מי בא היום

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ולעומת זאת בתל אביב ,,,,,,

כשהטמפרטורה בחוץ שווה לטמפרטורת החדר הירושלמי - לחלב בטמפרטורת החוץ עם הרבה מקופלת בפנים - קוראים "צוללת", שהיא אם ה"שוקולטה", וכשיושבים בבית קפה שוכחים שזה מפחיד, ואוויר לנשימה יש רק בתוך המוזיאון, ובית קפה שאינו מגיש טוסט עם גבינה והאם - הוא לא 'אין', בקיצור - צריך רק לבוא לתל אביב כדי להתגעגע לירושלים

renjintso

New member
כאן דווקא די חמים

כבר כמה ימים שהטמפרטורות מעפילות לגובה המסחרר של 7-. בקרוב, הארטיקים ימסו. אבל תגדנה משו אחר: עוד מישהי סובלת מפובית ירושלים? העיר הזאת מלחיצה אותי כ"כ שאני מאבדת לחלוטין את חוש הכיוון מהרגע שעברתי את בנייני האומה. בערים אסייתיות מבורדקות ונטולות שילוט אני דווקא מנווטת ביעילות מרשימה. ירושלים - נאדא. עד היום לא למדתי איך מגיעות לבריכת הסולטן.

גנגי

New member
מה יש לך לחפש בבריכת השולטן?

אפילו מים אין שם! אני, כעיקרון מקודש, לא סובלת (מ)פוביות. ~ בעטי בבעתך למען לא יבעתך ~

גנגי

New member
אחחח... כמה נהניתי!

ומה חבל שמפאת כללי הנימוס לא אגיד את אשר על לשוני כאן בפרהסיה! עשית לי את היום במשפט אחד, שיבולת!

גנגי

New member
לעונג יהיה לי,

אבל לא בפרהסיה, כמו שכבר אמרתי. אנסה למצוא זמן לכתוב לך עוד לפני כניסת השבת אצלך, ואם לא - ביום ראשון, כנראה.

זה נשמע לי

כמו רכילות עסיסית ונדמה לי שאני יודעת על מי. מחכה לפרטים וגם לתגובה ההיא שטרם הגיעה עדַי (בעניין אהובתנו המשותפת)

nutmeg

New member
מעבר לזה

ששישה נציגי הפורום הורידו את ממוצע הגיל באולם ההרצאות בעשרים שנים, היתה זו הרצאה שבעיקר הדגימה (דוגמא אחר דוגמא אחר דוגמא) את הקשר האיקוני בין צורה לתוכן. היה חסר לי ה"למה" לא ה"איך" אבל הנחתי שפספסתי אותו בשל כניסתי המאוחרת. המרצה עשה לי מחלת ים מרוב שהתנדנד והעביר משקל מרגל לרגל כשדיבר, ובפינה הימנית של האולם, ממש לידו ישבה בובה בגודל אדם שכנראה קשורה להרצאות בעלות תוכן מאוד מאוד אחר. הבובה הפחידה את Mנטה אבל יש לציים שנראתה כמו קהל אוהד. היו שם חלקים שבהחלט הדאיגו אותי מהבחינה הזו שעכשיו עלי לבדוק אם יש לי עוד תזה לכתוב... אבל שטויות! הכל לטובה
בבית הקפה אחר כך סיכמנו את המפגש כ"מפגשון בעקבות קו מנחה". כן ירבו.

hillelg

New member
ואני

הגעתי שתי דקות מאוחר מדי, אחרי שרבע שעה חיפשתי (עם מישהו שחשוד בקרבה לספלינטור) איפה נמצא, לעזאזל, בית מזי"א. אפ'חד לא מכיר אותו באזור, אפילו שהוא נמצא שני מטר ממנו. ההרצאה, כמו שאמרה נטמג, היתה עמוסת דוגמאות, שעל חלק היה אפשר להתווכח, וחלק היו ממש ממש בנליות. עשה לי רושם שהופכים דברים טריוויאליים ל'מדע'. אבל ככה זה תמיד, מה לעשות. בכולופן, זה נתן חומר לחשוב עליו. אה, והכי הוא אהב להביא דוגמאות מבסקית (השפה הכי לא קשורה בעולם לכלום). זה דבר שלא הייתי פוגש במקום אחר, אני מניח. לי לא הפריעה התנודדותו של המרצה (אני תמיד עושה דברים כאלה, ומעירים לי עליהם...). לי ממש הפריע שאנשים כל הזמן דיברו בינם לבין עצמם, ובקולי קולות. אני הרגשתי שזו התנהגות בכלל לא הולמת, למישהו שעומד ומרצה על משהו. אבל נטמג ושות' לא הסכימו איתי. אחר כך שטחתי בפני שיבולת ובפני נטמג את התיאוריה שלי על כך שהפסוקים שמתארים את נהרות גן עדן, ארכם הוא יחסי לארכם של הנהרות: שֵׁם הָאֶחָד, פִּישׁוֹן--הוּא הַסֹּבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ הַחֲוִילָה, אֲשֶׁר-שָׁם, הַזָּהָב. וּזְהַב הָאָרֶץ הַהִוא, טוֹב; שָׁם הַבְּדֹלַח, וְאֶבֶן הַשֹּׁהַם. וְשֵׁם-הַנָּהָר הַשֵּׁנִי, גִּיחוֹן--הוּא הַסּוֹבֵב, אֵת כָּל-אֶרֶץ כּוּשׁ. וְשֵׁם הַנָּהָר הַשְּׁלִישִׁי חִדֶּקֶל, הוּא הַהֹלֵךְ קִדְמַת אַשּׁוּר; וְהַנָּהָר הָרְבִיעִי, הוּא פְרָת. הן הנהנו בנימוס. ישבנו בבית קפה, שאני הולך ומגבש את דעותיי נגדו (נגד בתי קפה בכלל, לא זה הספציפי). עשה רושם שאני חייב להזמין משהו, אז הזמנתי את הכי פחות יקר (אספרסו), שבדיעבד התגלה ככוס קפה קטנטנה. ועוד צריך לשלם שקל על האבטחה. טוב, לא סגנון החיים שלי. גם פגשנו סופספוף את אטיוד - כמובן, אפ'חד לא דמיין לעצמו שהוא נראה איך שהוא נראה. אבל זה תמיד ככה. אחר כך התעלקתי להנאתי על הרכב של ספלינטור (ישבתי בין שני כסאות תינוקות), שעשה שמיניות באוויר רק בשביל להביא אותי לתחנה מרכזית... נו, אני מניח שהוא מוחל לי. בקיצור - היה כיף.

