות שמירי מאז דור וזו'רה הם הבוגדים. אבל מירי מעולם לא נשבעה לדאני וז'ורה הייה בוגד שהפסיק. כרגע לא ידוע.

אבל מירי חייבת להיות הבגידה

דאני קיבלה שלושה נבואות, להבות שהיא תדליק, רכיבות שהיא תעשה ובגידות שהיא תחווה. הסעיף הראשון הלהבות התגשם (הדרקונים) והסעיף הראשון של הרכיבה התגשם (שהיא רכבה עם דרוגו), לכן זה רק הגיוני שגם הסעיף הראשון של הבגדיות התגשם ולכן הבגידה חייבת להיות של מירי. חוץ מזה מירי כן בגדה בה כי דאני הצילה אותה ממוות בזמן שמירי עבדה עליה וגרמה לה לאבד את בעלה ואת בנה, לדעתי זו בגידה. ז'ורה גם כן בגד בה אבל זה לא קשור לדם או לזהב או לאהבה, הוא עשה את זה כדי לחזור הבייתה, אפשר להגיד שזה בגלל שהוא אוהב אתץ הבית אבל זה לא נראה לי המקרה.

deathstar

New member
דאני חולקת עליך

היא קבעה שהבגידה הראשונה היא של ז'ורה בגלל האהבה.

האהבה של מי?

ז'ורה אהב את דאני אבל זו לא הסיבה שהוא בגד בה, חוץ מזה הנבואות מסודרות הסדר, אחד שהיה שניים שעתידים לבוא. אני לא חושב שפתאום מדלגים לנבואה השלישית. חוץ מזה מתי היא אומרת את זה? אני דווקא קיבלתי את הרושם שהיא חושבת שהבגידה הראשונה היא של מירי מאז דור. היא אמרה את זה פרק אחרי שהיא קיבלה את הנבואות (אם אני לא טועה).

deathstar

New member
היא אומרת את זה כשהיא מסלקת את

ז'ורה. "I went down into the sewers like a rat. For you." It might have been kinder if you'd died there. Dany said nothing. There was nothing to say. "Daenerys," he said, "I have loved you." And there it was. Three treasons will you know Once for blood and once for gold and once for love.

אבל זה טיפשי

כי הוא לא בגד בה בגלל שהוא אוהב אותה, זה פשוט פרט נלווה. הוא אהב אותה אבל זו לא הסיבה בגללה הוא בגד.

Maleficent

New member
יכול להיות

שההשערה של דאני עצמה מוטעית.... לפי שאר הנבואה, הראשון מתוך 3 הדברים שנאמרו כבר קרה (הרכיבה הראשונה וכו'), וסביר מאוד להניח שהבגידה הראשונה בדאני היא בגידתה של מירי מאז דור, שאכן בגדה בה בשם הדם - דמה ודם עמה.

Beorn

New member
בנוגע לבגידה של ז'ורה

אני כבר לא לגמרי זוכר, מה אמורה היתה להיות התמורה לריגול שלו? האם רק את האפשרות לשוב למולדתו או גם משהו נוסף?

gtar

New member
אני לא בטוח שהתירגום נאמן אבל

בספרים בעברית כתוב שז'ורה אומר שהוא לקח את זהבו של העכביש. מכאן שבגידתו שהתרחשה לפני שהוא אהב את דני היתה הבגידה למען הזהב.

אבל הוא לא בגד בגלל זהב

אולי הוא לקח אותו כבונוס אבל הוא לא בגד בגלל זה, הוא היה בוגד גם אם הוא לא היה מקבל את הזהב, והוא לא היה מוכן לבגוד רק בשביל זה.

האבק

New member
../images/Emo32.gifאנציקלופדיית חומריו האפלים

שלום לכולם! ברצוננו להציג בפניכם את הפרויקט עליו עמלה ושקדה קהילת 'חומריו האפלים' בשבועות האחרונים - "אנציקלופדיית חומריו האפלים". באנציקלופדיה אפשר למצוא את כל הערכים שהיו באנציק' הישנה ועוד רבים אחרים. היתרון באנציקלופדיה החדשה לעומת הישנה הוא שכעת כל משתמש יכול לערוך ערכים, להוסיף חדשים, להרחיב ישנים וכו'. בהזדמנות זו אנו מעוניינים להודות לכל המתנדבים וליעל-סלע שפירו על שהביאו את האנציקלופדיה לרמתה כיום. אתם מוזמנים להיכנס לאנציקלופדיה ולערוך, לשנות, להוסיף ולהרחיב את הערכים, או להעיר הערות ב"ספר האורחים" שלנו. תודה רבה, צוות אתר 'חומריו האפלים'

למעלה