מי באמת משפיע על...

m i t a l y

New member
מי באמת משפיע על...

מי באמת משפיע על הבחירה שלנו בבן הזוג? בחירת בן זוג אינה פעולה חופשית. היא מושפעת מהאווירה המשפחתית-זוגית ששלטה בבית הורינו, אומרת בתיה ברק-ורבין, והיא תשפיע על איכות חיינו לעד, לטוב ולרע. והנה עובדה עוד מעניינת: פעמים רבות דווקא התכונות של בן הזוג שבזכותן נמשכנו אליו, עלולות בסוף היום להפריד בינינו נישואי אהבה נתפסים כנישואים של בחירה חופשית, אבל על פי התיאוריות הרווחות, להורים יש השפעה רבה על הבחירה. במשפחה הגרעינית התגבשו המושגים והתפישות שלנו לגבי מהי זוגיות טובה ומהי זוגיות גרועה, שם התעצב אצלנו הדימוי של בן זוג אידיאלי. כילדים התבוננו בהורים שלנו, הקשבנו, ספגנו, קלטנו, עיכלנו והפנמנו. וכשיצאנו לבחור בני זוג, כל מה שידענו על זוגיות כבר היה שם. למדנו מה התפקיד של גבר במשפחה ומה התפקיד של אישה, ראינו איך ההורים שלנו מתפקדים כזוג, איך הם מחליטים החלטות, איך הם רבים, מתפייסים, מתייחסים זה לזה, האם היחסים שוויוניים או שאחד מבני הזוג שווה יותר, האם היחסים מאופיינים בכבוד הדדי או בהשפלה, האם שוררת הערכה הדדית בין ההורים או זלזול ובוז..." (המשך בקישור המצורף). האם אתם מסכימים עם הנכתב? אם אתם חושבים שהוריכם השפיעו על בחירתכם, במה הם השפיעו? האם בני/בנות זוגכם דומים/דומות במשהו להוריכם? אם כן, במה?

גם אם אנחנו "לא מסכימים" עם הכותבת

אין זה אומר שהבחירה שלנו לא היתה מושפעת ממה שקרה בבית הורינו. ברור שמה שקורה בבית ההורים משפיע על הבחירה שלנו, אבל, אני לא הייתי קופצת למסקנות דיכוטומיות (לדוגמה, שכל מי שהאבא היה רציונאלי תבחר באדם רגשי או להיפך). בסופו של דבר יש כל כך הרבה זיווגים שונים ומשונים שקשה להסביר באופן פשטני את הבחירה, וגם אם היתה בחירה כזאת, האדם שבו בחרנו לא תמיד יצדיק את הציפיות "להיות" מישהו מסויים, אלא יכול להפתיע ולהתנהג בדיוק להיפך. אם אני מסתכלת על בן זוגי (מזה קרוב ל - 40 שנה) ניתן לומר שיש בו תכונות רבות המשותפות לו ולאבי, אבל מצד שני, יש בו דברים אחרים וחיוביים שאבי מעולם לא התברך בהם. אי אפשר לומר שבעלי הוא היפוכו של אבי, אבל הוא בודאי גם לא בן דמותו (ומבחינתי טוב שכך).

גמני כמו הרמינה "לא מסכימה"

יש הרבה מן המקריות בבחירת בן הזוג. בד'כ בן הזוג בוחר והבת היא הנבחרת. לא תמיד ההיצע תואם את הביקוש ולעתים מתפשרים. הבחירה בבן/בת הזוג לא תמיד רציונלית ולא בהכרח רגשית.

תראי, כל מה שאנחנו עושים הוא

תוצאה של דברים שספגנו- אם זה בחירת בן זוג, מקצוע,החלטות אחרות,לא בהכרח ממה שספגנו מהורינו. בעלי ואבי לא דומים במאום כפי שאימי ואני שונות לחלוטין זו מזו אבל ברור שהכלים שלנו לחיים מורכבים גם ממה שראינו וספגנו בבית. אפילו דבר פעוט כמו מושגים של יופי- תינוק שנולד לא יודע מה זה יפה ומה זה מכוער נכון? זה אנחנו שאומרים לו- תראה כמה זה יפה, תראה איך זה מקסים - נכון? לוקח זמן עד שהוא מפתח את הטעם האישי שלו, אני נוגעת פה בקצה המזלג בדברים שאני עוסקת בהם בימים אלו ממש-על גנטיקה ותורשה שחזקים מאיתנו, (ואני מבססת חלקים בהצגה שלי "להרוג את שלגיה" על הנושא הזה)

גלבועא

New member
גם פרויד עוד הרבה לפני בתיה ברק

טען שהפתרון של התסביך האדיפלי והמעבר למצב הגניטלי הוא בחירת בת/בן זוג תואם הורה או נוגד הורה בן המין הנגדי לצאצא. כשאני מסתכל על הבחירות של בנות הזוג שלי וזוגתי האחרונה אני ממש מתקשה למצוא שמץ של השפעה מהוריי.

"תואם הורה או נוגד הורה", זהו בדיוק

המשפט. כו ולא. תמיד אפשר למצוא דברים מסוימים דומים ודברים אחרים נוגדים. או להשליך מעשים מסוימים על נסיבות מסוימות.

pf26

New member
ממש לא דומה

אבל אולי חיפשתי משהו שונה מהורי? בגלל חוסר היציבות המשפחתית בה גדלתי, היה לי חשוב למצוא אדם יציב שלא פוחד ממחויבות, שלא משנה את דעותיו ורצונותיו "לפי כיוון הרוח". מצאתי עוגן וטוב לי עם זה !

למעלה