אטיוד5

Active member
בקשר להפיכת ..

דברים טריויאלים למדע, זה היופי - שהמדע צומח גם מתוך אמפיריקה פשוטה וגם מתוך הברקות של דמיון יוצר. קח לדוגמא כיצד הגדילו עשות עם אלהים - שם הפכו קבוצה ריקה למשהו, שזאת משימה דווקאית ובלתי אפשרית בעליל המצריכה טונות של דמיון יצירתי, הפיכת אין ליש, ניגוד גמור לחוקי שימור פיזיקאלים. לא פלא שעדיין נאבקים להוכיח משפטי קיום ויחידוּת.
שמע, ההרצאה הזאת מיועדת לקהל הרחב, לא לסטודנטים שנה ב' לדוקטוראט. לכן לא פלא ששמענו לא מעט דוגמאות בנאליות. יחד עם זאת הן באו לצד דוגמאות נוספות שלא הטינו לִבּנו ואזנינו אליהן. בעיני מצאה חן ההכללה. כלומר, איסוף כל הראיות תחת גג אחד - האיקוניות. אני נהיניתי, גם מהמרצה המתנודנד, וגם מהבובה הישובה לצידו. חתיכה מהסרטים. כשנכנסתי לאולם היא הצליחה לסחוט ממני
שהתחלף מיד ב
. אה, כמו כן חייכתי למראה ניקוד שמות רחובות בק"ק ירושלים. ותודה על המחמאה המובלעת אולי ללא כוונה. לא חשבתי שמישהו בכלל ניסה לדמיין לעצמו איך אני נראה

nutmeg

New member
מזותומרת

"הן הנהנו בנימוס"? כאילו -- איך אפשר היה להוכיח או להפריך את השערתך? בסופו של דבר הרי הסכמנו שמדובר על מקום אבסטרקטי ללא מורה מקום... או שלא הבנתי. בכל מקרה היה קשה לשמוע מהרעש של המכונה הארורה שניקתה את המדרחוב. ורק רציתי לספר לך ש"לשבת בית קפה" זו אופציה למפגש שלא תמיד נבחרת בשביל באמת לשתות קפה, אלא בשביל החברותא - למרות הקפה והצרמוניות מסביב. פה ושם יש בתי קפה שגם הקפה שווה ואז יוצא שמרוויחים פעמיים - אבל זה רק בונוס. אותי מעניין למה התכוונת שזה לא הסגנון שלך. באיזה סגנון היית מעדיף לסיים את הערב ביחד? (בהנחה כמובן שלא מדובר על "שלום, שלום - היה נחמד לראות אתכם ולהתראות בהרצאה הבאה"). אה! ואיך שכחנו לספר שהתיישבנו ליד שולחן שממש הפריע לשני חתולי רחוב לחזר אחד אחרי השני בקולי קולות? בהתחלה חשבתי שבאמת עוד יש אריות בירושלים.

hillelg

New member
בתי קפה

באופן כללי, הם לא הסגנון שלי. כלומר, הון התועפות שמשלמים על לשבת באיזשהו מקום עם אנשים. דווק היה נחמד מאוד. אמרתי שמאוד נהניתי. אה, ומי דיבר על הוכחה או הפרכה? סתם רציתי לנסוך חן על הדברים. ואני דיברתי על התיאוריה השניה (לא של המיקום של הגן, אלא של אורך הנהרות לפי פונקציה של אורך המשפט, מה שמתקשר לנושא ההרצאה). וכן, החתולים היו חמודים. וגם המלצרית שניסתה לגרש אותם, בלי הרבה הצלחה.

nutmeg

New member
נו הלל, אני סקרנית

איפה ניתן היה לשבת אחרי ההרצאה בחברותא כדי שיתיישב עם סגנונך? באמת אני רוצה לדעת...

hillelg

New member
מתחתי ביקורת על מה שנעשה?

אולי היה אפשר להיות במקום אחר (לא יודע), אבל זה לא העניין. דיברתי על העולם האכזר באופן כללי, בלי התייחסויות ספציפיות.

Idan91

New member
בנוגע לשקל על האבקטחה -

עד כמה שידוע לי, לא חוקי לגבות תשלום נוסף על האבטחה.

nutmeg

New member
מה שלא חוקי

זה לספר על הגבייה לחבר'ה גובים גם ככה בלי שנשים לב במחירים המופקעים

Idan91

New member
כן כן,

עד כמה שידוע לי, המחיר הסופי צריך להופיע בתפריט. לא, הלל. זה מהזיכרון..

hillelg

New member
אה, ואני מתפעל, יחד עם טללים

מהיכולת הווירטואוזית שלך לתפוס את הדבר הכי שולי, ולהגיב דווקא עליו...

למעלה